Температура при деца: Как да я свалим?

температура при деца

Независимо какво е времето навън и колко се пазим, винаги се намира нещо, което да ни тръшне на легло. Зимата по-често може да изпитаме физически дискомфорт заради времето. Студът, вятърът, комбинирани с влага и невинаги достатъчно топли дрехи могат да бъдат основна причина за настинка. През лятото пък летните вируси дебнат навсякъде около нас. Нещо уж толкова безобидно може да провали дори повече от седмица от нашето лято като предизвика редица неприятни симптоми.

Децата, обаче, са най-застрашени не само от зимата или летните вируси. Те са частта от нашето общество, която има най-динамично ежедневие сред големи групи от хора и то не винаги в перфектна среда от хигиенична гледна точка. Един от най-неприятните често случващи се симптоми е повишената температура при деца.

Какво е повишената температура при деца?

Повечето родители приемат автоматично, че ако едно дете вдигне температура, това е най-сериозното нещо, което може да се случи в света и ако температурата не се свали до час третират проблема сякаш ще дойде края на света.

Истината е, че е температурата е съвсем естествен механизъм на тялото, който природата е създала, за да играе ролята на аларма за външния свят. И за да разбием митовете, това не е аларма за нищо по-различно от това, че просто нещо се случва в тялото на детето. При повишаване на температурата не е задължително детето да е в много критично състояние, но със сигурност е индикация, че нещо се случва в младия организъм, което е и причината за повишената телесна температура при деца.

Причини за висока температура при дете

nastinka-pri-dete

Организмите на децата не са крехки, но са уязвими, тъй като тепърва се сбъскват малко по малко с предизвикателствата на околната среда, които са причини за температура при деца.

1. Вирусни инфекции

Особено през летния сезон вирусните инфекции не са изненада за никой родител, а високата температура при децата е нещо, което е част от неприятното преживяване.

Вирусите са специфично опасни през лятото, тъй като природата им позволява да се поддържат живи и по-устойчиви благодарение на високите атмосферни температури. Освен това те са много устойчиви и при разпространението си. Дори преди много години съществуваше вярване, че разстоянието от един метър е достатъчно, за да се предпазим от вирусите, но вече е научно доказано, че вирусите могат да пропътуват около десет метра от единия си приемник до новия такъв.

Всички тези фактори, взети предвид заедно с това, че най-малките имат особено динамична среда в ежедневието си, са ясна предпоставка за вирусни инфекции, най-често назални и бронхиални. Те пък носят със себе си симптомът на повишена телесна температура при децата.

2. Бактериални инфекции

Бактериалните инфекции могат да бъдат причинени от всякакъв вид бактерии, както видовете инфекции се различават по развитието и локацията им в тялото. Бактериалните инфекции се случват, когато бактерии замърсят открита тъкан или лигавица и не бъдат взети навременни мерки. В тази ситуация бактериите заживяват в приемника и създават възпаление и инфекция. Естественият имунен отговор особено при най-малките, които все още изграждат своя имунитет, е високата телесна температура при децата.

3. Настинка

visoka-temperatura-pri-decata

Настинката е най-честата причина за температура при деца. Съвсвем естествено зимният сезон е особено рисков за децата. Наблюдаваме обаче още повече случаи на този физически дискомфорт през есента и пролетта. Вероятно причината за това са именно променливите метеорологични условия и това, че в много случаи просто ни изненадват и сме неподготвени, а това води до много неприятни симптоми като болно гърло, главоболие и доста често повишена телесна температура при децата.

4. Психическо напрежение

Това е най-често срещаната причина за повишена телесна температура при деца. Децата не са уязвими само към физическите фактори на околната среда, но и към тези, които могат да им причинят силен стрес, напрежение или тъга.  Децата тепърва се сблъскват с живота и по-интензивните ситуации като част от него. Нещо малко може да ги разстрои до такава степен, че през нощта може да наблюдаваме повишена телесна температура при децата и дори главоболие.

Симптоми на повишена телесна температура при деца

Основното е повишената телесна температура. Това може да се констатира лесно и бързо с термометър. За жалост с повишената температура при деца в повечето случаи е съпътствана с други симптоми. Те пряко зависят от причинителя на този физически дискомфорт. Най-често такива симптоми са:

  • обща отпадналост
  • мускулни болки
  • главоболие
  • болно гърло
  • течащ или нос
  • кашлица и др.

Бронховитал кидс – сироп 100ml & 200ml

Бабини лекове при температура при деца

Един от най-често срещаните бабини лекове са разтривките. Има много вариации, но народната медицина говори за разтривки с чесън и сурови яйца.  Чесънът има лековити своиства, с които е известен по Балканите и разтривка на стъпалата с тях, може да има изключително ползотворен ефект. Яйцата пък имат ефекта на охлаждащ гел като „попиват“ топлината от тялото и по този начин понижават високата температура при деца и възрастни.

Справяне с температура при деца с природни продукти от Мирта Медикус

Мирта Медикус създава природни продукти на основата на абсолютно естесвени съставки с любов към здравето и природата. Бронховитал Кидс е букет от натурални елементи, който е особено ефективен при всякакъв вид инфекции във дихателните пътища и активно повлиява и сваля температура при деца.

С екстрактите от теснолист живовляк, кръвен здравец, ехинацея, шийтаке и дълъг пипер в състава си, Бронховитал Кидс подсилва имунната система. Сиропът спомага и естествените механизми за самопречистване на дихателните пътища, както в трахеята и бронхите, така и в носоглътката. Този напълно естествен продукт допринася за добър клетъчен имунитет на тялото, за създаване и поддържане на устойчивостта на организма към вредните влияния от околната среда.

Бронховитал ефективно повлиява за нормализиране на телесна температура при деца и бори нощната кашлица като способства естествените функции за изхвърляне на секретите при инфекция в дихателните пътища. Продуктът е подходящ, както за лечение, така и като превенция в рисковите месеци от годината и при деца с динамична социална среда. Този букет от природата, създаден от Мирта Медикус, е решение против повишена телесна температура при деца и гарантира спокойствието на всеки родител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *