Противовирусни продукти: Как да изберем най-доброто за нас?

Противовирусни продукти

Както повечето лекари казват „Човек и добре да живее, все ще се намеси някоя болка да го повали на легло.“ Дори да не ни гътне на легло, е истина, че каквото и да правим, колкото и да се пазим, накрая все ще се намери някой вирус, който да ни съсипе цяла седмица. Особено рисков период за по-голямата част от населението е лятото, а най-рисковата група, която атакуват вирусите, са децата.

В такива моменти започваме да търсим мощни имуностимулатори, които да използваме в борба с вируса или за превенция срещу неприятни моменти на боледуване. Ето някои въпроси, на които ще дадем отговор по-долу.

Какво представляват противовирусните препарати и имуностимулаторите?

protivovirusni-preparati

Противовирусните препарати, които в някои ситуации са сходни по значение с имуностимулаторите, обикновено са хранителни добавки, които може да се закупят от аптеката. Те са изготвени за потребителя в такъв състав, че да борят максимално ефективно грипните вируси в тялото. Противовирусните медикаменти поддържат тялото, но и облекчават симптомите на боледуване. Съставът е в един перфектен баланс между лечение и елементи щадящи за тялото и здравето ни.

Антибиотиците противовирусни прапарати ли са?

Отговорът тук е лесен. Противовирусните продукти и антибиотиците са два различни вида медикаменти. Имуностимулаторите борят вирусите, били те сезонни или не. Антибиотиците са медикаменти за справяне с инфекциите, предизвикани от бактериални натрупвания от различен вид в различни зони и тъкани  на тялото.

Как да започна третиране с противовирусни медикаменти?

Противовирусните препарати, които са базирани на природни съставки, обикновено не изискват рецепта от лекар. Вече много хуманни доктори са запознати с качествата на природните продукти и благотворното им влияние върху здравето на хората, поради което изписват и препоръчват употреба им превантивно или при лечение – според всеки конкретен случай. Много вероятно е да страдате от грипен вирус, ако забележите симптоми на грипно заболяване като:

  • висока температура
  • пориви за кашлица
  • усещане за болно гърло
  • запушен нос или течащ нос
  • болки в мускулите
  • обща отпадналост
  • неразположеност и др.

Затова в такава ситуация най-добрият подход е да се свържете с медицинско лице, което да извърши обстоен преглед. Медикът ще установи степента на риск от заразяване, както и самите симптоми на боледуващия. Заедно, спрямо общото здравословно състояние и допълнителни клинични данни, ще изберете най-щадящия и ефективен метод за лечение.

Могат ли противовирусните медикаменти да бъдат използвани за профилактика?

prirodni-imunostimulatori

Противовирусните медикаменти не се използват само за лечението на грипни вируси. Доста често са и средство за профилактика. Възрастовите групи, при които се прилагат с такава цел, варират спрямо много и различни фактори, но това е най-често срещана практика най-вече при малките деца.

Ако едно дете започва да посещава ясла, детска градина или ранните класове в училище, тогава може да се каже, че е главоломна промяна в средата на детето. Срещата с много деца едновременно е ясна предпоставка за разпространение на грипни вируси и съотвено последващо заболяване. В такъв случай приемът на противовирусни препарати е много удачен. Същото важи и за хора с много динамично ежедневие, които имат засилен контакт с други хора особено на закрито.

Как се приемат противовирусните продукти?

Противовирусните средства са най-ефективни, ако приемът им стартира навременно и при първи симптоми на боледуване. В първите дни те са разпределени в по-високи дози, за да бъде по-ефективно лечението. С напредване на приема на противовирусни продукти, дозирането се редуцира и резултатът е симптомите се облекчение.

Трябва ли да се прави противогрипна ваксина, ако приемаме противовирусни продукти?

Приемът на противовирусни продукти с цел профилактика по една или друга причина в никакъв случай не отрича поставянето на противогрипна ваксина. Макар и силно препоръчвана от специалистите, тя е въпрос на личен избор и желание. При невъзможност за поставяне на ваксина, противовирусните препарати, приемани като профилактика са едно много добро решение за превантивност.

Имат ли странични ефекти противовирусните препарати?

Това е изключително рядко наблюдавано явление. Въпреки това приемът на всяко медицинско средство крие известен риск. Страничните ефекти, които може да се обобщят са гадене, световъртеж, диария, главоболие и различни поведенчески отклонения.

Колко време се приемат противовирусните препарати?

Ако противовирусните продукти се приемат с цел лечение при боледуване, те обикновено се предписват за 5 дни. Ако пациентът е хоспитализиран, приемът се определя от лекуващия лекар в зависимост от степента на заболяването и конкретно на състоянието на болния.

Иновирон – 20 капсули x 425mg

Има ли смисъл хора с тежки симптоми да приемат противовирусни продукти?

Приемът на противовирусни продукти е особено наложителен при хора с по-тежко проявена симптоматика при боледуване. Специално при по-малки деца, както и при по-възрастни хора, които са застрашени от по-сериозни усложнения, е силно препоръчителен прием на такива продукти. Те облекчават симптомите на болестта, както и активират максимално бързо имунния отговор, за да може тялото да се пребори с вируса с възможно най-малко усилия и дискомфорт за боледуващия.

Могат ли „бабините лекове“ да са по-ефективни от имуностимулаторите?

„Бабините лекове“ могат да бъдат ефективни до определена степен. Ясно е, че употребата на витамин Д, витамин C, цинк, както топлите чайове от ехинацея с мед и лимон, гаргарите и системен прием на комбинирани пробиотици имат позитивно влияние върху здравето ни и могат да съдействат при борбата с грипните вируси.

Имуностимулаторите обаче са специално разработени формули за подсилване на имунния отговор и облекчаване на симптомите. В този смисъл, НЕ – „бабините лекове“ не могат да са заместител на противовирусните продукти, а просто допълнителна превантивна мярка.

Противовирусни продукти от Мирта Медикус

protivovirusni-medikamenti

Мирта Медикус е бранд, който създава натурални лекарствени средства с естествен състав с любов към природата и здравето. Иновирон е натурален противовирусен продукт, който съдържа екстракти от схинацея, шийтаке, чага, бъзак, андрографис и дълъг пипер. С този букет от природни съставки Иновирон подсилва имунитета като спомага за поддържането на физиологичната сила и устойчивост на тялото, изложено на различни, предразполагащи към вирусни заболявания, фактори на нашата околна среда.

Продуктът подпомага и регулита активния клетъчен имунитет, както и хуморалния такъв. Този напълно природен  имунен стимулант благоприятства естествените самопочистващи функции на лигавиците и дихателните пътища, както обмяната на веществата и процесът на клетъчно дишане. Иновирон е натурална хранителна добавка под формата на лесно усвоими капсули, която може да бъде използвана както за лечение при първи симптоми, така и за профилактика в дългосрочен план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *