Билки при хормонален дисбаланс

билки при менопауза

Жизненият цикъл на човешкото тяло продължава от първия до последния ден. Всеки етап от този цикъл се характеризира с някои хормонални условия. Поддържането на нормални хормонални нива в тялото на една жена във всеки етап от развитието на тялото й е изключително важно. Създаването на хормонален дисбаланс може да бъде изключително неприятно за женското тяло и психика. Именно за такива ситуации са подходящи хапчета за менопауза.

Това не е нещо ново и нашите баби и прабаби са се сблъсквали с това явление многократно в миналото, когато конвенционалната медицина не е била толкова напреднала, а в аптеките е имало само най-важните лекарства, жизненоважни за хората. Лекарствата за хормонален дисбаланс в различни етапи от живота на една жена съществуват в съвсем скоро в историята на конвенционалната медицина. За жалост до скоро голяма част от тях имаха много силни странични ефекти, поради което все още до определена степен сме предубедени към тях.

Кога можем да изпитаме хормонален дисбаланс?

hormonalen-disbalans

Хормоналният дисбаланс можем да изпитаме в периода на съзряване през тийнейджърските си години, в периода на зрялост, когато тялото е в най-активния хормонален момент от живота си и могат да се появят други хормонални трусове като бременността например, и в периода на менопауза, когато тялото бавно и плавно ограничава производството на хормони докато то не бъде напълно преустановено.

Всеки от периодите предвижда различен вид хормонален дисбаланс, който идва в живота ни със своите характерни симптоми  и е наша отговорност да се справим с тях по най-лесния и бърз начин.

В миналото бабите ни не са имали възможност за реално лечение на хормоналните отклонения и са се справяли с тях с билки при хормонален дисбаланс. В днешно време имаме възможността да използваме най-ефективните билки при хормонален дисбаланс, транспортирани от други континенти и народи.

Червена детелина – чудна билка при хормонален дисбаланс

Червената детелина е един от най-страхотните дарове, които природата е дарила на жената. Наричано още “ливадна детелина”, растението е богато на различни биологично активни вещества и отдавна се използва в народната медицина. Освен това е един от най-богатите източници на изофлавони, повечето от които се намират в листата и корените. Но защо изофлавоните са важни? Те спомагат за поддържането на здравословни нива на естрогена при жените. Тази тяхна функция е особено важна за организма, когато той се намира в период на менопаузата. Ако търсите начин да си набавите изофлавони, то е добре да имате предвид, че червената детелина съдържа повече от тези “вълшебни” вещества от всеки друг вид детелина. Друг впечатляващ ефект е свързан с облекчаването на симптомите на хормоналния дисбаланс, сред които топли вълни, безсъние, нерви и нощно изпотяване. Червената детелина е позната и като “лечителката на женските болести”, тъй като предпазва от проблеми с гърдите и матката. Благоприятна е за женския организъм и репродуктивна система. Балансира нивото на хемоглобина.

Червената детелина също има лек успокояващ ефект, който помага като намалява тревожността по време на менопаузата и подобрява качеството на живот. При жени след менопауза над 60-годишна възраст, получаването на екстракт от изофлавон, обогатен с формононетин, подобрява познавателната способност и краткосрочната памет.

chervena-detelina

Дами, моля, имайте предвид, че червената детелина не трябва да се използва от бременни и кърмещи жени поради естрогеноподобните си свойства, както и не е полезна за хора с кръвни заболявания, тъй като може да предизвика кървене в някои случаи.

Полски хвощ – отървава ви от вредните вещества в тялото

Поради богатия си химичен състав хвощът се използва често като източник на силиций, който спомага за образуването на хрущялна и костна тъкан, прави кръвоносните съдове еластични. В медицината растението се използва като диуретик, пикочогонно, противовъзпалително, хипотензивно, хемостатично средство. Притежава бактерицидни свойства и доказано пречиства кръвта от токсини. Доказано е, че при диагностициране на заболявания като сърдечна и белодробна недостатъчност, оток, хвощът помага за ефективното изхвърляне на излишните вещества и течност от тялото и по този начин облекчава състоянието на пациента.

Цариче – природният лечител на женските проблеми

Царичето намира широко приложение в народната медицина. В превод от латински името му означава „тревата на алхимиците“, а ценните лечебни свойства на растението отдавна се използват за лечение на много заболявания.

Още първите сведения за царичето посочват, че тя се използва за лечение на женски проблеми, свързани с репродуктивната система и менопаузата. Използва се и като естествен болкоуспокоител и лечител на рани поради кръвоспиращото си действие. Подходящо е и при болки в корема, колики, спазми, съмнения за гастрит или язва. Според мнозина билката е подходяща за прием и от жени, които изпитват неразположение по време на своят менструален цикъл или страдат от неприятните ефекти на хормонален дисбаланс вследствие на настъпване на менопауза. Помага като регулира процесите в тялото, има антидиарично действие и противовъзпалително действие.

Всичките тези билки при хормонален дисбаланс и техните лечебни свойства са уникални. Ако обаче страдате от този проблем, вероятно последното, което ви се иска да правите тази вечер е да се надвесите над котлоните и да бъркате магически отвари за справяне с предменструалния синдром, спазмите, обилния цикъл, миомите, кистите или менопаузата. За наше щастие обаче решението е налично.

Клима Форте – Комплекс от билки при хормонален дисбаланс, подбрани с внимание за женското здраве

Клима Форте – 40 капсули х 475mg

Мирта Медикус създадоха Клима Форте, натурална хранителна добавка от билки при хормонален дисбаланс при менопауза. Тези капсули са букет от билки при хормонален дисбаланс. Някой от тях са червената детелина, полския хвощ и цариче. Към билките при хормонален дисбаланс в състава са добавени магнезий, цинк, витамин В6, бор и манган, които пък се справят с тревожността, мускулните крампи и безсънието.

Справянето с хормоналните отклонения не е задължително постижимо само и единствено със силни медикаменти. Клима форте носи силата на природата и билките при хормонален дисбаланс и ни осигурява спокоен преход през менопаузата, период, през който всяка жена минава. В народната медицина и фармакологията се използват растения с лечебни свойства. Много от тях се характеризират с широк спектър на действие и обхват. Продуктите на Мирта Медикус от линията “женско здраве” включват страхотни билки при  хормоналния дисбаланс.

Моля, имайте предвид, че има редица симптоми, свързани с хормоналния дисбаланс по време на менопаузата, включително горещи вълни, нощно изпотяване, промени в настроението и умора. Тези симптоми могат да бъдат разрушителни и да повлияят на качеството на живот. Съществуват лечения, които помагат за справяне със симптомите, включително прием на добавки, билки, хормонална терапия и промени в начина на живот. Важно е да говорите с вашия лекар за най-доброто лечение за вас и да предприемете мерки, за да си върнете радостта от живота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *