Кои билки помагат при проблеми с простатата?

билки простата

Всички говорят много за простата. Непрекъснато, по телевизия, в социални медии и печатни издания, ни предлагат всякакви медикаменти за справяне с проблеми с простатата и рядко се споменават билкови продукти за нея. Често мъжете се успокоявате с това, че самите те нямат проблем с простатата, защото сякаш нищо не ги боли без да забелязват грандиозни, резки промени в тялото и нуждите си.

Истината обаче е, че твърде малко се познава човешкото тяло в частност простатата при мъжете, както какви проблеми с простатата могат да се появят и по какъв начин се проявяват те. Именно заради това тук ще отговорим на някой често задавани въпроси по темата. Ще кажем също и кои билки за простатата да приемаме, ако се налага.

Какво е простатата?

problemi s prostatata
Преди да коментираме различните проблеми с простатата и тяхната типична симптоматика, е добре да сме наясно с това – какво всъщност е простата.

Простата имат само мъжете. Най-просто казано, това е жлеза, която е част от мъжката репродуктивна система.Тя се намира точно под пикочния мехур. Може да кажем, че тази жлеза загражда уретрата или иначе казано каналът, по който се движи урината от пикочния мехур към пениса и се изхвърля. Поддържането на доброто състояние на тази жлеза може да се случи като превенция с билкови продукти за простата.

Простатната жлеза променя своите размери през целия живот на един мъж. Първите промени в нейния размер настъпват в ранна тийнейджърска възраст, около двадесетата година на един млад мъж, тя би трябвало да е достигнала големината на кестен и да има не съвсем правилна форма. В продължение на много години параметрите на простата остават именно такива. В последствие, когато мъжът достигне една сериозна зрялост, около четиридесет години, простатата отново започва да расте и е време да бъдат взети навременни мерки с билки.

Доста от нас биха се зачудили каква е функцията на простата. Тъй като простата е най-просто казано жлеза, може спокойно да заявим, че основната й функция е да секретира. В развитието си, жлезата за пръв път започва да упражнява именно тази основна функция през пубертета, бидейки стимулирана от създаването на тестостерон в тялото. Именно щом простата започне да упражнява основната си функция да секретира, тогава приемаме, че простата става активна.

Какви проблеми с простатата можем да има?

simptomi-ugolemena-prostata
Проблемите с простатата не са нещо, което се появява изведнъж и с остро изразена симптоматика. Обикновено проблемите с простата се формират бавно и дори в продължение на годините. С напредването на възрастта при мъжете обикновено симптоматиката започва да се изостря слабо. Именно поради загадъчния характер на проблемите с простата е добре да посещаваме регулярно прегледи с цел ранна превенция и лечение за дадените проблеми. Лекарите, които се занимават с проблемите на репродуктивната система, от която е част и самата простата, са уролозите, но дори те препоръчват терапия с консумиране на билки за простатата. Ето някои от проблемите с простата, които могат да бъдат открити.

 1. Простатит
 2. Това е един от най-често срещаните проблеми с тази жлеза. Простатитът е вид възпаление на самата жлеза, което се причинява от инфекция, свързана с бактериални клъстери. Това е проблем, който може да бъде открит при мъже във всички възрастови групи, но особено уязвими към атаките на бактериалните колонии са младите мъже преди тридесет години.

 3. Доброкачествена простатна хиперплазия
 4. Това е най-често срещаният проблем с простата. Практически това е съвсем естествено явление и се случва почти при всички мъже над 55 години. Типични за този проблем са по-скоро проблемите при уриниране, но те лесно могат да бъдат преборени с прием на билки за простатата.

 5. Рак на простатата

Това е сравнително рядко заболяване. То може да бъде открито предимно при мъже в по-напреднала възраст, но с профилактика и редовна консумация на билкови продукти за простата може да се избегне този проблем. Често заболяването не се открива навреме поради липсата на ясна и остра симптоматика, когато е все още лечимо.

Симптоми на проблеми с простатата

simptomatika-problem-s-prostata
Симптомите на уголемената простата са най-често срещани при повечето от мъжете. Клиничната картина е много типична  и трудно може да бъде сбъркана с друг вид проблем. Наблюдават се затруднения при уриниране и нестабилна струя при уриниране. Неприятни последствия при проблемите с простата са влошеното качество на сексуалния живот и затрудненията за семеотделяне. Всички тези симптоми могат да бъдат облекчени до определена степен чрез прием на билкови продукти за простата.

Причини за проблеми с простата

Причините за проблемите с простата са различни и обикновено не са свързани. Най-честата причина е естественият ход на времето. Доброкачествената простатна хиперплазия или така нареченото доброкачествено уголемяване на простата е част от нормалното развитие на работата на жлезата във времето. Естествено симптомите на тези проблеми могат да бъдат облекчени с билки за простатата.

Естествено други фактори като нездравословно хранене, недостатъчна физическа активност, нередовен сексуален живот и всякакъв вид възпаления могат да бъдат причина за проблеми с простатата.

Простатилефект – 40 капсули х 425mg

Лечение с билки при проблеми с простатата: Домашни лечения и бабини рецепти

Лечението на симптоматиката при проблем с простатата е нещо постижимо с медикаменти и билкови продукти. Нашите баби и дядовци са успокоявали симптомите само с билки при проблеми с простата. Макар времената да се менят и медицината да напредва методът за домашно лечение с билки при проблеми с простатата все още е валиден и помага. Ето някои от билките при проблеми с простатата.

 • Коприва
 • Копривата съдържа някои много полезни съставки като флавоноидите и лектините, които я правят една от най-полезните билки за простатата.

 • Зелен чай
 • Зеленият чай е една от най-полезните и лесно достъпни билки при проблеми с простатата. Освен че предпазва от бърз растеж на простата, катехините в този чай убиват ракови клетки.

 • Магданоз
 • Магданозът е не само страхотна подправка за нашата трапеза, но и една от най-ефективните билки за простатата. Той има диуретичен ефект и спомага активно за естественото справяне с всякакъв вид бактериални инфекции.

  Лечение на проблеми с простатата с природни продукти от Мирта Медикус

  Не е нужно по цял ден да ядете магданоз и да пиете чай, за да се възползвате от лековитите свойства на билките за простатата.

  Простатилефект е специално създадено средство компилация от билки при проблеми с простатата от Мирта Медикус. Това е натурална хранителна добавка, в чийто състав има коприва, леска, ветрогон, дребноцветна върбовка и златна пръчица. Този букет от билки при проблеми с простатата осигурява, както превенция, така лечение и облекчаване на неприятните симптоми на проблемите с простатата, които се появяват с времето.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *