Интервю с Ангелина Заркова, помощник-фармацевт

Мирта Медикус подкрепя младите фармацевти, които избират да останат в България.

Разберете какво сподели с нас Ангелина Заркова за ежедневните предизвикателства, които среща в името на това да помага в битката с COVID 19 и какво най-често препоръчва на своите пациенти.

Как се казвате и от колко време работите във фармацевтичния сектор?

Казвам се Ангелина Заркова, помощник-фармацевт съм в гр. Костенец и гр. Долна Баня. Стажант съм от 2 години, като през тази година ми предстои да се дипломирам.

Защо избрахте професията фармацевт и какво ви мотивира да помагате в битката с COVID 19?

Защото обичам да давам решение на пациентите, да успокоявам страховете им и да помагам. Това ме зарежда и ми дава мотивация да бъда все по-добра в работата си. Пациентите влизат в аптеката, понякога много уплашени, като сами са си поставили диагноза. Наша задача е да ги изслушаме, да ги успокоим и да ги насочим към правилния специалист, ако се налага. В много от случаите проблема им има решение и то е в продукти с изцяло натурални и природни съставки. За това много често препоръчвам хранителнителните добавки на Мирта Медикус, които са безопасни, натурални и ефикасни, за да не се стигне до по-силни лекарства.

С какви симптоми идват пациентите в аптеката, когато се обърнат за помощ към вас?

В момента наред с алергичните реакции, характерни за пролетния сезон, част от пациентите имат симптоми като болки в гърлото, хрема, обща отпадналост и фебрилитет. В случаите на алергична симптоматика препоръчваме на нашите пациенти противоалергични медикаменти.   На пациентите, които имат грипна симптоматика препоръчваме имуностимулатори и противовъзпалителни медикаменти.

Кои са най-застрашените групи от населението?

Най- уязвимата група от населението, застрашена от заразяване с Коронавирус, както и с други вирусни инфекции, са възрастните хора над 70 годишна възраст и хора със съпътстващи заболявания. В повечето случаи те са с отслабена имунна система и аз препоръчвам превенцията да започне от там.

Кои са рисковите съпровождащи заболявания при Коронавирусната инфекция?

По данни на СЗО, най-рисковите съпътстващи заболявания при Коронавирусна инфекция са: хроничните респираторни заболявания, сърдечно-съдовите заболявания, диабет и онкологичните заболявания.

Кой продукт препоръчвате най-често на пациенти с придружаващи заболявания и попадащи в рисковата група?

На всички пациенти препоръчвам да предприемат превантивни мерки, като подкрепят имунната си система не само при поява на симптоми. Ефикасен продукт, наличен на пазара в момента е Имуноефект Антивирал Универсал, сироп, 100 мл., който съдържа билкови екстракти, витамини и минерали, които по естествен начин стимулират защитните сили на организма. Подходящ е за употреба, както от деца над 3 годишна възраст така и от възрастни.

Кои са ключовите съставки в Имуноефект Антивирал Универсал, които го правят толкова ефективен в превенцията и борбата с вирусите в момента?

Съдържа съставки, които в комбинация са мощен имуностимулатор и имат силно антивирусно действие.

Екстракти от ехинацея, андрографис и бъзак – характерни имуностимулатори и имуномодулатори.

Екстракти от гъба чага и гъба шийтаке – с мощно изразен противовирусен, антибактериален и противовъзпалителен ефект. Наситени с органичен алфа и бета глюкани.

Селен със силно антиоксидантно действие и цинк със значителна имуностимулираща роля.

Считате ли, че изцяло натуралните природни съставки са най-добрата превантивна мярка за борба със сезонните грипни инфекции?

За съжаление, голяма част от хората започват да използват имуностимулатори, когато се почувстват зле. Най- добрата превантивна мярка при сезонните грипни инфекции е приемът на натурални имуностимултори.

Вие лично как предпазвате себе си и семейството си в момент на  пандемия?

В момента предпазвам себе си и моето семейство с Имуноефект Антивирал Универсал, сироп, 100 мл., като го приемам профилактично. За мен е важно, че има два режима на прием – профилактичен, като имуномодулатор и интензивен –  при първи симптоми на вирусна и грипна инфекция. При поява на първи симптоми или леки неразположения, единственото което правя е да увелича дозата. Така се чувствам спокойна и мога да върша работата, за която винаги съм мечтала.

17.70 лв.
Дефиброзамин (30 капсули)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *