Алергични обриви при деца: Видове, причини и лечение

Алергични обриви при деца: Видове, причини и лечение

Алергичните обриви при децата са все по-често срещани. Тези обриви могат да бъдат причинени от различни неща, включително хранителни алергии, алергии към околната среда и контактни алергии. В тази публикация в блога ще обсъдим различните видове алергични обриви, които децата могат да получат, техните причини и най-добрите начини за лечението им.

Алергични обриви при деца

Ако детето ви постоянно чеше кожата си, това може да е знак, че страда от неприятните за тялото алергични обриви. Има много различни видове алергични обриви и всеки от тях изисква различен подход към лечението. Надяваме се, че информация, която подбрахме за вас, ще ви помогне да разберете по-добре състоянието на вашето дете и ще ви предостави инструментите, необходими за ефективно лечение!

Причини за възникване на алергични обриви при децата

Алергичният обрив е вид кожна реакция, която се появява, когато имунната система на тялото реагира срещу задаващ се нашественик – срещу нещо, което тялото възприема като чуждо. Това може да включва вещества от цветен прашец, пърхот на домашни любимци, битова прах или определени храни.

Нашествениците са познати на хората като “алергени”.

Когато имунната система реагира на тези алергени, тя освобождава хистамини и други химикали в кръвния поток. Това води до разширяване на кръвоносните съдове в кожата и изтичане на течност, което води до характерните симптоми на алергичен обрив – зачервяване, подуване, сърбеж, а понякога и образуване на мехури.

Какви са различните видове алергични обриви при деца?

Има много различни видове алергични обриви, които децата могат да получат, но някои от най-честите включват:

 • Екзема: Екземата е хронично състояние на кожата, което причинява червени, сърбящи петна по кожата. Често се свързва с алергии и може да бъде предизвикано от цветен прашец, пърхот на домашни любимци или хранителни алергени.
 • Копривна треска: Копривната треска е вид алергичен обрив, който обикновено се появява като релефни, ясно дефинирани червени пъпки по кожата. Те могат да бъдат причинени от различни неща, включително хранителни алергии, алергии към околната среда и контактни алергии.
 • Алергични блясъци: Алергичните блясъци са тъмни кръгове, които понякога се развиват под очите поради подуване, причинено от алергична реакция.

Как и къде се появяват алергичните обриви?

Алергичните обриви могат да се появят във всяка част на тялото, но най-често се наблюдават по лицето, шията, ръцете и краката. Те могат да бъдат причинени от различни неща, включително хранителни алергии, алергии към околната среда и контактни алергии. Някои алергични обриви, като екзема и копривна треска, са предизвикани от алергени, докато други (като алергични блестки) са просто страничен ефект от алергична реакция.

Най-популярни алергени сред децата

Най-популярните алергени сред децата са:

 • Прахови акари
 • Пърхот на домашни любимци
 • Хлебарки
 • Цветен прашец

Тези алергени могат да причинят алергични реакции като обриви, астма и екзема у децата. Някои алергични обриви са лесни за идентифициране, като копривна треска, докато други са по-трудни за диагностициране. Лечението на алергични обриви обикновено зависи от тежестта на реакцията и вида на обрива. Леките случаи може да изискват само лекарства без рецепта или домашни средства, докато по-тежките случаи може да изискват лекарства с рецепта или хоспитализация. Важно е да потърсите медицинска помощ, ако детето ви има алергична реакция, тъй като някои реакции могат да бъдат животозастрашаващи. Ранното диагностициране и лечение на алергични обриви може да помогне за предотвратяване на по-нататъшни здравословни усложнения.

Лечение на алергични обриви при деца

Лечението на алергични обриви варира в зависимост от вида на засегнатия обрив. Въпреки това, повечето алергични обриви могат да бъдат лекувани с лекарства без рецепта като антихистамини или кортикостероиди.

Ако детето ви има алергичен обрив, най-доброто нещо, което трябва да направите, е да се опитате да идентифицирате причината и да я избегнете, ако е възможно. Ако не можете да идентифицирате причината, вашият лекар може да извърши някои тестове, за да определи какво причинява обрива. Лечението на алергични обриви обикновено включва избягване на алергена, ако е възможно, използване на локални лекарства или стероиди за намаляване на възпалението и в някои случаи приемане на перорални лекарства.

Един от най-добрите продукти, които ви препоръчваме, е Алергоцин Кидс срещу алергични обриви при деца  – напълно натурален и подходящ за използване от деца поради своя 100% безопасен ефект. Продуктът съдържа природни съставки с противовъзпалителни свойства коприва, червен лук, сладък корен и селекция от витамини. Освен това, добавката подсилва имунната система и се грижи за по-бързото зарастване на кожата и възстановяване от обрива.

Алергоцин Кидс – сироп 100 ml.

8.70лв.

Алергоцин Кидс от Мирта Медикус.

Съвременна формула със съчетано действие против алергии при деца!

Още

Видове алергични обриви при деца

 • Алергичните обриви при деца могат да бъдат причинени от различни неща, включително хранителни алергии, алергии към околната среда и контактни алергии.
 • Най-честите видове алергични обриви при деца са екзема и копривна треска.
 • Екземата е състояние на кожата, което причинява суха, сърбяща и възпалена кожа. Най-често се причинява от реакция към алергени от околната среда.
 • Копривната треска са червени, сърбящи подутини, които могат да се появят навсякъде по тялото.

Свързани статии:

 

8.70лв.
Алергоцин Кидс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *