Алкохол и простата: Как алкохолът влияе на простатата?

Съвети за здрава простата

В тази статия ще се опитаме да дадем отговор на въпроса “Как влияе алкохолът на простатата?”.

Повечето мъже живеят сравнително спокоен живот, имат нормална сексуална активност и нямат никакви оплаквания що се отнася до репродуктивната система. Въпреки това почти идилично щастие, все някога виждаме или чуваме реклама по телевизията, радиото или в социалните мрежи адресирана към мъжете. Всички тези реклами cа много подобни и всяват страх, паника и ужас, че могат да се появят проблеми с простата вследствие на алкохола.

Съвсем естествено младите момчета подминават идеята за такъв тип проблеми с лекота, но за по-зрелите мъже това е като шамар от времето. Усещането е сякаш чакаш страшния съд или така нареченото „алармиране“. За жалост малко от тях се отървават от клопката на този проблем.

Истината е обаче, че твърде късно започва да се грижата за простатата, а именно тогава когато започне да създава проблеми. Всъщност това се дължи на факта, че се знае твърде малко за простатата, какви грижи да се полагат за нея и какви са последствията, ако не се прави навременно. Ето отговори на най-често задаваните въпроси, касаещи простатата и алкохола.

Какво е простатата?

kakwo e prostata

Най-просто казано простатата е жлеза. Тази жлеза е част от репродуктивната система на мъжа. Малко знаят къде се намира тя, а именно под пикочния мехур. Тя загражда уретрата или по-лесно обяснено, тя загражда канала, по който се движи урината от пикочния мехур, през центъра на самата простата до края на самия канал извън тялото.

Простатата е активна като орган от репродуктивната система от периода на съзряване, чак до смъртта на човек. Развитието й се случва на два етапа. Първо, по време на тийнейджърските години, тя расте и достига размерите на орехова ядка, а формата й е кръгла, но неправилна. Вторият етап от развитието на простата е след четиридесетата година от живота на мъжа, когато тя отново започва да расте. Това не е индикация за проблем, а съвсем естественото развитие на жлезата. Доброкачественото нарастване на обема на простата е част от нормалните възрастови изменения.

Защо да избягвате алкохол при проблеми с простатата

Как влияе алкохолът на простатата?

Алкохолът и простатата не са просто лоша комбинация. Смята се, че алкохолът и простата са истински врагове. Ако има тенденция за употреба на алкохол, простатата ще алармира. Това е съвсем нормално. Проблемът в комбинацията от алкохол и простата е не само във физическото й нарастване, а в симптоматиката, която съпътства това явление.

Симптомите, които се приемат за типичен резултат от комбинацията между алкохол и простата, са:

 • затруднено уриниране;
 • нестабилна и непоследователна струя при уриниране;
 • влошено качество на сексуалния живот;
 • затруднено семеотделяне и др.
 • Алкохолът и простатата: Къде се заражда проблемът

  lechenie na ugolemena prostata

  Алкохолът и простата са най-лошата комбинация за простатно здраве при мъжете.

  Алкохолът и простатата не се разбират, тъй като алкохолът повишава нуждата от уриниране. Проблемът идва, когато всъщност уринирането е трудно и болезнено, а има нуждата да се освободи ненужната течност.

  Още по-неприятна последица за простата от употребата на алкохол е това, че тази урина, която не успяваме да изхвърлим се застоява в пикочните пътища. Самата урина изначално е чиста и без бактерии, но ако в пикочните пътища вече са попаднали такива, застояването на урината там създава перфектни условия за развитие на бактериална инфекция.

  Алкохолът и простата са лошо съчетание, тъй като алкохолът има специалното „качество“ да дехидратира тялото ни. Това от своя страна пък възпира естествената функцията на жлезата. Това означава, че простатата не може да секретира ефективно. Това само по себе си води до влошено качество на сексуалния живот, както и до затруднено семеотделяне.

  Друго косвено последствие от лошата комбинация между алкохол и простата е и фактът, че алкохолът влияе на мускулите ни. Ако си мислите, че говорим за тези на крайниците, това не е грешно, но е факт, че ефективността на пикочния мехур е пряко зависима от състоянието на мускулите в тази област.  Съхранението на урината в пикочния мехур се осигурява от отпускането на мускулите, а уринирането – от техните контракции. Алкохолът пречи на тези функции на мускулите и това значително изостря симптомите на уголемената простата като това се изразява в чести позиви за уриниране.

  Алкохолът и простатата: Лечение на симптомите

  Алкохолът и простатата не се разбират от край време. За щастие са измислени много медикаменти, които да спомогнат за справянето с този проблем. Ако пък конвенционалната медицина не е за вас, то е хубаво да знаем, че нашите баби и дядовци са намерали начин и да се справят също и то по естествен начин. Решението са били билки от природата.

  Копривата е известна с полезните си свойства за справяне с проблеми с простата от десетки години.

  Магданозът е познат като страхотна подправка за нашите ястия, но той е и билка с диуретичен ефект. Той активно бори всякакви инфекции в пикочните пътища и в самата простата чрез своите флавоноиди.

  Куркумата съдържа куркумин. Той е известен със своите противовъзпалителни действия и с качествата си на антиоксидант. Именно с това той се оказва полезен при възпаление на простатната жлеза.

  Простатилефект – 40 капсули х 425mg

  Алкохолът и простатата: Лечение на проблем с простатата с природни продукти от Мирта Медикус

  За справяне с неприятните симптоми от лошите отношения на алкохола и простата, не е нужно по цял ден да се варят чайове, които да се пият в невероятни количества в определени часове.

  Мирта Медикус създаде Простатилефект. Това е хранителна добавка на природна основа, създадена в любов към природата и мъжкото здраве. Простатилефект съдържа кора от леска, корен от коприва, стръкове от ветрогон, дребноцветна върбовка и златна пръчица. Този букет от билки от природата е събран в малки и лесни за приемане капсули. Те са подходящи не само за лечение на вече проявени проблеми с простата, но и за превенция срещу поява.

  Простатилефект поддържа нормалното функциониране на мъжката полова система и простата, подпомага активно поддържането на сексуалната мощ и е пръв помощник за състоянието на хормоналния баланс в организма.

  One thought on “Алкохол и простата: Как алкохолът влияе на простатата?

  1. Илия says:

   Искам да попитам със това лекарство ще мога ли да пия в момента спрях алкохола защото като пия алкохол имам проблеми със ерекцията

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *