Възстановяване на тъканите след операция: Как да ускорим процеса?

възстановяване на тъканите след операция

След операция тялото ни е уязвимо и организма има нужда от подсилване. Съществуват някои методи, с които може да забързаме  процеса на възстановяване на тъканите след операция. Нека видим кои са те…

Състоянието на тъканите ни след операция

Възстановяването на тъканите след операция е естествен процес на подмяна на тъкани, който започва скоро след първото нараняване на тялото. Това е бавен регенеративен процес, който постепенно води до пълно възстановяване на тялото и възвръщане към нормалните функции на организма и нормален външен вид. 

Този тип регенерация на тъканите е важна при възникване на рани като разкъсвания и други кожни травми, където инфекцията е рисков фактор. В тези случаи тялото трябва да се справи с нахлуващите микроорганизми, като същевременно се “самолекува” и от възникналата рана.

Прием на добавки за възстановяване на тъканите след операция

За да забързаме процеса на възстановяване на тъканите е нужно да вземем мерки на време с цел спешно заздравяване. Вземането на правилната комбинация от лекарства и добавки подсилва организма, води до много по-добри крайни резултати, спомага спирането на кървенето, предотвратява развитието на инфекции и спомага за запечатването на рани, за да се предотврати по-нататъшно замърсяване. 

Обикновено след операция тялото ни преминава през процес на възстановяване, който е едновременно вътрешен и външен. Външно тялото ни се променя. Когато раната заздравее чрез образуване на удебелена или свита тъкан, е възможно да забележите, че се появява плосък или хлътнал белег.

Понякога може да ви се струва, че тъканите не са напълно “зараснали”, усещате временна чувствителност в областта на операцията, но с времето това ще отшуми. Усещането може да трае до няколко месеца, но не безкрайно, затова имайте предвид, че се намирате в период на свръхчувствителност.

Възстановяването на тъканите след операция зависи от няколко фактора: типът на кожата, възрастта и генетичната предразположеност – всички те играят роля в това как отделното тяло ще се излекува след нараняване. 

Възрастта също е значима за възстановяването на тъканите след операция, защото малките деца и по-младите хора възвръщат отново силите си по различен начин от възрастните, а и с различна скорост. 

В днешно време има много въпроси относно това колко време отнема на органите да се възстановят напълно след операция. Времето, необходимо за пълна регенерация на съединителнотъканните влакна в оперативни рани, е изследвано с помощта на специално разработена техника. Установено е, че в тялото ни има вещество, наречено хидроксипатит, подпомагащо повторното израстване на костта при заздравяващи фрактури. Освен него, има и още много вещества, които спомагат регенерацията, като от нас зависи дали ще успеем да “предизвикаме” положителна реакция у тях.

Ключово е да се погрижите за здравето си и да подсилите имунитета – въпрос, който ще разгледаме още по-подробно в следващия абзац.

Как да забъраме процеса на възстановяване на тъканите след операция?

Съществува определен предел на процеса на регенерация на скелетната мускулатура, след който мускулната тъкан губи способността си да възстановява функциите си.

Една от най-важните предпоставки за вашето възстановяване на тъканите след операция е общото ви здравословно състояние и имунитет.

Имунната система е центърът, който предизвиква възобновителните функции на организма и регулира с каква бързина ще възвърнете своите сили. За да помогнете на този процес и да го забързате, най-добрият и безопасен начин е чрез прием на добавки:

Дефиброзамин – 30 капсули х 425 mg

Original price was: 20.46лв..Current price is: 15.25лв..

Дефиброзамин от Мирта Медикус.

Естествено възстановяване от сраствания!

Още

Обикновено мускулната маса (и съединителна тъкан) поддържа своето оптимално състояние чрез баланс между протеиновия синтез и катаболизма. Уникалният състав на Дефиброзамин помага на естествените възстановителни сили на организма, което включва процеса на “зарастване” на тъканите. Така, например, приема на съставката Натокиназа на гладно дава възможност тя да проникне в кръвообращението, от което започва процес на очистване на кръвоносните съдове и тъкани. 

Натокиназа представлява ензим, който може да бъде открит в японската ферментирала соева храна “натто”. Натокиназата потиска възпалителните процеси и елиминира срастванията и запушванията от микротромби, поради което е известна като страхотен лек след операции. В повечето случаи във възстановителния период на пациентите се изписват медикаменти, стероиди, които са съпътствани със странични ефекти. Добавката, обаче, е напълно натурална и безопасна.

Източник на изображението: https://en.wikipedia.org/wiki/Nattokinase#/media/File:4dwwnattokinase.png

Препоръчва се натокиназа да се комбинира с противомикробни средства за още по-силен благоприятен ефект върху тъкани. По този начин се елиминира неприятните препятствия за възстановителния период – фибриновите сраствания, старите и умъртвени клетки, струпванията от болестотворни микроорганизми, неизползваеми от организма белтъчни коагулати и други.

На сходен принцип действат и останалите съставки в ДефиброзаминБромелаин, Кверцетин, екстракт от сладък корен и върбова кора. Те помагат на тялото да се детоксикира, способстват нормалното функциониране на ензимите и имат антиоксидантно действие – противовъзпалително и антиалергично. Този микс от вещества и предимствата им са свързани именно с възстановяването на организма и тъканите след операции, наранявания, травми. Счита се, че силните им положителни функции имат отношение и със забавянето на процеса на стареене и са предпоставки за по-дълъг живот в най-добра форма.

17.94 лв.
Дефиброзамин (капсули Х20)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *