Ценни съвети в момент на пандемия от Диана Петрова

Диана Петрова, магистър фармацевт: Ние не сме на първа, а на пред първа линия в борба с коронавируса

Прочетете цялото интервю на Диана Петрова с ценни съвети за превенция по време на пандемия

  1. Как се казвате и от колко време работите във фармацевтичния сектор?

Казвам се Диана Петрова. Магистър фармацевт съм и от 10 години съм собственик и управител на аптека „Нора” в град София, комлекс Цариградски.

  1. Считате ли, че натуралните природни съставки са най-добрата превантивна мярка за борба със сезонните грипни инфекции?

Мотото в моята работа е: Превенцията е най-доброто лечение! И да, смятам, че изцяло натуралните природни съставки са най-добрата превантивна мярка за всякакъв вид заболявания. Голямата грешка на българския пациент е, че търси помощ едва след като са се появили симптомите и почти никога преди това. Мисля, че основната роля на нас фармацевтите е да бъдем достатъчно убедителни за превенция и профилактика особено при сезонните грипни инфекции.

  1. До колко силната имунна система е индикация за предпазване от заразяване с вируси в този период?

Най-доброто оръжие срещу вирусите е силната имунна система. За да имаме такава, е необходимо предварително да се погрижим с подходящи имуностимулатори или други природни продукти.

  1. Кой продукт бихте препоръчали на своите клиенти в борбата с вирусите и подсилване на имунната система в този период?  Защо?

На пазара съществуват голям набор от продукти в борба с вирусите и за подсилване на имунната система. Ценовият диапазон е много голям, но нещото с което не трябва да се прави компромис е доброто качество на продукта. Препоръчвам продукти съдържащи натурални природни съставки с ясен произход и добри свойства, защото имаме нужда от продукт на който да разчитаме. Един такъв продукт е Имуноефект Антивирал Универсал сироп – 100ml. Аз и моето семейство, използваме този продукт, защото е подходящ за деца от 3 годишна възраст, юноши и възрастни.

  1. При какви симптоми препоръчвате да се доверим на Имуноефект Антивирал Универсал сироп – 100ml?

Можем да се доверим на  Имуноефект Антивирал Универсал, както за превенция, така и при първи симптоми на грип и настинка. Важно е да отбележа, че има два режима на прием – профилактичен, като имуномодулатор и интензивен –  при първи симптоми на вирусна и грипна инфекция. Всички знаем колко е важно да се реагира още в първия момент от атаката на вируса, за да не се стигне до срив на имунната система и съответно тежко боледуване.

  1. С какво Имуноефект Антивирал Универсал е по-различен от останалите противовирусни сиропи на пазара в момента?

Имуноефект Антивирал Универсал се отличава от останалите противовирусни сиропи на пазара със своя състав, качество и режим на прием.

Що се отнася до състава, много богат и наситен, като видове и количества биоактивни компоненти.

Екстракти от ехинацея, андрографис и бъзак – характерни имуностимулатори и имуномодулатори.

Екстракти от гъба чага и гъба шийтаке – с мощно изразен противовирусен, антибактериален и противовъзпалителен ефект. Наситени с органичен алфа и бета глюкани.

Селен със силно антиоксидантно действие и цинк със значителна имуностимулираща роля.

  1. Вие сте на първа линия всеки ден, заедно с лекарите, които се борят с коронавируса в момента. Как предпазвате себе си и семейството си?

Държа да отбележа, че ние не сме на първа, а на пред първа линия в борбата с коронавируса. В този момент достъпа до лекарите е доста ограничен. Обикновено болния човек първо идва в аптеката и търси консултация именно от нас фармацевтите. Аз обичам професията си и смятам, че винаги трябва да даваме адекватни и своевременни насоки на нашите клиенти и пациенти. Смея да твърдя, че моите пациенти се вслушват в съветите ми и следват моя пример. Превенцията е най-доброто лечение! Приемам имуномодулатори и витамини. Не само в този критичен момент, а винаги преди всеки сезон.

Хубав ден,

Диана Петрова

21.90лв.
Имуноефект Антивирал Универсал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *