Възпалени горни дихателни пътища при деца – как да се справим?

Възпалени горни дихателни пътища при деца – как да се справим?

Със започването на учебната година, започват и проблемите със здравето на детето. Честото боледуване на детето и отсъствието му от занятията е проблем за всеки родител. За съжаление, все по-често последиците от настинка, вирус и трайно отслабване на имунната система се изразяват с възпаление на горните дихателни пътища. Инфекциите на дихателните пътища са целогодишни, но значително се увеличават с началото на есента и през зимата, както и при променливо време, което съвпада с най-натоварения за децата период, този със стартирането на училище или детска градина. Климатичните фактори, промените в хранителния и двигателен режим, по-дългият престой в затворени помещения с евентуални заразоносители – всичко това са фактори, които обясняват това зачестяване.

Как да разпознаем възпаление на горните дихателни пътища?

С натоварената програма при стартиране на новия учебен период, децата имат вълнения, които са твърде далеч от предпазването от вируси, настинки и възпаления. От своя страна родителите попадат в същата еуфория на детето си и така признаците за налично възпаление на горните дихателни пътища се засилват до там, че възпалението да бъде забелязано чак, когато детето е в затворения цикъл от влажна кашлица, секрети, хрема и др. Този цикъл се превръща в истинско мъчение за детето, което се сблъсква с упоритото неразположение при дишане.

Възпалени горни дихателни пътища при деца

Влажната кашлица е сред най-основните показатели за наличието на остро възпаление на дихателните пътища. Нейната поява може да е в следствие на изкарано заболяване, но може и да бъде като знак за наличието на нов възпалителен процес. За децата, влажната е кашлица е изтощаваща напаст, която освен че отслабва имунната система, може да развие бързи усложнения след себе си.

Най-голямата уловка при възпалението на горните дихателни пътища е, че в повечето случаи се възприема като съвсем лека и безобидна, на пръв поглед, форма на заболяване. В забързания си начин на живот, родителите често забравят, че възпалението на горните дихателни пътища може да се усложни и да навлезе към долните дихателни пътища. Усложнението води до по-сериозни заболявания като бронхит, пневмония, бронхиолит и др. А най-честите развръзки при поява на възпаление на горни дихателни пътища при децата са две:

  • Родителят подценява възпалението на горните дихателни пътища и стартира самолечение.

  • Лекарят назначава агресивно лечение с цел предотвратяване на усложнения;

Истината е, че и двата подхода крият своите големи рискове. При подценяване на ситуацията от страна на родителите, детето продължава да ходи в учебното заведение и да поддържа същия начин на живот, като родителят е склонен да „затъпи“ сигналите за възпаление на горните дихателни пътища с различни медикаменти. Това автоматично завърта детето в затворения цикъл и изтощава максимално имунната му система.

Вторият метод е пример за удар с нощ с две остриета. Всеки родител знае, че силните медикаменти са „ножове с по две остриета“ Следователно, основата за предпазването и възстановяването, следва да бъде природосъобразният начин на живот, ефективно подсилен от безвредни и комплексни полезни природни продукти. Избягването на антибиотици и други подобни агресивни медикаменти служи за съхраняване на детския имунитет и спомага за по-устойчиво справяне с възпалението на горните дихателни пътища.

Как да се справим с възпалението на горните дихателни пътища?

Няма родител, който да не се бори ежегодно с мократа и изтормозваща организма на детето влажна кашлица. Упоритото възпаление на дихателните пътища, съпровождан от трудния за изхвърляне секрет е проблем, който се налага да бъде преборван по най-безопасния и чист за детето начин.

В тази връзка за най-бързо и лесно справяне с възпаление на горните дихателни пътища, “Мирта Медикус” обединява свойствата на повече от една и две билки, за да предложи сигурен чудотворен, билков продукт, който спомага процеса на отхрачване при децата. А ето кои са натуралните медикаменти, които имат всички нужни и силни свойства да се справят с възпалението при вашето дете.

Възпалени горни дихателни пътища при деца

Плодът от бъзак

Действа благоприятно върху имунната, дихателната и храносмилателната системи. Не малко съвременни проучвания почертават противовирусното му действие, особено срещу някои от причинителите на грипа. Растението съдържа активни антоцианидини, карбонови киселини, витамини, минерали, следи от алкалоиди и др.

Теснолистният живовляк

Действа противовъзпалително, емолиентно (омекчаващо), антитусивно (против кашлица), експекторантно (подпомага отделянето на секретите – когато се касае за долните дихателни пътища, това е от отхрачващо действие) и подпомага устойчивостта на съединителната тъкан (заздравява структурите на дихателните пътища и стените на кръвоносните съдове в тези региони). Активните принципи на този сложен по състав екстракт включват слузни вещества, танини, флавоноиди и фенолкарболови киселини, иридоидните гликозиди аукубин и каталпол, витамини, минерални соли (вкл. органично свързан силиций, който повишава устойчивостта на съединителната тъкан, има данни дори за противотуберкулозното му действие) и др.

Петопръстникът

Притежава противовъзпалителни, подсушаващи, кръвоспиращи, противоязвени и имуноактивизиращи свойства; особено ценен е при остри или често изострящи се инфекции на синусите, гърлото и бронхите. Също така подобрява храносмилането и елиминира инфекциозните разстройства, които често идват в комплект с респираторните признаци при някои от сезонните инфекции. Билката съдържа катехинови танини, флавоноиди, фенолкарболови киселини, микроелементи и др.

Пищялката (ангелика)

Възпалени горни дихателни пътища при деца

Освен антимикробно, спазмолтично и депуративно (пречистващо), действа благоприятно и при проблеми със средното и вътрешно ухо – те често биват засягани от дихателните инфекции, особено при децата. Основни активни принципи  в растението и екстракта са терпените и кумарините.

Андрографисът

Действа антивъзпалително (циклооксигеназен инхибитор – на СОХ-2) и противомикробно (особено противовирусно), антихиперлипидемично (намалява холестерола и триглицеридите), аналгетично (противоболково) и мощно пречиства черния дроб – основен фактор за подобряване на общото състояние. Фармакологичните му активности се дължат основно на бицикличния дитерпенов лактон андрографолид. Напоследък, във връзка с обезпокоителното нарастване на резистентността към антибиотици, ролята на подобни природни съединение бързо се увеличава.

Дългият пипер

Действа противомикробно, загряващо, противокашлечно, антиалергично и експекториращо – подпомага дренирането на застоялите секрети от синусите, гърлото, трахеята и бронхите. Той е също с детоксиниращ ефект, което е от значение за намаляване на микробната интоксикация, особено значима при острите сезонни забоявания. Той също подобрява храносмилането и усвояването на различни други полезни съставки. Има и данни, че също е антидепресантен и противотуморен агент и вероятно предпазва клетките от неблагоприятни мутации (чрез антиоксидантни и други механизми) и така допринася за активното дълголетие (анти-ейджинг ефект). Съставът на екстракта е сложен, като включва уникалната съставка пиперлонгумин, а също така алкалоида пиперин, етерично масло, лигнани, органични киселини и др.

L-лизинът

Се явява като най-често често недостигаща (вкл. при децата) у нас незаменима аминокиселина. Тя притежава мощен противовирусен ефект и подпомага изграждането на съединителната тъкан, която е бариера за разпространението на инфекциите. Добър конкретен и общ за организма ефект следва да се очаква и при реконвалесцентни (скоро преболедували) деца и възрастни. Използваната хидрохлоридна форма съдържа органично свързана солна киселина, която подпомага храносмилането на протеините и минералите.

Цинкът

Участва в над 300 ензимни системи с различна локализация в организма. Той е необходим за нормалния имунитет (включително за активността на Т-клетките), за нервната система и сетивните органи, за външното и  клетъчното дишане, жлезите, очите, кожата и лигавиците. Реактивирането на подтиснатите от редица заболявания вкусовите рецептори може да е от значение за поддържане на общото състояние, особено в реконвалесцентния период. Органичата форма цинков цитрат осигурява по-висока бионаличност и поносимост от храносмилателната система.

Манганът

Участва в редица антиоксидантни системи (вкл. т.нар. манганова СОД) и от там – в клетъчната обмяна на веществата, като се подобрява устойчивостта на нервните структури и слухово-равновесния орган. Допълнително важно действие е по отношение на костната тъкан – превантивно срещу остеопороза.

Органичният селен

Основен фактор за защитата на организма от увреждащи свободни радикали, включително такива, които се отразяват неблагоприятно върху имунната система. Супероксид дисмутазата и други селенсъдържащи антиоксидантни ензимни системи води и до ограничаването на вредните ефекти на променената в съвремието околна среда – прах, токсини, лъчения и  негативни психологични стресове.

За натурално справяне с възпалението на горни дихателни пътища при децата, продуктите с концентрирани свойства на билки са безвредният и сигурен начин за справяне с проблема. Сиропът Бронховитал КИДС Универсал е точно такъв пример за безвреден медикамент, който устойчиво се справя с възпалението, засилва имунитета и спомага за защитата му от усложнения.

Бронховитал КИДС Универсал  е по-широко действие при различно локализирани бактериални, гъбични и вирусни инфекции на горните и долните дихателни пътища, носа, синусите, ушите, гърлото и очите; добър ефект и при алергично обусловени процеси; най-добро общо противовъзпалително действие.

Възпалени горни дихателни пътища при деца – как да се справим?

Бронховитал КИДС Универсал е подходящ за:

  • Деца, изложени на ежедневен риск от заразяване с вируси и уязвими към факторите на външната среда;
  • Деца, които са склонни към често разболяване;
  • Деца, претърпели усложнения при възпаление на дихателни пътища;
  • Деца, които често развиват възпаление основно на горните дихателни пътища;
  • Деца със слаба имунна система;

 

Непрекъснатото излагане на децата сред рисковете на среда, налага превантивни и правилно предприети мерки за подсилване и запазване на здрава имунна система.

При сигнал за възпаление на горните дихателни пътища не пропускайте да вземете бързи и възможно най-щадящи организма на детето мерки. Природните дарове ни дават възможността освен да елиминираме възпалителен процес в детския организъм, но и да го подсилят, за да бъде устойчив при последващо излагане в рисковата среда на живот. Правилното и безвредно лечение е първооснова за устойчиво здраве!

(Продуктите на Мирта Медикус можете да намерите в най-близката до Вас аптека.)

 

Други статии на Мирта Медикус за възпаление на дихателните пътища при деца:

13.10 лв.
Бронховитал КИДС Имуно (сироп 100 ml)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *