Най-ефикасните билки за отслабване и употреба

Най-ефикасните билки за отслабване

Все по-голям брой хора са с наднормено тегло или затлъстяване, водещи до значителни здравословни проблеми. Повечето хора искат да отслабнат, за да подобрят цялостната си физическа форма, независимо дали е по естетически причини или с цел повишаване на нивата на активност.

Има много билки, които могат да се използват за стимулиране на метаболизма, повишаване на енергийните нива и изгаряне на мазнини. Тази статия ще разгледа най-ефективните билки за отслабване с фокус върху това как действат върху тялото, какви положителни ефекти имат върху вашия метаболизъм, как и в какви дози трябва да се приемат.

Най-ефикасните билки за отслабване и употреба

Най-ефикасните билки за отслабване

Някои от най-полезните растения, които могат да се използват като билкови добавки, включват екстракт от зелен чай, женшен, йерба мате, екстракт от горчив портокал, гуарана, лют червен пипер и корен от репей. Но списъкът далеч не спира дотук, нека продължим с по-подробно разглеждане на най-ефикасните от тях:

Екстракт от зелен чай за отслабване

Най-ефикасните билки за отслабване

ЕКСТРАКТЪТ ОТ ЗЕЛЕН ЧАЙ се произвежда от листата на растението Camellia sinensis. Използва се в традиционната китайска медицина от векове за широк спектър от заболявания, включително храносмилателни разстройства, бактериални инфекции, рани и намаляване на температурата. Зеленият чай съдържа високи нива на кофеин, който може да бъде стимулиращ както за настроението, така и за енергийните нива. 

Основната активна съставка в зеления чай са полифенолите, особено този, наречен епигалокатехин галат (EGCG), който може да има положителен ефект върху загубата на тегло, когато се комбинира с кофеин. EGCG увеличава метаболизма чрез термогенеза в тялото, което означава, че се произвежда топлина, която след това помага за разграждането на мазнините. EGCG също така блокира усвояването на въглехидратите, което затруднява тялото да ги превърне в мазнини и може да увеличи окисляването на мастните киселини.

Женшен топи мазнините

Женшен

ЖЕНШЕНЪТ е кореноплодно растение, произхождащо от Източна Азия, което се използва в традиционната медицина от векове като тоник или стимулант. Има много различни разновидности на женшен, но двата най-често налични вида са азиатски женшен (Panax ginseng) и американски женшен (Panax quinquefolius). Женшенът съдържа определени съединения, известни като полизахариди, които стимулират освобождаването на серотонин и могат да подобрят настроението и когнитивната функция, което води до повишени нива на енергия. Установено е, че други съединения, наречени гинзенозиди, насърчават загубата на тегло чрез увеличаване на метаболизма. Количеството женшен, което трябва да се приема, варира в зависимост от човека, но обикновено се счита за безопасно, когато се консумира в разумни дози.

Полски хвощ в борбата с килограмите

Полски хвощ

ПОЛСКИЯТ ХВОЩ се използва широко в алтернативната медицина за отслабване. Също така помага за увеличаване на растежа на косата, проблеми с отделителната система и зачервяване на очите. Ускорява метаболизма в тялото, тъй като съдържа силициев диоксид, който намалява отлагането на мазнини в тялото.

Предполага се, че хвощът може да се приема заедно с други билки за по-добри резултати. Билката хвощ трябва да се избягва от бременни жени, тъй като има диуретични свойства.

Земна ябълка – естествен детоксикатор

Земна ябълка

ЗЕМНАТА ЯБЪЛКА е богата на фибри, пектин и флавоноиди, която я прави естествен детоксикатор. Освен това може да помогне в борбата срещу артрит, рак и много други заболявания, както и да подпомогне в процеса на загуба на тегло. Земната ябълка увеличава чувството за ситост за по-дълъг период от време, защото поддържа храносмилателната система здрава. 

Азиатска центела за здравословен хранителен прием

Азиацка Центела

АЗИАТСКАТА ЦЕНТЕЛА или по-известна като “готу кола”, се използва от векове в Индия и Китай за лечение на редица здравословни проблеми. Те включват треска, главоболие, психични разстройства като депресия и болест на Алцхаймер, както и проблеми, свързани с кожата и кръвоносните съдове. 

“Готу кола” притежава мощни противовъзпалителни, антиоксидантни и антибактериални свойства. Все още се използва като естествено болкоуспокояващо в някои части на Индия и Китай, а също така се смята, че е добра съставка за подобряване на притока на кръв. Играе ключова роля в здравословната загуба на тегло.

Проучванията показват, че растението притежава способността да ускорява метаболизма, което води до загуба на тегло. При редовен прием ускорява и процесите на изгаряне на мазнини в тялото. Помага за намаляването на кръвното налягане и нивата на холестерола –  два рискови фактора  за сериозни здравословни проблеми като сърдечни удар, аритмия.

Разнообразете диетата с употреба на билки за отслабване

Наднорменото тегло е един от най-големите проблеми в световен мащаб. Задачата става още по-трудна с нашия стресов начин на живот. Затлъстяването, сърдечните заболявания и други заболявания, свързани със затлъстяването, стават много често срещано явление дори за по-млади хора и подрастващи. 

Билките, когато се използват в добра комбинация с правилен начин на живот, могат да осигурят ползотворен резултат за отслабване. Това, което трябва да направите, е да си набавите изброените дотук билки за отслабване. За да има ефект и да започнете да забелязвате горенето на мазнините, е нужна редовна употреба. Затова най-лесният начин да си изградите навик и редовна употреба е чрез лесен и бърз прием на хранителни добавки. 

Естественият продукт Килолек съдържа едни от най-важните природни съставки за отслабване, екстракти от:

  • Полски хвощ – стрък;
  • Земна ябълка – грудки;
  • Азиатска центела – стрък;

Това е нашият списък с най-ефикасни билки за отслабване и специфика на тяхната употреба. Днес приемът на хранителни добавки е абсолютно задължителен, в случай, че искаме да имаме качествен живот и добро здраве. Безумно е да се заблуждаваме, че ежедневната ни диета е богата на всички изброени дотук съставки, които помагат да топим мазнини. Затова добавките са едни напълно безопасен помощник в мисия “отслабване”. Успех!

17.94 лв.
Килолек (капсули х40)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *