ШОК! Мъжете вече не са нужни – до няколко години жените ще могат да раждат без нужда от сперматозоиди

Миналата седмица в Хонконгския университет за наука и технологии се проведе една от най-значимите световни конференции по генно инженерство –  “CRYSPR-Cas7”. На нея бяха представени редица научни постижения, но най-голям обществен отзвук предизвика откритието на изследователя от Южния университет за наука и технологии в Шенжен Че Джуанкуи.
Генният специалист сподели, че от години работи по безапелационна и сензационна технология, която ще даде възможност на жените да се самовъзпроизвеждат и да раждат дъщери, без нуждата от мъжки сперматозоид. Джуанкуи вече жънел успехи с прилагането на технологията върху мишки, а съвсем скоро предстои и тестването й върху шимпанзета. “Ако всичко върви с темповете, с които върви до сега, до няколко години и човешката раса ще има опцията да се самовъзпроизвежда”, заяви гениалният учен, който впечатлява научните среди с трудовете си, свързани с партеногенезата – процес на случайно самовъзпроизвеждане, чиито случаи се срещат при все повече животински видове – комодски варани, акули-чук, змии „боа” и др.
Какви резултати дава технологията и кога точно ще може да се прилага и върху хора, Дуанкуй обеща да обяви на първи април следващата година, а дотогава посъветва аудиторията да се наслаждава максимално от интимните си контакти с противоположния пол.

(Продуктите на Мирта Медикус можете да намерите в най-близката до Вас аптека.)

Вашият коментар

Ние използваме „бисквитки“, за да улесним Вашето сърфиране. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с Общите търговски условия  и нашата политика за защита на лични данни .