Какво е важно за нея в грижата за здравето на нейното семейство и какви са подходите и, които значително повлияват на превенцията от заболявания

Габриела Стоянова със семейството си

Габриела Стоянова е майка на две деца – Валери на 12 години и Тереза на годинка и два месеца. Тя е един от онези родители, които отдават огромна част от енергията си, за да се грижат подобаващо за семейството си.

Свободно време за нея самата не остава често, но и малкото такова тя решава да оползотвори в създаване на изкуство. Отскоро тя се занимава с изработка на продукти от полимерна глина – https://www.facebook.com/Handmade-with-love-from-Gabi-115073113742589

В разговора ни с Габриела ще разберете какво е важно за нея в грижата за здравето и какви са подходите и, които значително повлияват на превенцията от заболявания.

 

Здравейте,

Горда майка сте на две деца и както знаем, това отнема голяма част от личното време на една жена. Как успявате да жонглирате между грижата за децата си, грижата за вас, а и за семейството ви като цяло?

Здравейте, ако кажа, че е лесно – това няма да бъде самата истина. Основната ми задача като родител на две деца е да ги обгрижвам възможно най-много. Това от своя страна наистина отнема голяма част от времето ми, но мисля, че си заслужава.

Да бъдеш майка, съпруга и домакиня не е лесна задача, но с правилна организация на времето, смятам че нещата се получават. И то добре. Не приемам ежедневието си като изключително напрегнато, защото се опитвам да погледна и от добрата страна на нещата. Дори понякога успявам да открадна и малко време за себе си и хобитата си.

Майка сте на две прекрасни деца и най-вероятно забелязвате разликата в имунната им система. Всеизвестно е, че при по-малките деца, предразположението към различни болести и инфекции е по-голямо. Кое обаче е най-важното нещо, на което обръщате внимание като родител?

Разбира се, че забелязвам разликата. Имунната система на новороденото или по-малко дете се отличава изключително много от тази на вече порасналия човек, точно затова и най-ранните месеци и годинки на едно дете са свързаните с най-голям риск от развитие на инфекции.

Старая се да обръщам внимание на всяка една малка промяна в състоянието на децата си. Смятам, че навременно откритият проблем е по-лесно решим винаги, когато става дума за здраве.

Спазвам стриктно графика за посещенията при педиатъра ни и разчитам изключително много на експертите в медицината, които със съветите си, помагат на всички родители да обгрижват децата си възможно най-добре.

Някои родители ограничават значително контактите на децата си през есенния и зимния сезон. Смятат, че с това ги предпазват от вирусни и грипни заболявания. Мислите ли и вие, че това е добра практика?

На първо място смятам, че децата се чувстват и развиват по-добре, когато са заобиколени от други деца. Социалният фактор е изключително важен и не бива да го пренебрегваме. А доколкото дали такова ограничение би предотвратило дадено заболяване, вероятно е така, но нека не забравяме, че децата ни посещават и детски градини – много от родителите са наясно, че там трудно можем да избегнем предаването на различни болести.

Предвид опита си като майка на две деца, какво бихте посъветвали останалите родители? Как вие се грижите за здравето на децата си?

Опитвам се максимално да осигурявам балансирано и здравословно хранене на семейството си. Старая се да консумираме храни, богати на цинк и омега-3 мастни киселини. Плодовете и зеленчуците, разбира се, са основна част от ястията ни, предвид голямото количество витамин C в тях. Друго изключително важно според мен, особено за малкото дете, е киселото мляко – заради съдържащите се в него пробиотици.

Разнообразното и здравословно хранене е мой приоритет и със сигурност залагам на него.

Добре организираният сън на децата е изключително важен за здравето им. Ежедневните игри и спортната им активност също не трябва да бъдат пренебрегвани.

Приемате ли вие и семейството ви хранителни добавки или други продукти, които да стабилизират имунната ви система?

Необходимо е да направим всичко възможно, за да не допускаме заболявания и може би най-подходящият метод за това, освен здравословната храна, е да се приемат имуностимулиращи добавки. В семейството ми залагаме на билковите препарати и смятам, че това е най-доброто решение.

За майките с деца над 7-годишна възраст препоръчвам един продукт, от който в семейството ми сме много доволни – Иновирон.

-15%
Original price was: 19.20лв..Current price is: 16.32лв..

Това е хранителна добавка за подсилване на имунната и дихателната система, подходяща не само за възрастни, но и за деца. Впечатли ме на първо място богата гама от билкови екстракти в него – бъзак, ехинацея и много други.

С един продукт ние успяваме да си набавим всички тези важни витамини – D3, B3, B6, както и минерали като цинк и селен. Всеки един родител е наясно с позитивните ефекти, които тези вещества имат върху организма.

Смятам, че всяко едно семейство трябва да се сдобие с такъв продукт, който да оказва пряко влияние върху негативните процеси, протичащи в организма ни.

17.94 лв.
Иновирон (20 капсули х 425mg)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *