8 стъпки за пресичане на настинка при деца – Направете това!

Настинка при деца

Децата имат деликатна имунна система, която може лесно да бъде засегната от различни видове заболявания и настинки. В тази статия ще ви дадем ефективен начин за пресичане на настинка при деца, с който малчуганите ще бъдат отново здрави и на крак в рамките на броени дни!

Настинка при деца – как да я разпознаем и пресечем навреме?

Настинка при деца

Настинката се причинява от вируси, които нахлуват в тялото ни от въздуха или от други хора около нас. Това е една от основните зарази, която нарушава отличното ни здравословно състояние през зимните месеци. Но как да разпознаем тази недоброжелателна гостенка, когато навести децата ни?

Когато децата настинат, симптомите често са подобни на симптомите на обикновена настинка при възрастните. Добре е да следите за симптоми, за да я разпознаете –  проверявайте за повишаване на телесната температура, треска, хрема, отпадналост, болки в тялото, по-блед цвят на кожата, леко притворени очи, умора. Обикновено първият симптом при по-малките е свързан с липса на енергия и нужда от повече сън от обичайно. В тежки случаи децата може дори да започнат да се държат необичайно, да са много неспокойни и да плачат често сякаш без причина.

От първостепенно значение за пресичането на нстинка при деца е да действате навреме и да не изчаквате влошаване! Трябва да запазите самообладание и да действате рационално като се заемете с най-важното – подсилване на имунната система на детето!

Пресичане на настинка при деца: Какви мерки да предприемем?

Настинка при деца

Считате, че детето ви е хванало настинка и се притеснявате, че ще трябва отново да взимате поредния неплатен отпуск за годината. Сега е време да предприемете мерки за пресичане на настинката при своето дете. Подготвили сме ви няколко важни съвета, които да следвате, за да бъде оздравяването по-скорошно!

Изолация

Макар че изолацията е дума, която целият свят намрази през последните години, тази мярка е също задължителна. Дръжте децата си далеч от места, където има струпване на хора. Не пускайте детето на училище или на детската площадка и т.н. Ако отидете на място с много хора, вие ще разпространите микробите по-бързо до още хора. Детето е добре да излезе на чист въздух, но по-добре потърсете градинка, в която можете да се изолирате.

Хигиена

Много е важно да следите за хигиената на детето докато имате съмнения за настинка. Нека то мие ръцете си редовно, особено преди ядене. Това е много прост начин да предпазите детето си от от разпространение на вируса – повечето настинки, грипове и други болести се хващат от нечисти ръце.

Хидратация

Ако детето ви все пак се простуди, уверете се, че го поддържате хидратирано! Настинката може бързо да дехидратира детето, така че му давайте много течности (за предпочитане топли течности) за пиене и следете внимателно температурата му, ако е висока. Също така, помислете добре дали имате възможност да овлажнявате звъздуха в помещението, в което се намира. Вирусите при настинката се разпространяват най-лесно в сух въздух.

Сън

Осигурете достатъчно сън на детето си. Липсата на сън може да отслаби имунната система, така че е важно децата да спят поне осем часа на ден.

Бъдете търпеливи и не прибързвайте с антибиотиците

Настинките обикновено преминават от само себе си след няколко дни, така че няма нужда да бързате с прием на тежки лекарства и антибиотици, освен ако симптомите не са тежки. Затова е добре винаги да обръщаме внимание на децата си и да взимаме рационални решения. Пресичането на настинката се случва с повече внимание към детето и грижа.

Здравословно хранене за пресичане на настинка при деца

Здравословната диета е от ключово значение за поддържането на силна имунна система. Уверете се, че детето ви получава много плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Ако напоследък диетата му не е било достатъчно разнообразна, обмислете прием на хранителни добавки. 

Едни от най-ефективните хранителни добавки за подсилване на имунната система на децата са Бронховитал Кидс и Бронховитал Кидс Имуно. Тези продукти са с много дълга история и са утвърдени на пазара след години успешно използване от доволни родители. Тяхната подобрена формула включва полезните мащерка, великденче, черен бъз, кръвен здравец, киоприва, пълзящ очиболец, дълъг пипер и още.

Всички тези съставки рядко са много мощни, но не се приемат в ежедневието ни, а и не са любими на децата! Точно затова е добре да ги поднасяте на подрастващите под формата на сироп, който се приема лесно и е с приятен натурален вкус. Така ще подсилите имунитета и ще пресечете настинката при децата си бързо и ефективно!

Бронховитал кидс – сироп 100ml & 200ml

8.94лв.12.90лв.

Бронховитал кидс, сироп за деца, от Мирта Медикус.

Подпомага самоочистващата функция на дихателните пътища.

Още

Бронховитал КИДС Имуно – сироп 100 ml

17.10лв.

Бронховитал кидс имуно, сироп, от Мирта Медикус.

За силен имунитет и пречистване. За здрави дихателни пътища.

Още

Намаляете времето пред екрана

Макар че днес децата учат и се забавляват пред телефона и компютъра, твърде дългото време пред електронни екрани може да има отрицателно въздействие върху имунната система. Ограничете времето на детето си с електроника и насърчавайте физическата игра навън. Така то ще се движи повече и ще има по-добро общо състояние.

Ваксиниране срещу грип

Ваксините срещу грип вече не са само за възрастни. Ако е възможно, опитайте се да ваксинирате детето си преди началото на грипния сезон във вашия район. Това е един от най-успешните начини за защита.

Пресичанетo на настинката при децата – отговорна задача за родителя!

Настинка при деца

Ако детето ви започне да се чувства болно, уверете се, че избягва близък контакт с други хора, особено тези, които също са болни. Предприемете веднага “мисия” за пресичане на настинката при деца чрез подсилване на имунната система! Помогнете на естествения имунитет на детето ви сам да се справи и не прибързвайте с тежките медикаменти.

Следвайки тези съвети, родителите могат да помогнат на децата си да имат по-силна имунна систем и да избегнат заразяването с грип. И ако детето ви все пак, за съжаление, се разболее от грип, не забравяйте да потърсите медицинска помощ веднага. Ранното лечение е от ключово значение за избягване на всякакви сериозни усложнения.

Благодарим ви за четенето! Надяваме се, че тази информация аз пресичане на настинка при деца е била полезна. За повече съвети как да поддържате семейството си здраво, моля, посетете нашия уебсайт или ни последвайте в социалните мрежи.

14.94 лв.
Бронховитал КИДС Имуно (сироп 100 ml)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *