Бабини рецепти за уголемена простата

Съвети за здрава простата

Имате проблем с простатата?

Искате първо да пробвате билкови продукти за простата?

Търсите бабини рецепти?

Следващите редове могат да ви помогнат да намерите най-доброто хапче за простата.

Постоянно ни заливат с огромен избор от медикаменти и информация за неприятните последствия от уголемената простата чрез всякакъв вид реклами по телевизията и чрез интернет. Рано или късно се питаме дали този проблем няма да засегне нас или близките ни. в съзнанието нои изниква въпроса “Как да разберем дали имаме проблеми с простатата?“.

Истината е обаче, че макар постоянно да слушаме за проблемите с простатата и за последствията от уголемяването й, ние знаем твърде малко за тази част от човешкото тяло. Има ли наистина ефикасни бабини рецепти за простата?

Какво представлява простатата?

Простата е жлеза с размер на орех, която се намира под пикочния мехур, точно преди ректума. Макар толкова малка като размери, тя е изключително важна и не е тайна, че модерната урологична медицина се върти около нея, функциите и здравето й. Интересен факт е, че самото име „простата“ говори за важност. В миналото, в Древна Гърция, това име означавало „човек, който стои пред нещо или някого“. Херодот пък е наричал „простата“ човек, който е предвождал армия, а Платон е използвал думата като нарицателно за държавен глава. Простата има също толкова голяма функция и важност и днес в медицината.

Не може да твърдим, че тя е репродуктивен орган, но със сигурност има принос за репродуктивните способности на мъжете. Тя е жлезата, която осигурява секрет, нужен на сперматозоидите за бързото им и безпроблемно придвижване. Същият този секрет им осигурява и важни хранителни вещества, които ги поддържат живи по-дълго. Малко мъже са наясно с това, но всъщност семенната течност, отделяна по време на еякулация е предимно такъв секрет и една много малка част от нея идва от самите тестиси. Именно тези важни функции налагат при първи симптоми на проблем да се допитаме до списъка от бабини рецепти за уголемена простата в търсене на решение.

Какво е уголемена простата?

lekar-problem-prostatata

Уголемената простата не е нещо ново в нашия свят. Нашите дядовци и прадядовци са намирали начини да се справят с нея с бабини рецепти за уголемена простата.

Важно е да се знае, че простата увеличава обема си от началото на тийнейджърските години до самият ни край. Това се случва тъй като тестостеронът до голяма степен е причина за увеличението на размера й. Под действието на тестостерона става ясно, че простата увеличава както обема, така и размерите си до осем пъти в периода на полово съзряване, така наречен пубертет.

След 21 години до 50 години се наблюдава увеличение на обема и размера на простата до два пъти. След петдесет годишна възраст обаче този растеж не спира и именно това е периодът, в който уголемената простата може да се превърне в проблем, а тогава може да се изпробват някоя от бабините рецепти за уголемена простата.

Има три вида уголемявания на простатата, които може да се класифицират като Простатни, (или така наречените възпалителни), Злокачествени и Доброкачествени, които са най-често срещаният проблем при мъжете. При всеки от тези проблеми може да се търси облекчение на симптоматиката с бабини рецепти, а също и с билкови продукти за простата.

Доброкачественото уголемяване носи медицинското наименование доброкачествена простатна хиперплазия. Това представлява съвсем естествено уголемяване на простата с времето, с което може да се справим с бабини рецепти за уголемена простата.

Причини за уголемена простата

Тъй като растежът на простата е напълно естествено явление, което продължава през целия живот на мъжа, при доброкачествено уголемяване на простата, какъвто е най-честият случай, не е нужно да има някакъв друг фактор. Единственото нужно е мъжки полов хормон – тестостерон, в комбинация с достатъчно време, за да може да започне да действа върху простатата и в последствие да предизвика типично силно уголемяване на простатата във по-зряла възраст. На това уголемяване не може да противодействаме изцяло, но може да се облекчат симптоматиката чрез бабини рецепти за уголемена простата.

Симптоми на уголемена простата

Симптомите може да разделим на две групи – при изпразване на пикочния мехур и при съхранение на урината. При уриниране може да се наблюдават отслабена струя, затруднения при самото уриниране, прекъсване на струята. Може да се усеща чувство за непълно или недостатъчно изпразване на пикочния мехур, както и нужда да бъдат положени допълнителни усилия за това. Особено за този вид симптоматика може да се ползва опита на народната медицина и да се търси облекчение в бабините рецепти или в билковите продукти за простата.

Симптомите, които може да се характеризират като проблеми със съхранението на урината, са чести и неотложни пориви за уринирани. Те могат да бъдат много по-ясно изразени през нощта. Също така е често срещано тези пориви да са пряко свързани с парене и болка при уриниране, а за да се справяне с това може да се приложат, доказани във времето бабини рецепти при проблем с простатата.

Как да разберем дали имаме проблеми с простатата?

izsledwaniq-prostata

Ако са на лице от горепосочените симптоми, вероятно е страдате от уголемена простата, но е важно медицинско лице да установи проблема, както и неговите специфики. Именно това е причината и да са наложителни ред изследвания като:

 • дигиталното ректално изследване;
 • ехографията;
 • урофлоуметрията;
 • тънкоиглената простатна биопсия;
 • изследването за простатно специфичен антиген.
 • Естествено по-специфични медикаменти могат да бъдат назначени за прием при лечение, но е добре да се ползват и бабините рецепти при проблеми с простатата за облекчаване на неприятната симптоматика на този проблем.

  Бабини рецепти за простата

  На първо място в списъка с бабини рецепти са билките за простата. Има безброй вкусни чайове, които може да се направят по бабини рецепти за уголемена простата. Възможно е насочване към следните билки:

 • бабини зъби;
 • корен от сладник;
 • божур;
 • зайча сянка;
 • раней;
 • дребноцветна върбовка;
 • ружа.
 • В списъка за бабини рецепти за уголемена простата има и някои препоръки. Масажът на простата е много полезен за намаляването, както на обема й, така и за облекчаването на симптоматиката на доброкачествено уголемяване на простатата. Отново в списъка с бабини рецепти за простата може да се намерят препоръки за избягване на: стрес, пикантни храни, преохлаждане, алкохол, а и се препоръчва прием на повече течности, тежка физическа дейност, както поддържане на регулярен полов живот.

  Простатилефект – 40 капсули х 425mg

  Лечение на уголемена простата с билкови продукти от Мирта Медикус

  Преди да започне приемът на медикаменти на химическа основа, е добре да опитаме някои от бабините рецепти за уголемена простата. Ако пък бабините рецепти за уголемена простата, варенето на отвари и чайове отнемат твърде много усилия, е добре да се изпробва Простатилефект.

  Простатилефект е създаден от Мирта Медикус. Това е хранителна добавка за простатата на абсолютно природна основа. Тя е букет от билките леска, коприва, ветрогон, дребноцветна върбовка и златна пръчица. Те допринасят за поддържане на нормалните фунции и механизми на простатната жлеза. Спомагат за успокояването на мъчителната симптоматика при уголемена простата. Простатилефект е билков продукт, който способства поддържането на хормонален и водно-солеви баланс в мъжкото тяло, както и поддържането на нормалните сексуални функции на мъжа.

  Простатилефект е билкова рецепта за уголемена простата, предоставена на пациентите за лесна и бърза консумация без да губят време в изпълнение на бабини рецепти за уголемена простата.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *