Как да отслабна без диета? – Правила и трикове

Отслабване без диета - Как? - 15 практически трика (2022)

Вероятно си мислите, че е невъзможно да отслабнете без диета, но това не е така. Отслабването е процес, който изисква правилен баланс между прием и изразходване на енергия (калории). Събрахме за вас правила и трикове за отслабване без диета!

Отслабване без диета – възможно е, наистина

Отслабване без диета

Отслабването не трябва да е сложно.

Ако вашият калориен прием надвишава количеството калории, които изгаряте всеки ден, дори и само малко, ЩЕ качите тегло. А ако се случи обратното, резултатите обикновено са бързи и зрелищни!

Правилата са много прости, но не са лесни за спазване на практика. Съществуват, обаче, някои трикове, с които можете да свалите тегло бързо и ефективно.

Знаете ли, например, че приемът на земна ябълка ви дава възможност да се чувствате сити, а азиатската центела ви отървава от излишната вода в организма. Приемът на тези съставки ви помага да изглеждате по-добре, вместо да имате изморен и подпухнал вид! Друга ефикасна диетична добавка е Коензим Q, който работи като антиоксидант. 

Всички тези съставки, заедно с важните храносмилателни ензими Бромелаин, Л–Триптофан и Л–таурин са част от състава от Килолек – формула, която ви помага да топите излишните мазнини по природосъобразен начин. 

Ето няколко съвета, правила и трикове, които препоръчваме да следвате стриктно, преди да започнете какъвто и да е план или диета за отслабване.

Яжте поне пет пъти на ден

Свикнали сме да мислим, че ако се храним по-често през целия ден тялото ни ще „свикне“ с излишъка от калории и няма да напълняваме.

Факт е, че ако следвате здравословна диета, основана на правилните пропорции на всички видове хранителни вещества, малки количества много пъти на ден могат да осигурят по-ефективно използване на тези хранителни вещества, като същевременно избягвате глада и емоционалното хранене.

Не превишавайте 1200 kcal на ден за жени или 1800 kcal на ден за мъже

Отслабване без диета - калории

Въпреки че на пръв поглед може да изглежда нереалистично, това количество представлява приблизителна граница за загуба на 1 кг. на седмица, без загуба на мускулна маса. За да постигнат такива резултати, жените трябва да ядат около 600 kcal по-малко от мъжете.

Бележка: Това е пример, който има за цел да онагледи прекомерното приемане на калории и не е съобразен с вашето индивидуално тегло и нужди. Винаги определайте количеството спрямо индивидуалните си нужди и се консултирайте със специалист.

Само 100 г въглехидрати на ден

Трябва да се отървем от един голям лош навик: макароните, ориза и другите храни, приготвени с брашно. Ще чуете, че много диетолози казват, че това “не са храни, а химикали“!

Да, въглехидратите са необходими за нашето тяло, но можете да получите цялата необходима енергия от плодовете и зеленчуците. Преди всичко ще избегнете пикове на инсулин, които водят до надебеляване.

Бележка:100гр въглехидрати” е пример, който има за цел да онагледи прекомерното приемане на въглехидрати и не е съобразен с вашето индивидуално тегло и нужди. Винаги определайте количеството спрямо индивидуалните си нужди и се консултирайте със специалист.

Без тежки закуски

Ако се чувствате гладни през деня, няма по-добро решение от това да хапнете нещо здравословно – ядки или плодове. Така ще се чувствате сити вместо коремът ви да започне да къркори преди обедната почивка.

Яжте, докато се наситите, но бавно

Не яжте вредни снаксове между храненията. По-добре да хапнете обилно на обяд, отколкото да хапнете нещо дребно и да се изкушите от снаксове следобед. Хранете се бавно и дъвчете много. 

Дъвчете всяка хапка поне 30 пъти. Вашата слюнка съдържа храносмилателни ензими, които ще започнат храносмилането на въглехидратите още преди да влязат в стомаха ви.

Научете да чувате тялото си и познавайте кога сте сити, кога сте лакоми и кога сте преяли. Ако се чувствате подути или ви е тежко след ядене, вероятно сте преяли.

Включете протеини и мазнини във всяко хранене

Отслабване без диета - протеини

Приемът на протеини и мазнини при всяко хранене ще направи възможно намаляването на количеството въглехидрати, които приемате, като същевременно активира окисляването на мастните киселини (което води директно до загуба на мазнини). Освен това този подход ще подобри инсулиновата чувствителност, за да се избегнат пикове на инсулина, които водят до напълняване.

Пийте много вода

Количеството вода, което трябва да пиете всеки ден зависи от тялото ви, затова няма нужда да се наливате безсмислено, защото сте чули, че е нужно да пиете по 2, 5 литрана ден. Най-често мерките за възрастни, които са високи и тежат повече килограми, е около 1 литър на ден. За по-ниските и слаби хора 0,6 литра могат да стигнат. 

Без улична храна

Всички обичаме дюнери, бургери, сандвичи, пържени картофи и скара, но те са вредни, дори и да сте чували друго, избягването на “улична храна” е едно от най-добрите правила за диета. Особено, ако си взимате храна за вкъщи, която е била приготвена през деня. Дори минути или часове след приготвянето, храната започва да губи много хранителни вещества, които съдържа, така че изобщо няма смисъл да я приемате.

Без безалкохолни напитки

Точно като “бърза храна”, безалкохолното на практика няма хранителна стойност – само калории. Една кутия сода съдържа около 40-50 грама захар!

Без сокове

Те са “оплодена” течност, така че трябва да се третират като безалкохолни напитки.

Не яжте пред телевизора

Отслабване без диета - хранене пред телевизора

Изключете телевизора, когато ядете; много е важно да избягваме разсейването по време на хранене, защото по този начин можем да дадем на мозъка си повече време да разбере дали наистина се нуждаем от повече храна или не.

Направете две ястия и приемайте хранителни добавки 

Предстои да готвите? Вместо да направите една голяма калорична порция, комбинирайте сочно месо и пресни зеленчуци. Така ще имате всички полезно в чинията си. Освен това можете да приготвите много рецепти с меса на скара, които са здравословни и много вкусни. За да не завършите вечерта само с това, препоръчваме да приемете и хранителни добавки, които да ви спомогнат в горенето на мазнините.

Предимството на природни хранителни добавки като Килолек е, че всеки може да го добави към своята диета, без да се притеснява за проблеми със здравето си.

17.94 лв.
Килолек (Капсули х40)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *