Коронавирус, настинка или грип: Как да ги различаваме?

Коронавирус, настинка или грип: Как да ги различаваме?

Не бързайте да се паникьосвате! Тази статия ще ви помогне да различите коронавирусът от обикновената настинка и грип. Консултирайте се със специалист за професионално мнение и изготвяне на план за лечение.

Преди да се самодиагностицирате и да прибързвате с обобщения, нека преминем през определението на трите заболявания:

Какво е коронавирусът и как да го различим?

Коронавирусът е вид вирус, който може да причини различни щети на организма – от респираторна инфекция, като най-обикновена настинка до по-сериозни заболявания като ТОРС – тежък остър респираторен синдром. Вирусът се разпространява чрез контакт с дихателни секрети, като слюнка или слуз.

Какво е настинка и как да я различим?

Настинката е вирусна инфекция на носа и гърлото. Това е много често срещано заболяване и повечето хора имат поне едно разболяване от настинка всяка година.

Какво е грип и как да го различим?

Грипът, е вирусно респираторно заболяване. Причинява се от сезонен грипен вирус, който атакува носа, гърлото и белите дробове. Грипът е много често срещано заболяване и всяка година причинява милиони случаи на заболяване по света. Може да бъде сериозен, особено за малки деца и възрастни хора

Сега, след като знаем какво е коронавирус, нека да разгледаме как да го различим от настинка и грип.

Коронавирус, настинка или грип?

Симптоми

Има някои ключови разлики между коронавирус, настинка и грип. Най-очевидната е тежестта на симптомите. Коронавирусът може да причини по-сериозно заболяване от настинка или грип. Настинката и грипът, от друга страна, обикновено са по-леки и са склонни да причинят симптоми като хрема, възпалено гърло и главоболие.

Инкубационен период

Друга ключова разлика е инкубационният период. С коронавирус можете да започнете да проявявате симптоми до 14 дни след заразяването, докато при настинка и грип обикновено ще започнете да проявявате симптоми в рамките на един до четири дни.

Вид на вируса

Друга разлика е във вида на вируса. Коронавирусът е респираторен вирус, докато настинката и грипът се причиняват съответно от риновирус и грипен вирус.

Разпространение

И накрая, има начин, по който всеки вирус се разпространява. Коронавирусът се разпространява чрез контакт с респираторни секрети, като слюнка или слуз. Настинката и грипът се разпространяват чрез контакт с капчици, които се изхвърлят, когато човек киха или кашля.

Кои са симптомите, които ни помагат да разграничим коронавируса от настинката и грипа?

И така, как можете да разберете дали имате коронавирус, настинка или грип? Ето няколко съвета:

  • Ако имате треска, гръдна инфекция или затруднено дишане, е вероятно да имате коронавирус и трябва да потърсите медицинска помощ.
  • Ако имате хрема, болки в гърлото и главоболие, е вероятно да имате настинка.
  • Ако имате висока температура, мускулни болки и суха кашлица, вероятно имате грип.

Важно е да се отбележи, че това са само общи насоки. Само лекар може да диагностицира коронавирус, настинка или грип. Ако се притеснявате от какво може да сте болни, моля, посетете Вашия лекар.

Как да се защитим от коронавирус, настинка и грип?

Независимо дали сте притеснявате от коронавирус, настинка или грип – защитата е една и съща – стимулиране на имунния отговор! За целта са ви нужни мощни  имуностимулатори, които да се погрижат за вас!

Не бързайте да тъпчете организма си с вредни лекарства и антибиотици (освен в случаите, в които са ви изрично предписани) – подхранете се със силата на природата и естествените вещества.

Има много причини, поради които естествените добавки за имунната система са важни. Имунната система е отговорна за защитата на тялото от инфекции и болести, така че е от съществено значение да функционира в най-изрядното си състояние.

Едно от основните предимства на използването на естествени добавки за имунната система е, че са по-безопасни и по-ефективни от изкуствените имуносупресори. Изкуствените имуносупресори могат да имат редица неприятни странични ефекти, като гадене, повръщане и диария. Естествените добавки, от друга страна, са по-нежни към тялото и причиняват по-малко странични ефекти.

Друга полза от използването на естествени добавки за имунната система е, че те могат да помогнат за подобряване на цялостното ви здраве. Чрез подсилване на имунната система, тези добавки могат да помогнат за защита на тялото срещу редица заболявания и инфекции. Те също могат да помогнат за подобряване на енергийните нива и цялостната жизненост.

И накрая, естествените добавки за имунната система често са по-достъпни от изкуствените имуносупресори. Това ги прави по-рентабилен вариант за тези, които искат да подобрят здравето на имунната си система. Подобен подходящ продукт е имуностимулаторът Иновирон, който помага в битката с коронавирус, настинка или грип.

Иновирон – 20 капсули x 425mg

Original price was: 19.20лв..Current price is: 16.32лв..

Иновирон от Мирта Медикус.

Мощна, съвременна, оптимизирана формула за имунната и дихателната система. Срещу най-голям брой вируси!

Още

Надяваме се тази статия да ви е помогнала да разберете разликите между коронавирус, настинка и грип. Бъдете здрави!

17.94 лв.
Иновирон (20 капсули х 425mg)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *