Джинджифил, мед и лимон: Лесна рецепта за подсилване на имунната система

med-dzhindzhifil-retsepta-imunna-sistema

Есенно-зимният период е всеизвестен с човешката склонност към развитието на различни респираторни заболявания. Това се дължи на по-ниската влажност и неспособността на клетките ни да функционират правилно, в условия на ниски и непостоянни температури. Затова е нужно да се погрижите както за вашата имунна система, така и за тази на децата ви. За да избегнете неприятностите с вирусите, можете да вземете превантивни мерки, под формата домашно приготвени лекове, които подсилват тялото и го даряват с тонус и енергия.

Иновирон банер мобилно

Медът и джинджифилът се явяват като спасители на организма. Те не само укрепват имунитета, но и спомагат за цялостното благосъстояние.

мед и джинджифил за имунната система

Полезните свойства на меда и джинджифила

Коренът от джинджифил е богат на витамини, сред които витамин А и витамин С. Фосфорът, желязото и калцият, спомагат за ефективността при подсилване на имунната система с мед и джинджифил.
Медът, от своя страна, е богат на витамин В и витамин D. Той съдържа в себе си количество манган и магнезий, които допълнително засилват имунитета.

В много от рецептите, за подсилване на имунната система, има съставки, които се предлагат само в тясно специализирани магазини, недостъпни за всеки. Предимството на рецептата, която ще споделим с вас е, че съставките ѝ са общодостъпни и няма да имате никакви затруднения при намирането им.

Сега ще научите бърза и същевременно много лесна рецепта за подсилване на имунната система с мед и джинджифил.

Рецепта за подсилване на имунната система

  • 1 лимон
  • корен от джинджифил
  • 100-150гр. мед
  • корен от куркума/куркума на прах (по желание)
  • 1 ч.л. канела

Как да приготвим домашния лек

  1. Измийте старателно лимона, нарежете го на средно големи парчета и го поставете в блендер. Следващата стъпка е да обелите джинджифила. За по-голямо удобство използвайте лъжичка, която безпроблемно ще премахне кората му, а и процесът ще е по-бърз и безопасен, отколкото ако използвате нож. Добавете джинджифила при лимона в уреда и блендирайте до получаването на гладка, хомогенна смес. По желание може да добавите и корен от куркума, който допълнително да обогати рецептата.
  2. Ред е на меда. Няма значение какъв вид мед ще използвате. Всеки сорт има достатъчно полезни свойства, които да заздравят имунната система. Прибавете го към вече смлените лимон и джинджифил, като разбърквате старателно с лъжица.
  3. Както вече споменахме, може да добавите корен от куркума, а ако не разполагате с такъв, то може да използвате и куркума на прах, която също ще дари тялото ви с букет от витамини. Добавете канела и отново разбъркайте.
  4. Прехвърлете сместа в буркан, съхранявайте в хладилник. Направете си витаминозна напитка като в чаша сложите една супена лъжица от сместа и я допълните с гореща вода.

мед и джинджифил домашен лек имунна система

Заключение

Благодарение на рецептата за подсилване на имунната система с мед и джинджифил, ще се радвате на силен и здрав организъм през цялата зима. След като се убедите в ефективността на рецептата, винаги може да я споделите с близки и приятели, за да могат и те да вземат превантивни мерки и да се предпазят от нежелани заболявания. Чрез подсилване на имунната система с мед и джинджифил си гарантирате, че вирусните инфекции ще стоят далеч от вас и организмът ви ще се бори с това те да не нахлуват в него. Освен с мед и джинджифил, можете да подсилите имунната система с редица други домашни рецепти. Здравето е най-добрият приятел на човека, затова се грижете за него.

За още постове от същата категория посетете Имунна система и детоксикация. Там ще откриете статии като например:

17.94 лв.
Иновирон (20 капсули х 425mg)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *