Отслабване – методи, практики и съвети за постигане на резултати

Отслабване – методи, практики и съвети

Отслабването и поддържането на фина талия не е лесна задача, но е мисия възможна! Съществуват различни методи за отслабван. Някои хора може да открият, че комбинацията от диета и упражнения работи най-добре за тях, докато други може да предпочетат да се съсредоточат върху ограничаване на приема на въглехидрати.

Независимо какъв метод ще изберете за отслабване, има няколко ключови практики, които ще ви помогнат да видите резултатите възможно най-бързо.

10 практични съвета за отслабване

Готови ли сте? Да започваме с първият и може би най-важен съвет.

Поставете си реалистични цели

Първо, уверете се, че целите ви са реалистични и постижими. Ако си поставите цели твърде високи и нереализируеми, вероятно ще се обезсърчите и ще се откажете, преди да постигнете какъвто и да е било напредък. Вместо това се съсредоточете върху поставянето на малки, постижими цели, към които можете бавно да се придвижвате, работейки върху самоусъвършенстването си. След време ще бъдете изненадани колко голям напредък сте постигнали.

Останете мотивирани

Поддържането на мотивация може да бъде трудно, когато се опитвате да отслабнете, но е важно да държите под око крайната си цел. Един от начините да направите това е като предварително си зададете редовни напомняния под формата на обръщения към самите себе си. Тези малки напомняния трябва да служат като вдъхновение – независимо дали става дума за снимка на желаната фигура или просто записване на целите ви в дневник, проследяването на напредъка ще ви помогне да останете мотивирани през целия път. Колкото по-често визуализирате успеха, толкова по-голям е шансът ви да постигнете това, което искате.

Не се страхувайте да помолите за помощ

Ако се борите сами с предизвикателството, наречено отслабване, то помислете дали няма кой да ви помогне! С компания винаги е по-лесно! Не се страхувайте да поискате помощ от приятели, семейство или професионалист. Те може да са в състояние да ви дадат съвет или насоки, които ще ви помогнат да постигнете целите си. Освен това, ако имате някой, който да ви подкрепя и насърчава, то той/тя може да направи процеса много по-приятен. Потърсете и другарче за фитнес – някой, с когото можете да се държите взаимно отговорни, поддържайки приятелска надпревара (в рамките на здравословната атмосфера, разбира се).

Спортувайте редовно

Редовните упражнения са неразделна част от всеки план за отслабване. Те не само помагат за изгарянето на калории, но имат и много други ползи за здравето. Опитайте се да тренирате поне 30 минути всеки ден и не забравяйте да изберете дейности, които ви харесват – групови тренировки, кардио, силови тренировки, танци или колоездене. Съчетаването на полезното с приятното е начин, с който е по-вероятно да се придържате към крайната цел в дългосрочен план.

Хранете се здравословно

hrana-zdrav-stomah

Здравословното хранене е също толкова важно, колкото и упражненията, когато става въпрос за отслабване. Не забравяйте да включите много плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни в диетата си и избягвайте преработените храни, когато е възможно. Ако не сте сигурни как изглежда здравословната диета, консултирайте се с диетолог или друг здравен специалист за съвет. Това, което е важно да подчертаем тук е – НЕ ГЛАДУВАЙТЕ.

Това, от което се нуждае тялото ви, по време на отслабване, е достатъчно енергия, а не дефицит на такава. Когато съставяте диетата си за месеца, помислете:

  • Набавя ли ми достатъчно енергия?
  • Включва ли полезни мазнини?
  • Ще мога ли да изразходя ненужните калории?
  • Ще се чувствам ли сит/а?
  • Достатъчно често ли са разпределени отделните хранения?
  • Имам ли всички нужни хранителни вещества, за да бъда здрав/а?

Набавяйте си всички нужни вещества, за да не се разболеете

За да постигнете нужния баланс в организма си, трябва да се постараете да следвате диета, която включва в себе си полезни вещества. Най-лесният начин е да си ги набавяте под формата на хранителни добавки. Основното преимущество на продукти като Киколек и Биокорект Дуо  е, че се приемат лесно и се грижат да останете здрави докато отслабвате. Освен това, те са натурални и 100% безопасни и включват съставки като – полски хвощ, земна ябълка, азиатска центела, зелен чай и луличка. Това е един страхотен микс от мощни природни антиоксиданти, работещи в помощ на изваяна фигура, отличния външен вид и правилната обмяна на вещества.

Неслучайно много хора се разболяват, докато свалят излишните килограми – причината е, че отслабват погрешно. Гладуването води до отслабване на имунната система, а това ви разболява. Здравословното отслабване е правилното отслабване, а не гладуването.

Биокорект Дуо – 40 капсули х 425 mg и Сироп 100 ml.

49.80лв.

Биокорект Дуо от Мирта Медикус.

За нормална обмяна и стройна фигура!

Още

Избягвайте “модерни диети” и се обърнете към природните решения за изхвърляне на токсини от организма. Прищевките тип “диетите на известните” може да изглеждат като бърз и лесен начин за отслабване, но често са нездравословни и неустойчиви в дългосрочен план. Вместо това се съсредоточете върху яденето на разнообразни здравословни храни и прием на добавки, към които можете да се придържате за дълго време. По този начин е по-вероятно да запазите желаното тегло завинаги, без “йо-йо” ефект.

Пийте много вода

Пиенето на много вода е от съществено значение за всеки план за отслабване. Не само помага за изхвърлянето на токсините от тялото, но също така помага да се чувствате сити през целия ден. Опитайте се да пиете поне осем чаши вода всеки ден и повече, ако сте активни.

Спете достатъчно

Добър и пълноценен сън - предпоставка за добро здраве
Възстановяването на пълноценния сън, води до подобряване на физическото и психичното здраве на човека.

Получаването на достатъчно сън е друга важна част от всеки план за отслабване. Когато сте уморени, е лесно да се изкушите от нездравословни храни. Опитайте се да спите поне осем часа всяка нощ и повече, ако тренирате редовно.

Избягвайте безсмисленото хранене

Безсмисленото хранене е една от най-големите пречки пред загубата на тегло. Лесно е безсмислено да похапвате нездравословни храни, особено пред телевизора, когато не обръщате внимание на количеството, което приемате. За да избегнете това, не забравяйте да ядете само когато сте гладни и отделете време да се насладите на храната си. По този начин ще бъде по-малко вероятно да преяждате. Съветваме ви да правите паузи по време на ядене – така ще избегнете преяждане.

Потърсете професионална помощ, ако е необходимо

Ако се борите да отслабнете от години и ви се струва, че нищо не работи, не се колебайте да потърсите помощ от специалист. Регистриран диетолог или друг здравен специалист може да ви даде насоки и подкрепа, които ще ви помогнат да постигнете целите си. Понякога всичко, което е необходимо, е малко повишаване на увереността, за да видите резултатите. Моля, не прибягвайте към крайности като гладуване, защото те биха довели към телесна дисморфия (“Синдромът на изкривеното огледало”).

Имайки предвид всички тези практики, които изброихме, и следвайки ги, вие сте на път да постигнете целите си – да отслабнете! Не забравяйте обаче, че всеки е различен и това, което работи за един човек, може да не работи за друг. Бъдете търпеливи и експериментирайте, докато намерите подхода, който работи най-добре за вас. И най-важното – не се отказвайте!

17.94 лв.
Килолек (Капсули х40)

One thought on “Отслабване – методи, практики и съвети за постигане на резултати

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *