Как да се справим с депресията по естествен начин?

В интернет има много съвети как да се справите с депресията по естествен начин. И повечето от тях се състоят от съвети относно диета, упражнения и други промени в начина на живот, които могат да ви помогнат да победите този тъмен облак, който виси над главата ви от толкова дълго време.

Проблемът е, че не всички тези предложения са еднакво полезни. Много хора са чували някъде, че определени медикаменти помагат, а други не, като споровете за ефективността са винаги много дълги и неясни. Истината е, че силата за справяне с депресията по естествен начин е в самите нас – в нашето тяло, организъм, имунитет, психика, настройка за света, мироглед. В днешната статия ще ви дадем 5 изпитани съвета как да се справите с депресията по естествен начин, комбинирайки силата на своето тяло и психика. Едновременно!

5 изпитани съвета за естествени начини за справяне с депресията

Не прекарвайте твърде много време сами

Изолирайте се от приятелите и семейството си за ден-два, ако смятате, че имате нужда, но не превръщайте тази изолация в навик. Хората могат да усетят кога нещо не е наред с вас, дори без да се опитват да погледнат дълбоко в дебрите на съзнанието ви. Всички около вас знаят, че нещо не е наред поради промените във вашето поведение. Да, прекарвайте достатъчно време сами всеки ден, за да можете да презаредите батериите си след цялото общуване, **НО** също така не забравяйте да прекарате известно време с приятелите и семейството. Всичко е в баланса!

Не се опитвайте да се усмихвам фалшиво през целия ден

Познавате онова чувство, когато гледате особено вдъхновяващ филм или четете невероятна книга и след няколко часа, хипнотизирани от красотата на видяното, се чувствате толкова пълни с енергия и надежда? Опитайте се да си спомните това чувство и да го потърсите във всичко около вас, но докато това се случи… не се представяйте за някого, който не сте.

Накратко, не се опитвайте да криете как се чувствате през целия ден. Никой не е толкова добър актьор. Дори да се преструвате, че сте добре, приятелите ви рано или късно ще разберат, че нещо не е наред. Те може да не го забележат сами, но определено ще станат подозрителни, когато откажете да се срещнете с тях в кафене или да отговорите на телефонно обаждане от някой, който ви познава добре. Съберете куража да говорите открито за проблема – депресията не е болест на лудостта, тя е състояние, с което можете да се преборите, стартирайки то идентифициране и приемане.

Не бъдете твърде критични към себе си

Хората не са рационални създания, способни да мислят логично през цялото време, затова често даваме превес на емоциите и критичността. Но същевременно, всички правим грешки, особено когато се опитваме да бъдем идеални. Наличието на недостатъци ни прави хора. Не позволявайте на несъвършенствата да се усамотяват в главата ви. Никой не е перфектен, затова не бъдете твърде самокритични и най-вече – научете се да си прощавате.

Вместо да се разсейвайте, работете по себе си

Тук не намекваме напълно да забравите за филмите, социалните мрежи или видеоигрите, но не прекалявайте – тези дейности включват прекарване на много часове по начин, който далеч не е продуктивен, и ако това е основната ви дейност в продължение на седмици… В крайна сметка депресията може да се влоши още повече. Ако е възможно, ограничете се до един час телевизия всеки ден (и само един епизод от любимия сериал).

Лекът за депресия е работата върху самите нас и самоусъвършенстването. Не чакайте някой да реши проблемите ви, преди най-накрая да имате смелостта да опитате да ги разрешите сами.

Когато се сблъскате с препятствие, вместо да чакате отговор от хората около вас или да търсите съвет как другите биха могли да ви помогнат, просто започнете сами да работите по проблемите си. Ако е възможно, подхващайте по един проблем, вместо да се опитвате да се справите с всичко наведнъж – по този начин ще губите по-малко енергия.

И разбира се… не отлагайте за утре това, което може да се направи днес

Знаем, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, но определено ще се почувствате по-добре, ако вземете мерки.

Разнообразете диетата

Макар, че всичко започва от психиката, няма как да очаквате, че влошеното ви здравословно състояние не е от значение. Ако искате да се преборите с депресията завинаги, започнете с това да се погрижите за имунната система. Добавете към диетата си хранителни вещества, за които е доказано, че имат влияние и върху психиката ви. В природата има множество естествени лекове срещу депресия, които ще отпуснат съзнанието, ще намалят раздразнителността и ще ви помогнат да сведете до възможния минимум предпоставките за изпадане в тежки състояния на тревожност и апатия.

Естествени средства срещу депресия

Депревитал срещу депресия и тревожност е точно такава добавка, която се базира на естествен състав и търси мира у самите нас в природата.

Депревитал – 40 капсули х 475mg

Original price was: 17.94лв..Current price is: 15.25лв..

Депревитал на Мирта Медикус.

Допринася за поддържането на нормална психична функция.

Още

В продукта има целия набор от нужните на организма витамини, както и босилек и розмарин. Формулата е внимателно подбрана така, че да помогне в успокояването на нервната система и да балансира хормоните. Естествените растителни антиоксиданти притежават множество свойства за насърчаване на здравето и отпускането на съзнанието. Така се чувствате по-малко раздразнителни, по-малко тревожни и по-щастливи.

Ако се опитвате да се справите с депресията в продължение на месеци и изглежда, че нищо не работи, определено е време да потърсите професионална помощ… Но ако това не е възможно в момента, опитайте да разнообразите диетата си с нужните полезни вещества, без които тялото не се чувства пълноценно. Друг съвет е да отделяте малко време всеки ден (напр. половин час преди лягане) в дейност, която ви носи спокойствие и удовлетворение – разходете се в парка, засадете цветя в градината си или просто гледайте залеза. След това просто седнете и се насладете на това как животът става все по-хубав с годините, а поводите за щастие само се увеличават!

17.94 лв.
Депревитал (40 капсули х 475mg)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *