Болно гърло, кашлица и температура при деца

Кашлицата и температурата са едни от основните проблеми при децата – малки и големи. Вероятно няма родител, който да не се оплаква от болното гърло на своите подрастващи. Ето как да различим симптомите и да се погрижим за лечението и бързото възстановяване на малчуганите.

Какво да правим при болно гърло?

Основният симптом на респираторни вирусни инфекции е кашлицата.

Вирусната инфекция причинява освобождаване на възпалителни медиатори. Взаимодействието между цитокини и хемокини води до белодробна инфилтрация с еозинофили и неутрофили. Това означава, че е на лице изпълване на белодробните алвеоли с течности. Родителят може да различи неблагоприятния процес в повишеното производство на слуз в бронхите и трахеята.

Събраната слуз, от своя страна, води до нарушен газообмен и по-ниска влажност в бронхиалния тракт. Всичко това прераства в кашлица – естественият рефлекс на тялото ни и опита да се освободи от натрупаните “вредители” и чужди тела.

За да помогнете на тялото в естествения му имунен отговор срещу вирусната инфекция, всеки родител може да се обърне към силата на природното лечение. Препоръчва се подкрепянето на организма на детето да се извършва не само при първите симптоми, но и профилактично чрез допълнителен прием на хранителни добавки за укрепване.

Подходящ за целта е продуктът Бронховитал Кидс Универсал, в чиято формула са включени силни съставки като екстракти от теснолист живовляк, андрографис, бъзак, и дълъг пипер. Събрани в мощна формула, те имат противовъзпалително и противовирусно действие, като помагат в отстраняването на застоялите секрети.

Суха и влажна кашлица при деца

Обикновено сухата кашлица при деца не е съпътствана от секрети, а предимно от дразнене. Сухата кашлица, обаче, може да прерасне във влажна кашлица след броени дни – тогава възпалението ще доведе до образуване на секрет и отхрачване.

Независимо дали децата ни страдат от суха кашлица или влажна кашлица, болното гърло не бива да бъде пренебрегвано! Възпалението във вече увредената дихателна система може да причини трайни промени, водещи до бронхиектазии и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ). Затова е редно да действате навреме и да помогнете тялото да се справи, подсилвайки го с нужните вещества!

Отново препоръчваме продуктът Бронховитал Кидс Универсал, който се справя отлично със сухата и влажна кашлица при децата! Продуктът е адаптиран за деца и се поднася под формата на лесен за прием сироп с лек вкус на ягода.

Сваляне на висока температура при деца

Вирусните инфекции са най-честата причина за пневмония днес. Различните вируси могат да причинят пневмонит и бронхиолит, главно при малки деца и кърмачета, които страдат от вирусни респираторни заболявания. Всичко това е придружено от ринорея, възпалено гърло, кашлица и повишаване на телесната температура.

Обикновено високата температура при децата продължава с по-силен интензитет до 2-3 дни. Разбира се, през това време родителите са изключително притеснени и отчаяни, затова прибягват до всякакви методи, познати от народната медицина.

Най-важното в случая е всеки родител да запази самообладание и да помисли как може да помогне на организма в свалянето на температурата! Отговорът е един: Чрез подсилване на имунната система, за да бъде по-силен имунният отговор, вирусът да бъде преборен, а температурата – свалена.

Лечение на болно гърло, кашлица и температура при деца

Лечението на кашлица и възпалено гърло при деца е едновременно предизвикателство и борба с противоречия. В търсенето на лек, всеки родител чува редица мнения, които изключат едно друго – използвате антибиотици, не използвайте антибиотици; давайте на детето да яде и пие топло или лекувайте със сладолед. Едно е сигурно – правилното лечение е това, което помага на организма в неговия имунен отговор срещу вируса!

Първото, което трябва да направи всеки отговорен родител, е да заведе детето си на доктор!

Не се препоръчва силно и дълготрайно антибиотично лечение на възпалено гърло, кашлица и треска при деца, бременни жени или хора с хронично заболяване, освен ако симптомите не са тежки; въпреки това, за пациенти без противопоказания, които се проявяват с възпалено гърло и треска, може да се обмисли емпирична антибиотична терапия. Имайте предвид, обаче, че данните в подкрепа на рутинната употреба на антибиотици при остра кашлица при деца без идентифициран коклюш са оскъдни и не са в полза на антибиотичното лечение.

За леко заболяване, което не изисква антибиотична терапия, е подходящо домашно лечение с повишен прием на течности, овлажняване и мерки за комфорт (напр. смучене на таблетки за смучене, чайове, гаргара и още). Друг работещ метод е приемът на хранителни добавки за организма, които спомагат да неговото подсилване.

Съветваме ви да заложите на терапията, която подпомага естествения начин за справяне с проблема, а именно подкрепата на самоочистващата функция на дихателните пътища, физиологичното разреждане и елиминиране на секретите. За целта е нужна силна формула от съставки, които могат да се справят с болното гърло, кашлицата и температурата.

Такава формула може да намерите в Бронховитал Кидс Универсалза който вече споменахме няколко пъти в статията.

Предназначение

  • Подпомага нормалното функциониране и естествените пречистващи функции на лигавиците, на дихателните пътища – носа, синусите, гърлото,трахеята и бронхите;
  • Способства за ефективния имунен отговор;
  • Благоприятства естествената активност на слуховия анализатор и обонянието;
  • Подкрепя нормалната гласова функция;
  • Стабилизира реактивността към факторите на външната среда;
  • Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.

Състав: Бъзак, плод – екстракт, Теснолист живовляк, стрък – екстракт, Петопръстник, стрък – екстракт, Пищялка, корен – екстракт, Андрографис, стрък – екстракт, Дълъг пипер, семе – екстракт, L-лизин, Цинков цитрат, Манганов сулфат, L-селенометионин; Дестилирана вода; Стабилизатори: растителен глицерин; Консервант: калиев сорбат; Регулатор на киселинност: лимонена киселина; Ароматизант: ягода.

14.94 лв.
Бронховитал Кидс Универсал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *