Болно гърло, кашлица и температура при възрастни

Времето се застуди и скоро усещате как гърлото ви започва да наболява. Ако не обърнете внимание навреме, първите симптоми на възпалено гърло могат да прераснат в кашлица и повишена температура. Следете за сигналите на тялото си и подсилете организма.

Как да разпознаем болно гърло?

Болното гърло обикновено е състояние, при което меките тъкани на шията и гърлото са възпалени, често причинявайки болка при преглъщане. Обикновено състоянието е съпроводено от дискомфорт, предизвикан от вирусна или бактериална инфекция.

Симптомите на болно гърло могат да включват:

 • Кашлица
 • Лош дъх / лош вкус в устата
 • Налепи по гърлото
 • Болка при преглъщане
 • Нарастваща болка при преминаване от по-топло към по-студено пространство
 • Треска
 • Температура
 • Подути жлези
 • Болка в шията/задната част на гърлото.
 • Зачервени сливици
 • Загуба на глас
 • Главоболие

При първи симптоми на болно гърло, силно препоръчваме Бронховитал Макс за облекчаване на симптомите и навременна превенция. Повече за този сироп за кашлица ще намерите по-късно в статията.

Възпаленото “болно” гърло е известно още като фарингит. Това обикновено се случва, когато горните дихателни пътища се възпалят или заразят от бактерии, вируси или други микроби. За да се възстановите е нужно да подсилете дихателната си система с подходящите за целта вещества и съставки, като удачен вариант са и хранителните добавки.

През сезона на вирусите на помощ идват природните продукти, разработени със съвременни технологии за максимална ефективност. Такъв е и сиропът за кашлица и гърло Бронховитал Макс, който подпомага за нормалното функциониране на дихателните пътища. Продуктът подсилва самоочистващата функция на организма и укрепва имунната система благодарение на своите билкови екстракти с доказан благоприятен ефект.

Причини и симптоми на кашлицата

 

Кашлицата е рефлекторно действие, което помага за изхвърлянето на нежеланите вещества като слуз, храчки и/или други чужди тела от трахеята. В сезона на гриповете често говорим за остра кашлица, хронична кашлица или обикновена настинка.

Острата и суха кашлица, често идва ръка за ръка с болното гърло. Придружена е и от усещане за гъделичкане. Други симптоми могат да включват усещане за стягане в гърлото, затруднено дишане и болка при дълбоко вдишване. Съветваме ви още при първите симптоми да се свържете със специалист, за да избегнете потенциални усложнения.

Кашлица или бронхит?

Обикновено, едно от главните притеснения при възникване на кашлица е дали тя ще прерасне в остър бронхит. Това, което е важно, е да различаваме двете състояния.

Докато кашлицата помага за изчистване на дихателните пътища от слуз и нежелани чужди частици като прах или мръсотия, острият бронхит е възпаление на дихателните пътища, което причинява затруднено дишане. Признаците и симптомите на тази инфекция включват болка в гърдите при дълбоко вдишване, хрипове при издишване, треска, придружена от втрисане и неразположение. Всичко това е доста по-сериозно и различно от обикновеното кашляне, затова е нужно да вземете мерки за здравето си навреме!

Вдигане на температура при болно гърло

Треската и повишаването на телесната температура, възпаленото гърло и кашлицата – това са много често срещани симптоми, когато човек има настинка. По-долу разглеждаме как можете да приложите бързо облекчение с естествени, природни средства.

Ако е налице повишена телесна температура е добре да се опитате да се “отървете” от инфекцията възможно най-бързо. Тя може да доведе до проблеми отвъд възпаленото гърло, като болки в ухото или дори инфекция на гръдния кош.

Първото нещо, което трябва да направите при заразяване, е да внимавате допълнително за хигиената си и да се изолирате временно, за да не се разпространи вирусът и върху други хора. Ако вече проявявате симптоми като кашлица и температура, важно е да увеличите приема на противовъзпалителни вещества и съставки, за да излекувате възпалението и да премахнете настинката. Интересно е, че има редица продукти на растителна основа, които имат точно такъв противовъзпалителен ефект и подсилващо действие, като например хранителните добавки.

Лечение и по-бързо оздравяване: Как да се справим с болно гърло, кашлица и температура?

Ако се чудите как да се справите с болното гърло, възпалението и кашлицата, вероятно ще попаднете на редица съвети в интернет. Често съветите са изцяло противоречиви – консумирайте топли напитки или яжте сладолед, гаргара с топла вода със сода срещу налепи, пиене на лимонова вода и т.н.

Това, обаче, не е лечение. Тези методи носят само временно облекчение.

За да се справите с болното гърло, кашлицата и температурата е нужно да предприемете сериозни действия още от първите сигнали на тялото и симптомите, които сте забелязали. Съветваме ви да подходите отговорно и да се консултирате със специалист, който може да ви прегледа и изпише лекарства.

В подобен момент, най-важното, което трябва да запомните е, че организмът ви се нуждае от подсилване. Затова препоръчваме да си отпочинете, да се храните правилно и да предприемате предписаните ви медикаменти.

За да оздравеете по-скоро е нужно да дадете на организма си един силен “отскок” и да не позволявате влошаване на състоянието и силно засягане на белите дробове! Препоръчваме ви да обмислите възможността за прием на хранителни добавки, базирани на доказана формула. Търсете силни съставки, които да ви помогнат за “изчистването” на дихателните пътища и елиминиране на секретите. Така ще подсилите естествения имунитет на организма си и ще помогнете на тялото си във възстановяването на нормалното клетъчно дишане и обмяна на веществата.

Приложение на Бронховитал МАКС:

 • Подпомага самопочистващата функция на дихателните пътища;
 • Подпомага физиологичното разреждане и елиминиране на секретите;
 • Подкрепя нормалните антиалергични механизми;
 • Хармонизира имунните функции;
 • Съдейства за нормалното клетъчно дишане и обмяната на веществата.

10.80 лв.
Бронховитал МАКС (сироп 200ml)

One thought on “Болно гърло, кашлица и температура при възрастни

 1. Теодора Маринова says:

  Вашите продукти наистина вършат чудеса. Преди няколко години д-р Пашкулев ми препоръча Имуноефект и от тогава пия почти всички ваши добавки, защото ми помагат. Купувам ги за цялото си семейство! Бъдете здрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *