Как да се справите с цистит без антибиотици и силни лекарства?

цистит

Всички ние мислим, че живеем натоварен живот. Все се появява някоя болежка, която да ни съсипе почивния ден. И приемаме всичко това като едно не много приятно изживяване, но това е само защото все още не сме се сблъсквали с цистита. Щом той влезе в живота ни, макар и за кратък период от време се чувстваме по-безсилни от всякога, а болката е пронизваща. Циститът блокира ежедневието ни и има изключително негативен ефект върху нашата психика. Хубавото е, че може да се справим с по-леки хапчета за цистит, които на са антибиотици.

Какво представлява циститът?

Циститът е инфекция с възпаление в областта на пикочния мехур и пикочните пътища. Често протича остро като се появява и в рамките на няколко часа болката се превръща в нетърпима и срязваща. Може да говорим и за хроничен цистит, който има по-леки симптоми, макар и дискомфорта да е по-малък. Съществува специфичен вид цистит, вторичен, в следствие от друго заболяване. Обикновено продължава по няколко месеца, докато първичното заболяване не се излекува напълно. Естественото лечение на цистит без антибиотици е решение в много от ситуациите.

Цистат – 20 капсули х 425mg

А от какво може да се предизвика цистит?

Ако зададете този въпрос на десет различни лекари, вероятно всичките десет отговори ще са различни, но всичките ще са правилни. Особено жените са изключително уязвими към появата на цистит и за щастие лекуването на цистит без антибиотици е лесно и бързо.

Циститът изначално е бактериална инфекция. В много от случаите говори за пренасяне и „заселване“ на чревни бактерии от ануса в пикочните пътища и пикочния мехур. Застоялата урина в пикочните канали също осигурява перфектната среда за развитие на бактериален клъстер. Ако има такъв в пикочния мехур, урината чрез движението си през пикочните канали може да пренесе тези бактерии из цялата ни пикочна система.

Добре е да знаем, че всички изкуствено създадени басейни по курортите и в СПА центровете могат да бъдат развъдник на бактерии. Така отивайки на море и отсядайки в хотел с басейн, в който си изкарваме весело можем да си навлечем проблем. Едва няколко часа до ден-два по-късно може да се „насладим“ на неистова болка и постоянен порив за уриниране. В такъв момент, съвсем в началото на възпалението и инфекцията, е добре да опитаме да лекуваме цистит без антибиотици.

cistit-bolki
Добре е да знаем и какви са първите симптоми на цистит, за да започнем лечение на цистит без антибиотици навреме.

Най-ранните симптоми може да разпознаем като подуване и болка ниско в стомаха и силен порив за уриниране без особена резултатност. Тежест в корема също може да наблюдаваме съвсем в началото на възпалението. Когато инфекцията стане по-сериозна, обикновено се появява и силна болка при всеки опит за уриниране. Най-добре е да предприемем лечение на цистит без антибиотици още при поява на първи симптоми преди да се е появила по-силна болка.

За лекуване на цистит без антибиотици може да се допитаме до рецептурника на баба. Ето и някои от най-ефективните лекове за цистит без антибиотици, които знаем от баба.

1. Плодове и билки

Има редица плодове и билки, които са известни със своите противовъзпалителни и противомикробни дейнствия. Червената боровинка се слави със своите антиоксиданти. Те пречат на бактериите да се прикрепват към тъканите на пикочните пътища. Мечото грозде е билка, която се използва не само за лечение на цистит без антибиотици, а и при лечение на всякакъв вид инфекции и възпаления в пикочната система. Тя има силата да успокоява възпалението и да облекчава болката. Стимулира отделянето на урина и по този начин се осигурява нормалната самопочистваща функция на отделителната ни система. Листата от бреза са лесен и бюджетен начин за лечение на цистит без антибиотици. Те имат антибактериален ефект и както мечото грозде активират самоочистващите функции на отделителната система.

bilki-pri-cistit

2. Имунитетни бустери

По-ниският имунитет на организма го прави особено уязвим към бактериални инфекции. Именно заради това е добре да помогнем на тялото само да се справи със състоянието на цистит без антибиотици. Бабините лекове за цистит без антибиотици включват и такива имунитетни буустери. Водата със сок от лимон, джинджифил и червена боровинка е много популярно решение. Киселото мляко по нашите ширини също е познато със своите благоприятстващи действия върху имунитета ни.

3. Сребърна вода

Сребърната вода е много бърз и лесен начин да се справим със състоянието на цистит без антибиотици. Разтворът на сребърна вода има мощно антибактериално действие. Той спомага за унищожаването на много видове бактерии и микроорганизми. Най-хубавото е, че сребърната вода е много подходяща за лечение на цистит без антибиотици и срещу повторна поява, тъй като тялото и организмите не създават резистентност към нея.

Ако нямаме вътрешната да варим отвари с цел да се справим с цистит без антибиотици, все пак е добре да знаем, че това някой го е свършил вместо нас и крайният продукт е достъпен за нас в аптеките. Мирта Медикус създадоха напълно природната хранителна добавка за лечение на цистит без антибиотици.

Това е продукт с изчистен състав, който спокойно може да сравним с букет от природата. В състава са включени екстракти от листа на червена боровинка, бреза, стрък златна пръчица, както и комплекс от витамините B2 и B6. Цистат бори цистита без антибиотици, като спомага нормалните функции на пикочната система и поддържа доброто състояние на уринарната ни система. Има детоксикиращо, антиоксидантно и антибактериално действие. Цистат подобрява и естествените пречиствателни механизми на пикочните пътища, като по този начин ни помага за домашно лечение на цистит без антибиотици.

И през лятото и през зимата, когато сме уязвими към инфекции и възпаления в пикочната система, Цистат е полезен, както за лечение на цистит без антибиотици, така и за превенция и профилактика след боледуването. Тази хранителна добавка спомага за облекчаването на болката, паренето при уринирането, чувството за непрестанен порив за уриниране – това са именно най-тежките и затормозяващи симптоми. Домашното лечение на цистит без антибиотици е възможно и по-лесно от всякога.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *