В класната стая вместо вкъщи! – Съвети за силен имунитет

Класната стая и силен имунитет

Честите заболявания и отсъствието от училище са добре позната картинка и за съжаление справянето с този проблем е труден процес, касаещ основно поддържането на силен  и балансиран имунитет на детето. За специално отбелязване е фактът, че имунната система е способна да предотврати почти всяко инфекциозно заболяване или да го ограничи до най-леки форми, независимо дали се касае за обикновена хрема, ежегоден грип или извънредни вирусни епидемии, като тази от коронавирус.

Започването на учебната година е предизвикателство както за всяко дете, така и за всеки родител. В желанието си да предпази детето от вредителите на околната среда, който и да е родител се старае да направи и невъзможното, за да бъде детето му здраво. Изборът на медикаменти, които имат витамини с поддържащи свойства е добър начин за подсилване на детския имунитет, който обаче крие и своите рискове. Всяко вещество, създадено по изкуствен път, колкото помага за едно, толкова вреди за друго. В тази връзка има едно единствено изпитано ефективно, а и безвредно средство – природата! Природата дава най-истинските и натурални продукти, съдържащи свойства, които успяват да създадат и запазят здрав и устойчив срещу опасностите на околната среда, имунитет!

Обогатете ежедневието на детето си с продукти от природата за силен имунитет

Съвети за силен имунитет

Важно е имунитетът на детето да бъде поддържан чрез естествени и натурални средства. Такива може да бъдат открит само сред природата. Благоприятните им функции и силни свойства се доказват с годините като най-безвредният и ефективен начин за подсилване на имунната система най-вече на децата.

Приятен и удачен вариант за децата е като им приготвяте различни чайове, които съдържат именно билки, които имат необходимите свойства за подсилване на имунитета. Ако все пак, нямате това време и събирането на извлеци от различни билки е мисия невъзможна на фона на натовареното и стресирано ежедневие, може да потърсите лесния начин и отново да получите всичко необходимо на куп. Само с един клик в интернет, вече може да получите екстракти от най-силните за здрав имунитет билки, обединени в един продукт и това е Бронховитал КИДС Имуно. Спестявайки време и усилия, получавате свойствата на екстракти от следните билки:

Теснолистният живовляк

Класната стая и силен имунитет

  • Действа противовъзпалително, емолиентно (омекчаващо), антитусивно (против кашлица), експекторантно (подпомага отделянето на секретите – когато се касае за долните дихателни пътища, това е от отхрачващо действие) и подпомага устойчивостта на съединителната тъкан (заздравява структурите на дихателните пътища и стените на кръвоносните съдове в тези региони). Активните принципи на този сложен по състав екстракт включват слузни вещества, танини, флавоноиди и фенолкарболови киселини, иридоидните гликозиди аукубин и каталпол, витамини, минерални соли (вкл. органично свързан силиций, който повишава устойчивостта на съединителната тъкан, има данни дори за противотуберкулозното му действие) и др.

Кръвният здравец

Здравец - Класната стая и силен имунитет

  • Действа имуноактивизиращо, като увеличава броя на левкоцитите (белите кръвни клетки)  и тяхната функционална активност, особено срещу голям брой вирусни причинители. Той притежава също и антианемично действие, чрез неспецифично активиращи кръвотворния апарат механизми. При възпалителни процеси действа адстрингентно и хемостатично (кръвоспиращо). Има и леко нервоуспокояващо и антихипертензивно действие. Билката съдържа биофлавоноиди, танини, полифенолни киселини, горчиви вещества, микоелементи и др.

Пурпурната ехинацея

Пурпурна ехинацея - Класната стая и силен имунитет

  • Действа умерено имуностимулиращо (без да създава проблеми при склонност към автоимунни процеси, за разлика от много други имуностимулиращи растения, например котешки нокът). Има и леко антипиретично действие, т.е. води до леко снижаване на повишената температура, както и леко аналгетично (противоболково) действие. Основни активни съставки в растението са ехинакозидите, цикориевата и други оксиканелени киселини, полизахаридите, микроелементите и др.

Шийтаке

Шийтаке - Класната стая и силен имунитет

  • Съдържа лентинан и други специфични полизахариди с изразен имуностимулиращ ефект (реализиращ се включително чрез повишаване на алфа- и бета- интерфероните). Притежава и антитромботично действие, като подобрява проходимостта на малките кръвоносните съдове, които играят значителна роля при протичането на възстановителните процеси при различни инфекции.

Дългият пипер

 

  • Действа противомикробно, загряващо, противокашлечно, антиалергично и експекториращо – подпомага дренирането на застоялите секрети от синусите, гърлото, трахеята и бронхите. Той е също с детоксиниращ ефект, което е от значение за намаляване на микробната интоксикация, особено значима при острите сезонни забоявания. Той също подобрява храносмилането и усвояването на различни други полезни съставки. Има и данни, че също е антидепресантен и противотуморен агент и вероятно предпазва клетките от неблагоприятни мутации (чрез антиоксидантни и други механизми) и така допринася за активното дълголетие (анти-ейджинг ефект). Съставът на екстракта е сложен, като включва уникалната съставка пиперлонгумин, а също така алкалоида пиперин, етерично масло, лигнани, органични киселини и др.

N-ацетил цистеинът

  • Серосъдържаща аминокиселина, която има мощен секретолитичен ефект – разводнява втвърдените секреции и те лесно отстраняват, заедно със съдържащите се в тях микроби и атмосферни замърсители. И второ, добавката действа за общото детоксиниране – на чернодробно и клетъчно равнище, чрез непосредственото участие на тази аминокиселина в образуването на глутатиона.

L-лизинът

  • Недостигащата (вкл. при децата) у нас незаменима аминокиселина. Тя притежава мощен противовирусен ефект и подпомага изграждането на съединителната тъкан, която е бариера за разпространението на инфекциите. Добър конкретен и общ за организма ефект следва да се очаква и при реконвалесцентни (скоро преболедували) деца и възрастни. Използваната хидрохлоридна форма съдържа органично свързана солна киселина, която подпомага храносмилането на протеините и минералите.

Калциевият аскорбат

  • Органичното съединение на калция и витамин С. То съчетава антивъзпалителни, противоалергични и укрепващи съединителната тъкан свойства. Съществува механизъм за ограничаване пропускливостта на малките кръвоносни съдове, който се подпомага от тази двойна субстанция – а именно повишената им пропускливост усилва възпалителните и алергични реакции.

Цинкът

  • Участва в над 300 ензимни системи с различна локализация в организма. Той е необходим за нормалния имунитет (включително за активността на Т-клетките), за нервната система и сетивните органи, за външното и  клетъчното дишане, жлезите, очите, кожата и лигавиците. Реактивирането на подтиснатите от редица заболявания вкусовите рецептори може да е от значение за поддържане на общото състояние, особено в реконвалесцентния период. Органичната форма цинков цитрат осигурява по-висока бионаличност и поносимост от храносмилателната система.

Всички изброени билки, които имат свойствата за справяне със слабата, позволяваща заболявания имунна система, могат да бъдат открити заедно в продуктът на „Мирта МедикусБронховитал КИДС Имуно.

Продуктът има обобщен механизъм, който повлиява едновременно на клетъчния и хуморален имунитет. Въздействието му е балансирано, тъй като не предизвиква автоимунни реакции и прекалено отделяне на цитокини. Има отчасти и директно действие върху вируси, бактерии, патогенни гъби и различни паразити. При остри, но бързопреходни патологии, възстановяването се ускорява с един до няколко дни, а при затегнати хронични процеси подобрението може да е право пропорционално на срока на прием или в други случаи да се стигне до степен на подобрение, която е трудно да се развие нататък и тогава са необходими допълнителни адекватни мерки.

Често пъти, създадените по изкуствен път имуностимуланти нарушават и отслабват функцията на други части от организма. За развиващото се и подрастващо дете, това може да окаже негативно влияние и болестите вместо да намалеят, да зачестят в следствие на увреждане, получено след употребата на твърде много и твърде силни медикаменти, получени по химичен път.

Бронховитал кидс имуно е подходящ за всички деца

Бронховитал кидс имуно

Нека не забравяме, всяко дете е изложено на еднакви рискове и предизвикателства на околната среда. Следователно всяко дете има нуждата от подсилване на имунната система чрез имуностимулатори. Храната, напитките, навиците, въздухът, липсата на движение, всичко това оказва влияние на детето.

Бъдете отговорни за правилно хранене на вашето дете

Класната стая и силен имунитет

За да бъде максимално удовлетворяващ ефектът на продукта БРОНХОВИТАЛ КИДС ИМУНО, то трябва регулирането на храната, която консумира детето ви, да бъде навик за вас като родител.

Избирайте плодове, зеленчуци и богати на витамини продукти!

Движете се за силен имунитет!

Класната стая и силен имунитет

Редовното движение е определящо както за детето ви, така и за самите вас! Семейно хоби, което включва ежедневни активности със сигурност ще се отрази благоприятно на имунната ви система.

Ограничете вредните навици на детето си!

Класната стая и силен имунитет

Имайки предвид че за децата всичко е възможно и позволено, само вие имате контрол какво да ограничите от него! Колкото по-малко вредители, толкова по-силен имунитет!

Специалистите на „Мирта Медикус“ съветват освен грижи с билки за здрав имунитет, да бъдат спазвани всички други съпътстващи действия, за да отсъства все по-малко детето ви от учебните занятия, а вие да сте спокойни че расте здраво и устойчиво в рисковата среда на модерното време!

Разгледайте още постове в блога ни. Сред тях ще откриете:

 

(Продуктите на Мирта Медикус можете да намерите в най-близката до Вас аптека.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *