Домашно лечение на цистит

Цистит - Жени, деца и мъже - Причини, симптоми, лечение

Как се лекува цистит?

Научете повече за най-разпространеното урологично заболяване, което често засяга жени поради техните анатомични особености. Заедно ще разгледаме различни методи за лечение на цистит и как да се справите с него.

За цистита

Циститът е тип възпаление, което засяга пикочния мехур и пикочните пътища, особено лигавиците им. Този проблем е най-често срещаното урологично заболяване сред жените, при които анатомичната структура на уретрата прави по-лесно настъпването на инфекции.

Проблемът може да бъде остър, протичащ със силни болки при уриниране и често се лекува успешно с домашни средства като билкови хапчета за цистит. Ако не се лекува правилно, може да стане хроничен или да се развие вторичен цистит, който е резултат от други заболявания или усложнения. Симптомите включват често уриниране, болезненост и дискомфорт в коремната област. Причините за заболяването са свързани главно с бактериални инфекции, но и с други фактори като хормонални промени, диабет и неправилна хигиена.

Важно е да се предприемат навременни мерки за лечение и превенция на цистит чрез подходящи медикаменти или хомеопатични методи, които могат значително да облекчат симптомите и да предотвратят повторно възникване на проблема. Хубавото е, че може да се справим с по-леки хапчета за цистит, които на са антибиотици.

Повече по темата можете да прочетете в статията ни Всичко за цистит при жени, мъже и деца – симптоми и как да се предпазим.

Домашно лечение на цистит

Циститът не е нещо ново в нашия свят. Бабите и прабабите ни са се сблъсквали с него многократно и са успявали успешно да използват различни билки против цистит.

Топлина върху “болното” място

Най-ефективния бабин трик за успокояване на болката и подуването в долната част на корема и домашно лечение на цистит е прилагането на топлина. Това може да е просто топла кърпа или бутилка с топла вода. Хомеопатията пък препоръчва консумацията на червена боровинка при цистит.

При болки – облечете нещо удобно и широко

Ако искате да приложите домашно лечение на цистит, задължително трябва да облечете леки, прохладни, широки дрехи и бельо, които да не притискат както корема, така и половите органи.

Прием на течности

Следващата стъпка в домашното лечение на цистит, както бабините рецепти гласят, е усиленият прием на течности. Вода трябва да се приема непрекъснато на малки глътки, а течности като кафе, алкохол и цитрусови сокове трябва да се избягват тъй като те могат значително да влошат болката при уриниране и порив за такова, като така саботират останалите методи за домашно лечение на цистит.

Лечение на цистит с плодове и билки

Има редица плодове и билки, които са известни със своите противовъзпалителни и противомикробни действия.

  • Червена боровинка – тя се слави със своите антиоксиданти. Те пречат на бактериите да се прикрепват към тъканите на пикочните пътища.
  • Мечо грозде – билка, която се използва не само за лечение на цистит без антибиотици, а и при лечение на всякакъв вид инфекции и възпаления в пикочната система. Тя има силата да успокоява възпалението и да облекчава болката. Стимулира отделянето на урина и по този начин се осигурява нормалната самоочистваща функция на отделителната ни система.
  • Листа от бреза – един лесен и бюджетен начин за лечение на цистит без антибиотици. Те имат антибактериален ефект и както мечото грозде активират самоочистващите функции на отделителната система.

prichini-cistit

Прием на имунитетни бустери срещу проблема

По-ниският имунитет на организма го прави особено уязвим към бактериални инфекции. Именно заради това е добре да помогнем на тялото само да се справи със състоянието на цистит без антибиотици. Бабините лекове за цистит без антибиотици включват и такива имунитетни бустери. Водата със сок от лимон, джинджифил и червена боровинка е много популярно решение. Киселото мляко по нашите ширини също е познато със своите благоприятстващи действия върху имунитета ни.

Сребърна вода

Сребърната вода е много бърз и лесен начин да се справим със състоянието на цистит без антибиотици. Разтворът на сребърна вода има мощно антибактериално действие. Той спомага за унищожаването на много видове бактерии и микроорганизми. Най-хубавото е, че сребърната вода е много подходяща за лечение на цистит без антибиотици и срещу повторна поява, тъй като тялото и организмите не създават резистентност към нея.

Ако нямаме вътрешната да варим отвари с цел да се справим с цистит без антибиотици, все пак е добре да знаем, че това някой го е свършил вместо нас и крайният продукт е достъпен за нас в аптеките. Мирта Медикус създадоха напълно природната хранителна добавка за лечение на цистит без антибиотици. Вместо антибиотици – домашно лечение на цистит с билкови
продукти от Мирта Медикус.

Съвсем нормално е първата ни реакция да е да отскочим до аптеката, за да закупим антибиотик, с които да борим инфекцията. Може би обаче понякога е добре да обмислим вариант за хомеопатия при цистит. Билковите хапчета за цистит, създадени от Мирта Медикус с любов към здравето и природата, са отлична алтернатива на антибиотика. Цистат е естествена натурална добавка, която може да използваме за домашно лечение на цистит.

Цистат – 20 капсули х 425mg

Съставът на Цистат е създаден като комбинация между витамини и билки против цистит, специално предназначени за справяне с неприятните симптоми. Червената боровинка, брезата и златната пръчица заедно с магнезия и комплекса витамини B спомагат за поддържането на нормалните функции на пикочния мехур, уретрата и пикочните пътища. При цистита червената боровинка се е доказала като силен естествен продукт в борбата срещу инфекции на пикочните пътища и унинарния тракт. Червената боровинка е полезна не само за бъбреците и отделителната система, но и за сърдечно-съдовата. Цистат допринася за активиране на естествените механизми и за пречистване на областта на пикочните пътища.
Тази хранителна добавка от Мирта Медикус има за цел не просто да е широкодостъпна хомеопатия при цистит, но и превенция при първи симптоми или среда, предполагаща развитието на възпаление. Билковите хапчета за цистит може да дадат резултат малко по-бавно от антибиотика, но са значително по-щадящи за тялото.

Обобщение

Разгледахме различни аспекти на цистита, обсъдихме също симптомите на цистит и как те могат да се управляват чрез различни терапии, включително употреба на антибиотици, билкови средства и хомеопатични решения. Нашата цел беше да предоставим цялостна информация за цистита, заедно със съвети за предотвратяване на рецидиви и поддържане на добро здраве в уро-гениталната система. Апелираме всички наши читатели, които страдат от проблема, да се свържат със специалист и да предприемат мерки за изследване, правилно диагностициране и лечение!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *