Причини за липса на ерекция

Ерекция - какда я съхраним и да не допускаме еректилна дисфункция.
-30%
Original price was: 17.94лв..Current price is: 12.56лв..

За еректилната дисфункция има редица причини от най-различно естество. За щастие обаче, решенията на този проблем често се оказват съвсем прости..

Проблемите с ерекцията могат да се появят на всяка възраст и във всеки етап от дадена връзка. Върху сексуалните смущения при мъжете влияят огромен набор от фактори от психически, здравословен, емоционален, физиологически и дори обстоятелствен характер.

В тази статия ще разгледаме някои от най-честите причини за липса на полова мощ, както и най-ефективните начини да ги преодолеете. Много често мъжете отказват да признаят, че имат проблем и отлагат да вземат мерки за разрешаването му. Самият факт, че четете тази статия, демонстрира отговорно отношение. Важно е обаче да предприемете навременни стъпки, за да се погрижите както за сексуалния си живот, така и за здравето си.

Еректална дисфункция - защо се появява.

Нека да започнем с кратко пояснение какво имаме предвид под еректилна дисфункция. Това представлява невъзможността за получаване или задържане на половата възбуда, достатъчна за осъществяване на сексуален акт. Тук е моментът да отбележим, че преждевременната еякулация също спада към сексуалните проблеми, които ще разгледаме.

Най-общо казано, тази статия цели да даде приложима информация как да подобрите сексуалното си представяне, особено ако усещате, че нещо в него не е наред.

Психически причини за липса на ерекция

Проблемите с ерекцията може да са психологически.

Не е трудно да прецените дали невъзможността да получите полова възбуда е свързана с психически фактори. Ако проблемите не са редовни и се получават само от време на време, най-вероятно неуспешното Ви представяне се дължи на нещо, което Ви смущава и безпокои.

Друг признак е наличието на сутрешна ерекция, но липсата ѝ при други обстоятелства говори, че нямате физиологическа пречка и следва да насочите вниманието си към потенциални причинители от психологическо естество. Именно психологически причини са в основата на близо 20% от всички случаи на еректилна дисфункция. Колкото по-бързо откриете на какво се дължат смущенията, толкова по-бързо ще намерите и окончателно решение.

Проблеми с ерекцията породени от стрес и напрежение.

Стрес и напрежение

Стресът отдавна е неизменна част от ежедневието на всички ни. Неговото негативно влияние обаче далеч не се ограничава до психологическото ни равновесие. Всъщност, за стреса има съвсем неволеви, поведенчески признаци. Такива са например:

  • Безсънието
  • Постоянната отпадналост
  • Проблемите с концентрацията.

Когато умът Ви е зает с дадена тревожна мисъл, той изолира всеки ангажимент, който не е свързан с нея. Тук попада и сексът. Напрежението не Ви позволява да се посветите на интимните ласки и вместо това пренасочва вниманието Ви към проблемите. Липсата на полова активност в този случай не е самостоятелно състояние, а симптом на проблеми на нервна почва.

Емоционалните проблеми могат да доведат до еректална дисфункция.

Емоционални проблеми

Проблемите на емоционално ниво лесно могат да намалят либидото и да съсипят интимните взаимоотношения. Все пак, когато в една връзка има проблеми, неизбежно е и тяхното влияние върху сексуалния живот. Интимността е естествен аспект на една връзка, но тя е пряко свързана с всички останали аспекти. Проблеми като изневяра например, задължително се отразяват върху физическата близост. Ако наскоро сте установили, че партньорът Ви не е бил верен, съвсем нормално е да не изпитвате привличане към този човек. Чувството, че сте били унизени или пренебрегнати влияе на самочувствието и Ви прави несигурни. Това от своя страна проваля представянето Ви.

Изневярата и нейните капани в двойката - следите остават.

От друга страна, ако самите Вие сте изневерили или системно изневерявате, това също може на подсъзнателно ниво да Ви повлияе. Причината е, че човек се стреми към известен тип принадлежност към даден партньор. В случая, има вероятност да отхвърляте постоянния си партньор в полза на човека, с когото изневерявате.

Трудно е да се каже, че дългогодишният Ви партньор просто вече не Ви възбужда, ако доскоро сте водили добър сексуален живот. По-скоро, в този случай се наблюдава отхвърляне на човека на цялостно физическо ниво, както и с по-лесно раздразнение и дори непоносимост. Ако с другия Ви партньор не изпитвате никакви сексуални затруднения, значи проблемът се състои във връзката Ви и именно там трябва да търсите решение.

Физиологични причини за еректилна дисфункция

Разбира се, тъй като ерекцията има на първо място физически измерения, съществуват редица чисто физически причинители на еректилната дисфункция. Те са свързани с начина на живот и здравословното състояние на човек. Понякога съществува пряка връзка между някои психологически и физиологични причинители, а понякога проблемите са съвкупност от серия фактори. Във всеки случай, грижата за здравето не би могла да навреди на сексуалния Ви живот.

Физиологични причини могат да породят еректална дисфункция.

Нездравословно хранене и връзката с еректилната дисфункция

Начинът на живот има пряко влияние върху сексуалното представяне. Нездравословното хранене например може да причини не само дискомфорт, но и еректилни смущения. Затова е препоръчително преди сексуални подвизи да ограничите приема на тежка храна. Причината е, че след обилно хранене, организмът насочва всичките си усилия към преработка на храната. Усещането за тежест и сънливост само допринася за слабата полова активност и вечерта Ви е лесно провалена. По-нататък в статията ще обсъдим и кои храни най-силно предразполагат към сексуални подвизи.

Алкохола влияе отрицателно върху ерекцията.

Алкохолът и сексуалните проблеми

Употребата на алкохол е сред водещите причинители на еректилна дисфункция. Заблудата, че алкохолните питиета стимулират либидото, е широко разпространена и единствено допринася за още повече случаи на сексуални провали. В действителност, нивата на алкохол в кръвта са обратнопропорционални на скоростта на получаване на ерекция. Спиртните напитки намаляват потока на кръвта към пениса, което значително влошава качеството на сексуалния акт.

От това обаче не страда само партньорът Ви. Изследванията сочат, че мъжете, употребили алкохол, по-трудно стигат до оргазъм, а неговият интензитет е съществено намален. Мъжете обаче често пренебрегват негативния ефект на алкохола. Съветваме Ви, преди да потърсите хапче секс стимулант, да намалите питиетата или въобще да ги спрете. Има сериозна вероятност потентността Ви да се възстанови бързо.

Спри алкохола и възстанови ерекцията.

Как да се справим с липсата на полова възбуда?

Видове ерекция

Начините да възстановите сексуалната си мощ са пряко свързани и с причината за проблемите. Нека да разгледаме различните видовете, а след това и кои средства са най-подходящи в отделните случаи. Има бива три вида:

  • Рефлексогенна
  • Психогенна
  • Нощна (по-известна като сутрешна ерекция)

Трите различни типа имат и различни стимули.

Рефлексогенната стимулация е резултат от чисто физическо влияние, т.е. допир. Тук мозъкът и въображението не участват, а тялото реагира на тактилен стимул.

Психогенната ерекция се получава, когато мъжът мисли за нещо, което го възбужда. Тя е обвързана с останалите сетива – слух, зрение и дори обоняние и вкус. Еротичните помисли предизвикват в организма готовност за осъществяване на сексуален контакт.

Третият вид, нощната или по-известна като сутрешна ерекция, е изключително интересно явление. Тя се получава по време на сън и то по няколко пъти на нощ. Тъй като се забелязва, когато човек се събуди, най-често я наричаме сутрешна. Съществуват различни хипотези за нейните функции. Най-разпространената в медицинските среди е, че това е начинът на природата да държи пениса в добра форма.

Консумираната храна влияе на ерекцията

Храни за по-добър секс

Един холистичен подход би препоръчал да се избягват тежките, мазни и нездравословни храни. По-важно е обаче да уточним кои храни засилват половата стимулация и повишават сексуалната мощ като подобряват кръвообращението. На първо място това са спанакът и сходните зеленчуци. Те стимулират кръвообращението в долната част на тялото, което от своя страна води до по-бърза и по-продължителна възбуда. Морските дарове са известни с благотворното си въздействие върху сексуалната мощ още от Древен Рим. Рибите и деликатесите, които са богати на омега-3, също подобряват циркулацията на кръвта и повишават нивата на тестостерон, от който зависи либидото.

Откъм десерти, черният шоколад подобрява не само настроението. Високото съдържание на какао в него стимулира производството на хормона серотонин, който повишава сексуалното желание.

Ерекцията се влияе от ежедневното физическо и психическо натоварване.

Почивка и спокойствие срещу слаба полова мощ

Ако изоставате със сексуалните приключения, но пък сутрин редовно се будите с ерекция, проблемите най-вероятно са на нервна почва. Ако ежедневието Ви натоварва, вечер сте твърде изморени и дори не Ви остава време да мислите за секс, връзката Ви неминуемо ще пострада. И тъй като сексът доказано подобрява настроението, при тази ситуация ще Ви вкара в порочен кръг. Колкото по-напрегнати сте, толкова по-малко секс правите; колкото по-малко секс правите, толкова по-напрегнати сте.

Съветваме Ви да не се пускате по течението на злободневните проблеми. Ако обстановката не Ви предразполага към интимност, намерете начин да разнообразите. Направете кратко пътуване с партньора си. Така не само физически ще смените обстановката, но и ще сте далеч от работата и ангажиментите, които Ви натоварват. Ако се притеснявате, дори не е нужно да казвате на партньора си какъв е поводът за пътешествието. Представете го като романтична изненада. Ефектът определено ще Ви впечатли.

Сексуалните стимуланти на билкова основа е нормално да се ползват

Секс стимуланти при липса на ерекция

Секс стимулантите също са успешен начин да засилите половата си стимулация и да я направите по-продължителна. Те обаче често изобилстват от хормони и имат фармакологични ефекти, които бихте искали да избегнете. Добрата новина е, че природата е на Ваша страна и е помислила как да Ви помогне да подобрите сексуалния си живот. Има не една и две билки, които засилват либидото и се борят със слабата сексуална активност. Съветваме Ви, ако сте решили да прибегнете към т.нар. секс хапче, да изберете здравословна билкова алтернатива. Така няма да се тревожите за потенциално вредно влияние. Освен това, чистите съставки гарантират по-добър и интензивен ефект, защото няма изкуствени примеси.

Еромакс - универсал с 10 бр. капсули .Билков продукт, който подкрепя сексуалните функции.
Към продукта Еромакс

Еромакс е продукт за стимулиране на сексуалната мощ с натурален състав и доказани свойства. Той има три основни приложения:

  1. Еромакс помага при затруднена ерекция, когато такава въобще не може да бъде постигната.
  2. Той е подходящ при слаба възбуда, която не е достатъчна за удовлетворителен сексуален акт.
  3. Еромакс спомага за задържане на оргазма, при чести случаи на преждевременна еякулация.
Билки за стимулиране на ерекция се използват в продукта Еромакс.

Билки за ерекция

Ефективността на Еромакс се дължи на мощната комбинация от билки с доказано стимулиращи свойства. На първо място сред тях е растението бабини зъби. Тя дава енергия и полова мощ, тъй като стимулира производството на тестостерон. Напълно безобидна е и се използва често от атлети, които искат да повишат физическата си издръжливост и растежа на мускулите. Билката повишава сексуалния тонус и либидото, а на чисто физиологично ниво помага за по-продължителна ерекция. Джинджифилът от своя страна е известен с мощните си стимулиращи свойства. Коренът на растението предотвратява натрупването на кортизол, което може да предизвика слаба стимулация.

Клинавичето и теменугата в състава на Еромакс повлияват хормоналния баланс по естествен начин. Освен това, те подобряват качеството на спермата. Валерианата и жълтият кантарион пък имат изключително важно и незаменимо приложение. Те въздействат на нервната система, като намаляват напрежението. При вече забелязани проблеми с половата мощ, често се наблюдава стрес от потенциален провал. Затова тези билки ще Ви помогнат да се отпуснете и да се насладите на интимните ласки с партньора си.

Сексуални взаимоотношения между партньорите са подвластни на психическото и физическото здраве.

Няколко трика за по-силна ерекция

Ще завършим статията с няколко доказали се трика за по-добра и продължителна ерекция. Запомнете ⎼ всичко, което е полезно за здравето Ви, е полезно и за сексуалния Ви живот. Заседналият начин на живот категорично пречи на сексуалното представяне. Дори леките спортни упражнения имат едно чудотворно влияние върху организма, а именно ⎼ подобряват кръвообращението. Освен това, след тях в организма се натрупва въглероден оксид, който помага точно за по-силна потентност.

Друг важен елемент е добрият сън. Колкото по-добре се наспивате, толкова повече нощни ерекции получавате, а както казахме, това Ви поддържа във форма.

Най-важният съвет, който можем да дадем обаче, е да търсите начини да се чувствате добре както физически, така и психически с партньора си. Разнообразието в интимния живот се отблагодарява многократно и поддържа връзката Ви на емоционално ниво. Затова не се колебайте да предприемете необходимите мерки за повишаване на сексуалната мощ. Храната, начинът на живот и хапчетата за ерекция са различни начини да подсилите сексуалните функции и сами можете да изберете кой начин е най-подходящ за Вас. Не забравяйте, че на разположение имате силата на природата, от която да черпите не само здраве, но и полезни билки за по-високо либидо.

Любовта в двойката мъж-жена. Добри взаимоотношения - качествена връзка.
Добрите взаимоотношения в двойката мъж-жена водят до качествена връзка, включително и до пълноценни сексуални отношения.

Други материали на Мирта Медикус за секс стимуланти и полово здраве:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *