Сваляне на температура в домашни условия: Трикове и съвети

температура

Какво е висока температура?

Високата температура е възприемана с неистова паника като опасност. Това наше възприятие се е изградило през годините поради факта, че в миналото, когато средната възраст на смъртността, както и медицината са били на много по-ниско ниво, а често вдигането на висока температура е водило до смъртни случаи. За щастие, можем да заявим, че съвременната медицина и производители на всякакви витамини за имунната система са толкова напреднали в изследванията, приложението и производството им, че високата температура се приема като нещо по-лесно преодолимо.

Особено за един родител, мисията по сваляне на висока температура при дете в домашни условия може да бъде истински кошмар, а болното дете – причина за множество безсънни нощи. Истината е обаче че високата температура е нещо като аларма в човешкия организъм. Тя сигнализира, че нещо не е както трябва. Независимо каква е причината за това отклонение в биологичните процеси, температурата обикновено е един от най-ранните симптоми за проблем. Природата е измислила този начин, а ние хората можем да използваме тази първа аларма за търсене на ранно лечение, за да не се стига до по-сериозни усложнения в близките дни. Добра практика е приема на ефективен имуностимулатор.

svalqne na visoka temperatura

Причини за висока температура

Причините за висока температура при деца или възрастни могат да са много, но е добре да знаем, че начините за сваляне на температура в домашни условия са сравнително сходни, независимо какъв е първоизточника на това неразположение.Бихме могли допълнително да си помогнем като си вземем витамини за засилване на имунната система.

 • Вируси
 • Най-често срещаните причини за високата температура при деца и възрастни са инфекциите. Вирусните инфекции са най-често срещани, тъй като вирусите се предават по въздушно капков път изключително лесно. Те могат да „пропътуват“ много големи разстояния от източник до новия приемник и са доста упорити и адаптивни, щом открият нови клетки и приемник, в които да се развиват.

 • Бактериални инфекции
 • Бактериалните инфекции също да доста често срещана причина за повишена телесна температура. Те се предават не толкова по въздушно капков път, колкото през лигавици и оголена тъкан. Това може да означава през устата или носа, полови инфекции или дори всякакъв вид замърсени и възпалени отворени рани независимо от локацията и размера им по човешката кожа. Един такъв клъстер на бактерии създава инфекция и доста често води до повишена температура като първоначален сигнал за проблем. Науката е доказала, че имуностимулаторите ефективно се борят с бактериите.

 • Настинка
 • Настинката също може да бъде причина за повишена телесна температура. Макар доста по-безобиден като здравословен проблем, можем да се сблъскаме с него през зимните месеци, както и през късната есен и пролетта, когато температурните амплитуди в денонощието са много големи, а ние рядко сме подготвени да предпазим тялото си от тях. Приемът на хранителни добавки за имунна система може да ни помогне като подсили имунитета ни.

  Симптоми, съпътстващи високата температура

  Както вече споменахме, причините за високата температура са много и различни като първоизточник. В зависимост от това симптоматиката на боледуването е различна, но доста често можем да наблюдаваме и общи за всички първоизточници симптоми.

  Такива са например:

 • общата отпадналост
 • мускулни и костни болки
 • сънливост
 • липса на апетит
 • главоболие и др.
 • И да често може да отбележим, че причини са болно гърло, кашлица, хрема с течащ или запушен нос, както повръщане и диария.

  Сваляне на висока температура в домашни условия

  visoka temperatura

  Мисията по сваляне на температура в домашни условия може да се окаже истинско предизвикателство за всеки човек. Във век на завръщане към естественото и избягване на вкарването на лекарства в телата ни, все по-често предпочитаме да проведем разговор с някоя баба, която да ни разкрие тайнствените лекове от село, вместо да притичаме до аптеката за лекарство. Именно затова тук сме направили списък с най-добрите бабини лекове за сваляне на температура в домашни условия.

  1. Сваляне на висока температура с чесън

  Чесънът е познат на Балканите като лековито растение за всички възрасти. Той подпомага процесът на изпотяване. Това е чудесен и вкусен начин за сваляне на температура в домашни условия. Чесънът работи и против вредните за клетките в организма токсини и с това подобрява имунитета като ускорява възстановяването. Бабите разкриват, че може да се хапва, но доста често може да се използва счукан чесън за разтривки с мазнина по тялото и именно те могат да са силно лекарство за сваляне на температура в домашни условия.

  2. Сваляне на висока температура с яйчен белтък

  Това е много ниско бюджетен метод, които гарантирано работи за сваляне на температура в домашни условие. Яйчния белтък в случая работи като гел с ефект на охлаждане. Ако правим по няколко натривки в яйчен белтък, той „попива“ топлината в тялото и изключително бързо действа за свалянето на температура в домашни условия.

  3. Сваляне на висока температура с пилешка супа

  Това е лек, който се използва за сваляне на температура в домашни условия от много поколения насам. Преди години имаше теория, че позитивния й ефект върху благосъстоянието ни, когато боледуваме е просто плацебо ефект, но истината е, че преди време беше доказано, че пилешката супа има позитивен ефект заради своя състав.

  Доказано е, че за сваляне на температура в домашни условия с пилешка супичка е нужно при приготвянето на ястието да бъдат сварени хрущялите и кокалите в бульона. Именно, съдържащите се в тях желатин и колаген подобряват имунната ни система, както подобряват състоянието на и белите кръвни клетки. Естествен, факт е, че пилешката супа съдържа и много калций, който също спомага за свалянето на температура в домашни условия.

  Иновирон – 20 капсули x 425mg

  Сваляне на висока температура с витамини за имунната система от Мирта Медикус

  Ако все пак решите да отскочите до аптеката, съветваме ви да се ориентирате към витамини за имунната система като средство за борба с високата температура. Такова са именно лесно усвоимите капсули Иновирон от Мирта Медикус. Те са създадени на природна основа, с изцяло натурален състав. Със екстрактите на ехинацея, шийтаке, чака, бъзак, андрографис и дълъг пипер, Иновирон е един букет от природата, който е създаден да подкрепи, както функционалния клетъчен имунитет, така и хуморалния такъв, което неимоверно работи за сваляне на температура в домашни условия.

  Иновирон е хранителна добавка за имунната система, която съдейства за нормалната обмяна на веществата в тялото, както за доброто клетъчно дишане и предпазва организма от различни фактори в околната среда като укрепва физиологичната устойчивост на тялото. Всички тези полезни действия благоприятстват поддържането на нормална телесна температура и подпомагат свалянето на температура.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *