Подсилване на имунната система – Рецепти и доказани методи

Подсилване на имунната система - Рецепти и доказани методи - 2018г

Акценти

Начинът на живот оказва много силно и пряко влияние върху състоянието на имунната система. Във всеки един от предходните материали съвсем ясно подсказахме, че всеки един здравословен проблем се поражда въз основа на отслабнал имунитет е не добре поддържан организъм. За щастие, природата има средство за постигане на баланс и затова. Грижите за човешкия организъм е задължително да бъдат един неуморен и безспирен процес, който да бъде съобразен с конкретните нужди на тялото, да се поддържа здрава имунна система и по този начин да се елиминират рисковете от заболявания, тежки диагнози и страшни последствия.

Иновирон банер мобилно

Природата ни дарява с чудотворни изцеления – билките! Тяхната функция е да п имунната система, да насочва свойства върху заболяла част от организма и дори да действат профилактично и благоприятно. Билките са изворът на здравето и с разнообразието си ни даряват с възможности за подсилване на имунната система, здраве и добър начин на живот.

Специалистите на „Мирта Медикус“ успяват да обобщят съставките на редица билки, за да подействат те по най-добрия начин върху имунната система и да компенсират останалите лоши фактори, които присъстват в живота на всеки един човек от новото време.

Нека, обаче, не забравяме, че основните лечебни методи, които задължително трябва да спазва всеки един човек, който е отговорен за доброто си здраве и силната имунна система, са свързани именно с ежедневните навици и здравословно поведение.

Промяната на вредните навици може да е решаваща за възстановяване и повишаване на имунната система и е препоръчително да е една от първите стратегии за подобряване на здравето.

Доказани методи за подсилване на имунната система

Подсилване на имунната система

Какво да пия за подсилване на имунната система?

Въпрос, чиито отговор ние знаем и бихме ви посъветвали какво е препоръчително за подсилването на имунната система.

Както стана ясно по-горе билките са чудотворният дар от природата, който има силата да подобри имунната система и да предотврати наличието на здравословни проблеми

Билкови продукти за подсилване на имунната система

Следвайте подходящ хранителен режим за подсилване на имунната система

Здравето е отражение на начина, по който подбираме храната си. За да поддържате високо ниво на имунна система и добро здраве, се препоръчва в диетата Ви да присъстват повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и храни с ниско съдържание на наситени мазнини.

Хубаво е да се има предвид че приемът на прекалено много захар или мазни храни, възпрепятства клетките на имунната система да функционират ефективно и да защитават от вируси, бактерии и други вредители на здравето.

Подсилване на имунната система - рецепти и доказани методи

За поддържане на здрава имунна система предлагаме следните хранителни режими, които идеално биха се отразили в комбинация с билковите продукти, които подсилват дейността на имунната система.

 • Диета с високо съдържание на фибри
 • Диета с ниско съдържание на мазнини
 • Продукти, които се борят с простудата и служат за подсилване на имунната система
 • За да се храним здравословно е важно също така да ограничаваме и количеството сол, което консумираме. Вижте каква е вредата от тази добавка върху организма ни:
 • Диета с ниско съдържание на сол
 • Спортувайте редовно

Умерената и редовна физическа активност е също един от факторите, определящ здравословното ни състояние. Както застоялия начин на живот, така и претоварването не са желателни.

За да си осигурите редовен двигателен режим, трябва да изберете такъв вид спорт, който Ви доставя удоволствие и няма да Ви отегчи още първите няколко пъти. Имайте предвид, че всяка активност е полезна, стига да се спазват някои основни правила.

Наспивайте се добре за подсилване на имунната система

Подсилване на имунната система - рецепти и доказани методи

Често пренебрегваме значението на достатъчното количество сън за нашия организъм, дори несъзнавайки колко всъщност е важен той. По време на съня, всички органи и системи се възстановяват, за да могат да изпълняват функциите си и на следващия ден. Честото недоспиване увеличава стреса за организма и води до сериозно влошаване на здравето.

Спазвайте добра хигиена за подсилване на имунната система

Нивото на хигиената в значителна степен определя до колко сме изложени на възможността от заразяване и до колко имунната система ще успее да обезвреди множеството микроорганизми, на които е изложен организмът ни.

Подсилване на имунната система - рецепти и доказани методи

От съществено значение е предприемането на мерки, за да се избегне инфекция, като например често измиване ръцете, старателно почистване на хранителните продукти, редовното къпане, почистването на дома и прочее.

За да засилите хигиената си, спрете да гризете ноктите си и се почиствайте старателно, след като сте пипали очите или носа си.

Ограничете алкохола и тютюнопушенето за подсилване на имунната система

Също така се знае, че някои алкохолни напитки, като червено вино и бира имат своите полезни качества, но само и изрично при рядката и умерената им употреба.

Както отказа от тютюнопушене може да бъде мъчителен процес, така и отказа от прием на алкохол понякога никак не е лесен.

Подсилване на имунната система - рецепти и доказани методи

Контролирайте стреса за подсилване на имунната система

Стресът в днешно време е неразделна част от живота ни. Излагането ежедневно на стресови ситуации, скоро ни прави по-уязвими към болести – от леки настинки, до сериозни заболявания. Хроничният стрес излага тялото ни на постоянен поток на кортизол – хормона на стреса, който съществено потиска имунната система.

Какво да да направя за подсилване на имунната система на детето си?

Имайки предвид всичко, на което е изложено едно дете в днешно време приемането на хранителни добавки е от изключително голямо значение. Билките в случая са най-чистият и безвреден вид добавка, която има всички необходими свойства да подобри и подсили имунната система на Вашето дете.

Всички изброени по-горе съвети са препоръчителни както за възрастните, така и за децата. Добър хранителен режим, достатъчно движение, пълноценен сън, добра хигиена, бдителност важат с пълна сила и за детенцето.

Не забравяйте да се вглеждате освен в своето, така и в здравето на близките си! Децата са сред най-уязвимите и във време, когато имунната система се изгражда, усилията по нейното подсилване трябва да бъдат в най-голяма степен.

Билки, билкови продукти и рецепти за подсилване на имунната система

Подсилване на имунната система - рецепти и доказани методи

Капсулите допринасят за нормалната функция на имунната система, оказват благоприятно влияние върху дихателната система и имат антиоксидантен ефект. Билките, които са в състава на билковото чудо са:

 • Малиновите листа, бъзакът – спомагат за усилване съпротивителните възможности  на организма срещу инфекции.
 • Ехинацеята, кръвният здравец –  укрепват  имунната система.
 • Цинковият цитрат – подпомага цялостното поддържане на обменните процеси.
 • Петопръстният  очиболец – подкрепя структурата на лигавиците, като оптимизира функциите им.
 • Сладкият корен – спомага за стимулиране на  надбъбречната хормонална продукция.
 • Сминдухът –  съдейства за нормалните детоксикационни функции на черния дроб и подкрепа на  хормоналния баланс.

Билков продукт – Клеева тинктура

Тинктурата спомага за нормалното функциониране на имунната система и подкрепя нормалното функционално пречистване на дихателнтие пътища. Клеевата тинктура с чесън способства за поддържане на проходимостта на кръвоносните съдове и нормалните функционални нива на кръвно налягане. Клеевата тинктура допринася за защитата на клетките на оксидативен стрес и свободни радикали.

Пчелният клей (прополисът)

Подсилване на имунната система - рецепти и доказани методи

То е смолисто вещество, което пчелите използват като строителен и защитен материал. Той съдържа противомикробни етерични масла, минерали, хормоноактивни субстанции и различни ферменти. Те едновременно помагат срещу широк спектър бактерии, вируси, гъбички, паразити и туморни клетки, а от друга страна – подобряват възстановяването на тъканите.

Особено силни са доказателствата за действието му при заболявания, локализирани в устната кухина – възпаления на венците и лигавицата, афти, чести проблеми със зъбите, където се явява и болкоуспокояващото му действие. Но и гърлените инфекции се повлияват добре, както и стомашно-чревните разстройства и язви, пикочополовите инфекции и др.

Проучва се и противолъчевото му действие, във възстановителния период на различни лъчеви диагностики и терапии. Вероятно е и директното му стимулиращо влияние върху тимуса и други тъкани и хормони, влияещи върху регенерирането на имунните клетки. Допринася за защита на клетките от свободни радикали и оксидативен стрес…

Чесънът в клеевата тинктура

Освен храна и подправка, е и една от водещите билки, с която лекарите и лечителите имат хилядолетен опит. Той отлично партнира на прополиса във вече споменатите противомикробни, антигъбични, противопаразитни и антитуморни свойства.

Подсилване на имунната система - рецепти и доказани методи

Целият екип на „Мирта Медикус“ напомня, че в основата на доброто здраве е силната и устойчива имунна система. За нейно добро състояние е необходимо да се полагат ежедневни грижи и да се следва подходящ начин на живот, съпътстван от здравословно хранене, физически дейности, подхранване на тялото с хранителни добавки и природни дарове.

С цел да бъдат предотвратени сериозни заболявания, редица неудобства, стрес и грижи е важно да бъдат полагани правилните усилия за здрава имунна система, за да бъде на лице и доброто качество на живот.

Билките, с които ни е дарила природата са в подкрепа на това и  могат да бъдат само и единствено в наша полза! Не се колебайте да се свържете със специалистите ни, за да подскажат и насочат кое е най-доброто билково решение за подсилване на имунната система на вас и вашите близки!

(Продуктите на Мирта Медикус можете да намерите в най-близката до Вас аптека.)

За имунната система

Имуноефект Антивирал
( капсули х30)

Купи сега

За имунната система

Имуноефект Антивирал Универсал
( сироп 100ml)

Купи сега

16.80 лв.
Иновирон (20 капсули х 425mg)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *