Приказка за феята “Супер Мирта”

Имало едно време една приказна гора със странни обитатели, които живеели в чудати домове, спели в къщички по дървета, ядяли горски плодове и въобще водели природосъобразен начин на живот.

Тяхната гора Брохнхоландия била неоткриваема за обикновените хора по простата причина, че била невидима за човешките очи, аи кой ли можел да я намери, след като никой не знаел за нейното съществуване.

В тази гора растели едни от най-лечебните растения в света. Нейните обитатели, ревниво ги пазели, за да не разбере никой за тяхното съществуване. Точно за това в тази страна, децата на горските обитатели, никога не се разболявали. Имали силна имунна система и никога не кашляли.

Всъщност в Брохнхоландия, никой не бил чувал някой да кашля. Дори не знаели какво е това.

Един ден, обаче, бързите води на реката, донесли една лодка с момченце. То било толкова уплашено, че е попаднало в непозната земя, че започнало да плаче. Плачело толкова силно, че всички горски обитатели се събрали около него. Момченцето нямало глас и не можела да говори, само кашляло и съвсем леко прошепнало, че идва от далечни земи и се е загубило.

Тогава в за първи път обитателите на Бронхоландия, чули някой да кашля. Веднага решили да помогнат на новия си приятел, като му направят сиропче от седем тайни билки, растящи по техните земи.

В гората живеела фея – лечителка. Тя познавала лечебните свойства на билките и знаела кога точно да ги откъсне, за да са най-ефикасни. Тя се казвала Мирта, но всички я наричали Супер Мирта, заради нейните сили да лекува с природни средства и тайни знания за природата.

Още след първия прием, момченцето спряло да кашля.

– Сега ще станеш по-силен и здрав. Казала Супер Мирта.

– В сиропчето е събрана лечебната сила на природата, както и напълно натурални витамини и минерали. Има само едно условие, за да подейства магията. Трябва да се приема и сутрин и вечер в продължение на седем дни.

Така, лечебните рецепти на Супер Мирта стигнали до хората. И днес те са запазили силата на лечебните растения в серията сиропи за деца БРОНХОВИТАЛ – Бронховитал Кидс, Бронховитал Кидс имуно и Бронховитал Универсал. Натурални, безопасни, ефикасни – те и до днес носят името на тайната приказна гора Бронхоландия.

 

За Мирта Медикус:

Мирта Медикус e една от водещите в България компании за производство и търговия с натурални продукти, хранителни добавки, билкови продукти, течни и сухи екстракти от лечебни растения. Продуктите на компанията се предлагат и чрез партньорски компании в Кипър, Италия и Германия. Компанията е организатор и на емблематичното изложение за здраве „Алея на здравето” . Притежава една от най-модерните фабрики за производство на течни и сухи билкови екстракти и субстанции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *