Интервю с Д-р Бялев, стоматолог

Разкажете ни малко повече за себе си.

Здравейте, приятели на Мирта Медикус, аз съм д-р Ибрахим Бялев, завършил съм в Медицинския Университет във Факултета по дентална медицина. В момента специализирам в катедра „Протетична стоматология“ – гр. София. Посещавам множество конгреси и специализирани курсове в областта на стоматологията, главно в областта на естетика и възстановителните процедури. Част съм от екипа на клиника „Impression Dent” в София.

Какви са процедурите, които вие извършвате най-често и какви още услуги предлагате за вашите пациенти?

Извършвам почти всякакви процедури като:

  • Естетично лечение – което включва: почистване на зъбен камък, избелване, поставяне на зъбни бижута, фасети, металокерамични и циркониеви корони и протези;
  • Ендодонско лечение – лечение на коренови канали;
  • Консервативно лечение– кариеси и изграждане на зъби;
  • Хирургично лечение – екстракция на зъби и корени;
  • Протетично лечение, което е и моята най-голяма страст.

Може ли според вас да се говори за връзка между красивата усмивка , начина на живот и имунната ни система? Ако да, каква е тя?

Разбира се! Имунната система е ключов фактор за цялостното физическо и психическо здраве на човек. Когато тя отслабва, отслабват съпротивителните сили на целия организъм в това число и предразположението на зъбите и устната кухина към инфекции се увеличава.
Имам много пациенти, които са се връщали да се похвалят как целия им живот се е променил след като са променили усмивката си. Нова работа, нова любов – една красива усмивка вярвам, че отваря много врати в живота.

Какво включва грижата за зъбите, за да си осигурим здраве и красота на нашата усмивка?

Предимно говорим за красотата на една усмивка, но това не е най-важното. Здравето и грижата за зъбите ни е на първо място. Това е една много дълга тема, която ще се радвам някой ден да обсъдим по-подробно.
Но с няколко думи мога да кажа, че на първо място е грижата за цялостното състояние на организма и подкрепата на имунната ни система. Здравата усмивка до голяма степен зависи от цялостното здраве на човек. За здрава имунна система в период на пандемия, е изключително важно да прекарваме повече време на слънце и да се храним балансирано с натурални продукти. Разбира се, натуралните хранителни добавки съдържат съставки, които няма как да си ги набавим в ежедневния хранителен режим. За това препоръчвам Имуноефект Антивирал Универсал, сироп, 100 мл. на Мирта Медикус. Вярвам в българските продукти и като специалист, който е обиколил доста клиники в Европа, смело мога да кажа, че българските натурални продукти за здраве, превенция и красота са едни от най-ефикасните.
На второ място е четкането на зъбите и използването на конци, интердентални четки, четка за език и вода за уста два пъти дневно за 3 мин.
На трето място е на всеки 6 месеца посещението на контролен преглед при стоматолог, за да се установят навреме проблемите, ако има такива. Не отлагайте посещенията при стоматолога си, било то заради липса на време, финанси или просто страх, след това нещата могат да станат много сериозни. От един кариес може да се стигне до вадене на зъб, ако не се лекува своевременно. Което може да доведе до поставянето на мост или имплант,което ще ви излезе по-скъпо и няма да се отървете от посещенията при зъболекаря.

С какво Имуноефект Антивирал Универсал е по-различен от останалите имуностимулиращи и противовирусни сиропи на пазара в момента?

Имуноефект Антивирал Универсал, сироп, 100 мл се отличава от останалите противовирусни и имуностимулиращи сиропи на пазара със своя състав, качество на вложените екстракти и режим на прием.
Препоръчвам го на пациентите в периода на пандемия, защото ми направи впечатление, че е с много богат и наситен състав, като видове и количества биоактивни компоненти. Може да се приема и от деца над 3 годишна възраст.
Съдържа съставки, които в комбинация са мощен имуностимулатор и имат силно антивирусно действие.
Екстракти от ехинацея, андрографис и бъзак – характерни имуностимулатори и имуномодулатори.
Екстракти от гъба чага и гъба шийтаке – с мощно изразен противовирусен, антибактериален и противовъзпалителен ефект. Наситени с органичен алфа и бета глюкани.
Селен със силно антиоксидантно действие и цинк със значителна имуностимулираща роля.

Има ли тенденция към завръщане към природата при нужда от подкрепа на организма?

Природата е най-добрият лечител. За мен не бива да е тенденция, аз го приемам като постулат. В работата си винаги препоръчвам на пациентите за профилактика и подкрепа на организма да търсят продукти с естествени съставки, точно като продуктите на Мирта Медикус. Когато става въпрос за подсилване на имунна система и борба с вирусни инфекции, Имуноефект Антивирал Универсал ще ни направи по здрави, по-красиви и ще минимализира риска от инфекции в устната кухина.
Бъдете отговорни и подкрепете имунната си система с правилен прием на продукта– превантивно и при първи симптоми на болест.

Вариант 1 – обичаен:
(за профилактика и превенция)

За деца от 3 до 6 години – 1 път дневно по 2,5
За деца и юноши от 7 до 12 години – 1 път дневно по 5
За възрастни и деца над 12 години – 1 път дневно по 7,5
Вариант 2 – интензивен:
(при наличие на първоначални симптоми)

За деца от 3 до 6 години:
– първи ден – 2 пъти дневно по 4 ml;
– от втори до пети ден – 2 пъти дневно по 2,5 ml;
– след пети ден – 1 път дневно по 3 ml.
За деца и юноши от 7 до 12 години:
– първи ден – 2 пъти дневно по 5,5 ml;
– от втори до пети ден – 2 пъти дневно по 5 ml;
– след пети ден – 1 път дневно по 7,5 ml.
За възрастни и деца над 12 години:
– първи ден – 2 пъти дневно по 10 ml;
– от втори до пети ден – 2 пъти дневно по 7,5 ml;
– след пети ден – 1 път дневно по 10 ml.

За финал, какво бихте казали на приятелите на Мирта Медикус, които все още се чудят дали да изберат точно вас, за постигането на мечтаната усмивка?

Всеки има избор да посещава избраният от него стоматолог, но за мен най-важното е човек да се чувства спокойно и комфортно на стола, да има пълно доверие и да е позитивен, по този начин резултатите винаги са безупречни.

17.70 лв.
Дефиброзамин (30 капсули)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *