Усложнения след грип: Какви действия да предприемем?

Усложнения след грип - как да се възстановим?

Нека поговорим за усложненията след грип – как да ги разпознаем и какви действия да предприемем. Съвети за поддържане на крепко здравословно състояние и подсилване на имунната система.

Усложнения след грип: Как да разпознаем симптомите?

Усложненията от грип могат да варират от човек на човек – някои от тях са по-тежки, а други по-леки. Най-важното, обаче, е да се лекувате правилно и да подсилвате имунната си система, за да предотвратите влошаване на състоянието си.

Най-вече усложненията след грип включват влошаване на симптомите на грип и засилване на дискомфорта, предизвикан от тях. Това включва:

  • Висока температура, която няма изменения или само кратковременна промяна
  • Кашлица,  която не преминава, става все по-тежка и води до проблеми с дишането
  • Възпалено гърло, хрема или запушен нос, придружени от невъзможност за преглъщане и често давене
  • Нестихващи болки в тялото
  • Силно главоболие, което не се влияе от медикаменти
  • Втрисане, умора, общо усещане за отпадналост

Тези нестихващи симптоми са предвестници на неприятната новина, че вероятно страдате от усложнения след грип и трябва да предприемете по-сериозни мерки.

Най-честото усложнение от грипа е бактериална инфекция на дихателната система. Това включва синузит или ушни инфекции, които често следват настинка или грип. В някои случаи дори е възможно грипът да доведе до заглъхване на ушите, дългосрочни проблеми с УНГ и още.

Други усложнения от грипа включват круп. Крупът е респираторна инфекция, която се усеща като проблеми с дишането и възпалено гърло. Много често срещано усложнение е при децата под три години. Състоянието се влошава през нощта.

За жалост е възможно това, което сме “диагностицирали” като грип, да прерасне в невмония. Пневмонията е особено опасно за хора около и над 65 години, както и за тези с други влошени здравословни състояния, страдащи астма и сърдечни заболявания. 

Усложненията от грипа могат също да включват дехидратация и синусово главоболие. Децата са по-податливи на дехидратация от възрастните, така че е важно да ги поддържате добре хидратирани, ако се разболеят от грип. Синусовите главоболия могат да бъдат лекувани с топли компреси и лекарства за болка без рецепта, като ибупрофен или ацетаминофен. 

Няма универсални препоръки относно това кой трябва да приема антивирусни лекарства, ако се разболее от грип, защото тези лекарства са много, с различен ефект и трябва да се използват избирателно. По-тежките усложнения от грипа могат да бъдат много опасни, затова при продължителни симптоми, незабавно потърсете медицинска помощ!

-25%
Original price was: 20.46лв..Current price is: 15.25лв..

Какви действия да предприемем при усложнения след грип?

Усложнения след грип

Ако имате слаба имунна система, когато се разболеете от грип, ще заблежите, че ви отнема много повече време за възстановяване от хората около вас. Освен това ще се чувствате по-зле и ще бъдете изтощени ден след ден.

Но какво води до отслабена имунна система?

Липсата на сън, стресът, наднорменото тегло или недохранването могат да повлияят на способността на тялото ви да се противопоставя на гипове и болести. Присъствието в помещения с пушачи (пасивно пушене) и дишането на замърсен въздух също са предпоставка за влошаване на състоянието ви и затридмемоя в преборването на грипа.

Затова, за да предотвратите усложненията след грип е важно да запомните, че факторите с най-голямо влияние за вашето здраве са:

  • вашата среда 
  • приемът на здравословна и разнообразна храна 
  • изборът на начин на живот!

Хората, които са по-склонни да хванат грип и други респираторни инфекции през зимните месеци, често имат отслабена имунна система. Ако се разболявате по-често от обикновено, трудно се възстановявате от инфекции или ако имате хронични здравословни състояния, вероятно имунната ви система се нуждае от помощ.

Eто какви действия е добре да предприемете срещу усложнения след грип, за да подсилите имунната си система и да я направите по-силна!

Намалете стреса и добре подбирайте средата си

Усложнения след грип - стрес

Намерете начини да управляваме стреса в живота си. Независимо дали това означава да практикувате медитация или йога, да говорите с приятел или да прекарвате време навън, намирането на начини за намаляване на стреса ще помогне на имунната ви система да остане силна и ще предотврати усложнения. Не забравяйте, че повечето хора се нуждаят от около 8 часа сън на нощ, за да бъдат в най-добрата си форма. Когато сте уморени, тялото ви не е в състояние да се пребори с грипа.

Здраво тяло

Усложнения след грип - здраво тяло

Доказано е, че упражненията засилват имунната система и помагат за предпазване от болести. Стремете се към поне 30 минути упражнения на ден, независимо дали това означава да се разхождате, да спортувате или да вдигате тежести. Спортувайте редовно и пийте много течности. Поддържането на хидратация е важно за цялостното здраве, включително поддържането на силна имунна система. Пийте по около 2 литра вода на ден и други неподсладени течности, за да сте здрави. Друг начин за предотвратяване на усложнения от грип е да се ваксинирате всяка година срещу активния щам.

Храната е вашето гориво 

Усложнения след грип - храна

Храненето е от ключово значение! Следването на диета, богата на полезни хранителни вещества, е ключът към поддържането на силна имунна система. Не забравяйте да включите много плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни в ежедневието си и да ограничите преработените храни и сладките напитки. 

Съветваме ви да насочите вниманието си към мощни хранителни добавки с растителен произход. Продукти като Дефиброзамин ви дават възможност да приемете добре изследване и тествана формула от съставки, които ще подсилят имунитета ви и ще се погрижат да предприемете правилните действия против усложнения след грип.

Дефиброзамин – 30 капсули х 425 mg

Original price was: 20.46лв..Current price is: 15.25лв..

Дефиброзамин от Мирта Медикус.

Естествено възстановяване от сраствания!

Още

Здравословната диета е важна част от поддържането на добро здравословно състояние, но понякога не е достатъчна. Тогава естествените хранителни добавки могат да бъдат полезни в превенцията от разболяване и овладяването на симптомите. 

Хранителните добавки са продукти, които можете да приемате, за да подобрите имунитета си. Обикновено се предлагат под формата на капсули или сиропи за подсилване на организма. Те също така могат да подобрят здравето на дихателната ви система и опорно-двигателния апарат, да благоприятстват съединителните тъкани, да намалят стреса и да облекчат тревожността.

Естествените хранителни добавки не са заместител на здравословната диета, но могат да ви помогнат да се чувствате най-добре, когато живеете натоварен живот. Никой не познава тялото ви по-добре от вас – така че ако нещо не ви се струва правилно, не се страхувайте да се обърнете към силата на природната медицина.

17.94 лв.
Дефиброзамин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *