Възстановяване след пневмония и вирусни инфекции

Възстановяване след пневмония и вирусни инфекции

Възстановяването от пневмония може да отнеме време, но има много действия, които можете да предприемете, за да ускорите процеса. Ще ви помогнем да си стъпите на крака за нула време с тези съвети за възстановяване и грижа след вирусна инфекция.

За пневмонията и произхода на вирусните инфекции 

Пневмония и вирусни инфекции

Пневмонията е вирусната инфекция. “Вирусна” означава, че е причинена от организъм, който ви разболява, когато влезе в тялото ви.

Самата пневмония не е просто заболяване с конкретен първоизточник – има много причини за нейното възникване, включително вируси, бактерии, гъбички и паразити. Една от основните причини за заболяването е отслабената имунна система!

За да бъде ясно: възстановяването от вирусна пневмония няма нищо общо с възстановяването от бактериална пневмония.

Видове: Вирусна пневмония или Бактериална пневмония? Ефективно лечение

Това, което трябва да запомните е, че пневмонията се дели основно на вирусна и на бактериала.

Бактериалната пневмония може да се лекува с антибиотици, докато при вирусната пневмония лечението с антибиотици е неефективно. Това означава, че за да преборите вирусната инфекция е нужно да се обърнете към организма си и да му даде шанс сам да се справи с проблема! 

Силни “помощници” във възстановяването след вирусна пневмония и други вирусни инфекции са хранителните добавки за подсилване на имунната система.

Такава хранителна добавка е продуктът Дефиброзамин, който съдържа полезните екстракт от кора на върба, сладък корен и витамин B3. Всяка от съставките продукта помага на организма да възвърне своите сили и се грижи да бъдете в отлична форма.

Дефиброзамин – 30 капсули х 425 mg

Original price was: 20.46лв..Current price is: 15.25лв..

Дефиброзамин от Мирта Медикус.

Естествено възстановяване от сраствания!

Още

Колко време се лекува пневмония?

Пневмония на ренген

Когато някой е болен, той обикновено се подобрява след няколко дни или седмици. За жалост, няма фиксиран период, след който да сте оздравели. Възстановяването зависи от причината за заболяването и колко здрав сте били преди да се разболеете. 

Важно е да запомните, че възстановяването отнема време – не е като човек да натисне един превключвател и изведнъж да се почувства страхотно! Пълното възстановяване от вирусна инфекция може да отнеме седмици или дори месеци, особено ако първоначално сте били много болни и сте водили нездравословен начин на живот.

Симптоми за неизлекувана пневмония

Основният симптом на неизлекувана пневмония е затрудненото дишане, което може да бъде придружено от кашлица и болка в гърдите. Ако усещате сякаш има прекъснат приток на кислород след седмица лечение, вероятно е по-добре да останете вкъщи за още време и да си починете до пълно възстановяване. 

Други симптоми за неизлекувана пневмония включват треска, изпотяване, втрисане, гадене, повръщане и диария. В тежки случаи човекът може дори да има сини устни или посинели нокти поради липса на кислород в кръвта. 

Ако все още изпитвате някои от тези симптоми, консултирайте се повторно със специалист за преглед и напътствие. 

Грижи и възстановяване след пневмония и вирусни инфекции 

Пневмония на възстановяване

Вирусната пневмония може да бъде особено тежка за хора с компрометирана имунна система, затова е редно да подходите отговорно и да положите усилено грижи за своето възстановяване след пневмония. Само така ще можете да възвърнете нормалното състояние на организма си.

Антибиотиците няма да излекуват вирусната инфекция от веднъж, така че времето за възстановяване от пневмония е по-дълго и може да са необходими по-интензивни грижи, за да се върнете към здравето ви.

Ето някои от най-важните съвети за възстановяване на организма ви, които трябва да следвате:

Възстановяването от вирусни инфекции и пневмония изисква да оставите тялото си да си почине и да се съсредоточите върху възстановяването. Това означава да избягвате напрегната дейност и да се съсредоточите върху повторното хидратиране, като пиете много вода, но също така да се уверите, че спите достатъчно всяка вечер. Можете също да помогнете за ускоряване на възстановяването, като използвате овлажнител или изпарител в стаята, където ще почивате.

  • Не прибързвайте! Едва няколко седмици след като грипът е изчезнал от тялото ви, е безопасно да започнете да тренирате отново;
  • Бъдете хидратирани – пийте достатъчно вода. Можете също да помогнете за ускоряване на възстановяването, като използвате овлажнител или дифузер в стаята, където ще си почивате;
  • Уверете се, че ядете питателни храни, които ще доставят енергия и хранителни вещества за изцеление.

Състоянието на имунната система е от първостепенно за възстановяването ви от пневмония! За да се почувствате по-добре след тази вирусна инфекция, трябва да сте сигурни, че сте подсигурили възможно най-много предпоставки за силна имунна система, която може да устои на инфекцията и да я победи за нула време.

Добавете към хранителния си режим силни съставки и продукти като:

Дефиброзамин – 30 капсули х 425 mg

Original price was: 20.46лв..Current price is: 15.25лв..

Дефиброзамин от Мирта Медикус.

Естествено възстановяване от сраствания!

Още

Билките помагат за лечение на пневмония и вирусни инфекции, като мощно подсилват имунната система и благоприятстват организма ни. Антибиотиците не са ефективни при справяне с вирусни инфекции, включително инфекциите на горните дихателни пътища (URTI), синузит, бронхит, пневмония, грип или други често срещани заболявания, които могат да бъдат класифицирани като бактериални или вирусни. 

Билковите продукти имат страхотни действия за лечение на пневмония и вирусни инфекции благодарение на своите антимикробни свойства.

Пневмонията, която е възпаление в белите дробове, може да се лекува с антимикробни средства, за да се насърчи отстраняването на всяка инфекция. Билките, съдържащи етерични масла, също са ефективни антимикробни средства за лечение на пневмония и други инфекции на дихателните пътища. 

Съставките в Дефиброзамин имат антисептични свойства, които помагат за лечението на пневмония, бронхит и други респираторни инфекции. Те са ефективни агенти в борбата с бактерии, вируси. Редица клинични проучвания показват ефективността при използването на използваните билка за лечение на грип.

Билковите продукти за възстановяване след пневмония и вирусни инфекции

Пневмония възстановяване

Пневмонията и грипът са заболявания, причинено от вируси. Както вече уточнихме, антибиотиците не действат на вируси, така че не могат да се използват самостоятелно за лечение на бактериална пневмония. Освен това има и някои странични ефекти, които могат да бъдат причинени при употребата на антибиотици като например, диария.

Затова много хора опитват билкови продукти и народни имуностимулатори за преодоляване на пневмония и грипни заболявания. 

Билковите лекарства от растения са доказано клинично ефективни при лечение на инфекции на дихателните пътища. Учените ежегодно доказват силата на билковите лекарства и изброяват техните предимства в сравнение с антибиотичните лекарства. Освен това хранителните добавки са изключително силни, като същевременно са и безопасни – не причиняват резистентност или опасни странични ефекти и усложнения.

Освен това е доказано, че билките предотвратяват вторична бактериална инфекция, съкращават продължителността на пневмонията или вирусното заболяване и подобряват времето за възстановяване на пациента. Няколко проучвания установяват, че също медът е полезен и за лечение на пневмония, причинена от вируси, особено при деца.

Има много билки, които могат да се използват за лечение на тези заболявания. Една от тях е кората от върба, която съдържа салициново съединение, подобно на аспирина (ацетилсалицилова киселина). Салицинът може да помогне за намаляване на температурата, облекчаване на болката и подуване. В допълнение, билката е научно доказано ефективна при лечение на респираторни инфекции като бронхит или грип.

Доказано е, че билковите лекарства от кора на върба намаляват кашлицата и отделянето на храчки, произвеждани от заболявания като грипния вирус А2. Кората на върба в продукта Дефиброзамин, съдържа форма на салициново съединение, което помага на тялото да блокира цитокините, протеина на вируса на грип А2, отговорен за разпространението на вируси в тялото.

Билковите лекарства се използват от край време за преодоляване на пневмонии, вирусни инфекции, Някои билки, които могат да се използват за лечение на тези заболявания, включват кора от върба, екстракт от корен от женско биле и мед. Ако искате да научите повече за други билкови лечения, разгледайте блога на Мирта Медикус.

17.94 лв.
Дефиброзамин (капсули Х20)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *