Ясна стратегия срещу детските инфекции през пролетта

Болестите са неотменен спътник на хората, но има огромна разлика между това те да се срещат рядко и да са предимно леко протичащи и – при другия сценарий – да са много чести и все по-тежки. Но интересното е, че съвременната цивилизация вече е достигнала до много от знанията, които биха ни позволили да осъществим първия сценарий – само че изоставаме с практическото им прилагане!  Затова -особено когато се касае за нашето бъдеще в буквалния смисъл, т.е. бъдещето на децата – би следвало да използваме всички известни предимства, които да заздравят развиващите се организми и не включват само посещение при доктор.

Действия при проявени симптоми на заболяване

Друг очевиден момент е, че най-добри резултати бихме постигнали, ако вземем мерки навреме, т.е. за предпазване, или поне в самото начало на заболяването; това е особено вярно за сезонните инфекции, при които признаците като кашлица, хрема и температура през първите дни се развиват в геометрична прогресия и е много по-ефективно да им отреагираме своевременно.

Мощните съвременни лекарства, които имат и сериозни странични явления, следва да бъдат запазени за случаите, при които нашите предпазни мерки и по-леките приложения в началото на боледуването не са дали необходимите резултати. Но практика показва, че те обикновено ги дават; необходим е обаче комплексен подход за повишаване процента на тяхната резултатност.

Съвети за кърмачета

И така… да започнем с най-малките граждани на Земята. Отдавна известно е, но все по-важно се оказва според проучванията, че майчиното мляко има решаващи предимства пред заместителите, най-важните от които са концентрирани в три взаимносвързани системи – имунна, храносмилателна и дихателна. И също така, все повече става ясно, че повечето причини за намаляване на кърмата са хранителни или психоемоционални и съответно – принципно отстраними.

Самото кърмаче е важно да се развива в спокойна и чиста среда; не е излишно да се предприемат по-обстойни методи за пречистване на акарите и плесените, както и да се осигури тишина, поне през нощта, когато най-вече имунната система се възстановява.

Тъй като не всички природни продукти и процедури са подходящи за най-ранната възраст, необходимо е да се потърси мнението на специалист. Обикновено по-леките билки и по-нискодозираните добавки са разрешени от второто полугодие, но по-разширено могат да се ползват след навършването на 2 годинки. Вместо стандартните парни бани и инхалации, по-щадящо е да се ароматизира самият въздух, чрез варене на чайове в съответната стая. Леките масажи винаги са от полза, а външните средства – компреси и мазила – могат да се ползват внимателно и в редуциран вид, тъй като кожата на малките е твърде нежна и чувствителна.

.Детските инфекции в зависимост от възрастта се третират с различни средства и дозировки. Вазно е да се консултирате със специалист.

 

 

Деца до 3 години

При по-големите деца, с напредването на възрастта се увеличава и спектърът на приложенията. От арсенала на домашната физиотерапия могат да се имат предвид: загряващи компреси на гърлото и предната част на гърдите, 5-10-минутни инхалации или парни бани, гаргари с топъл чай от лайка, невен, мащерка, бъз, градински чай и др. подходящи чаеве, умерено горещи бани на краката, а при хубаво време – и слънчеви бани.

Деца на 3 и повече години

При децата на 3 и повече години притокът на хранителни съставки вече не е необходимо да е толкова постоянен и можем да си позволим няколко хранения да бъдат предимно с плодове и зеленчуци (може частично на сокове, шейкове или супи, за да са по-усвоими).

Естествените пречистващи и имуноактивизиращи свойства, особено на натурално оцветените продукти – зелените листа, червените и лилави плодове, цитрусите, кивито, морковите, цвеклото и н. – все повече изненадват проучващите ги изследователи.

При по-големите деца по-свободно могат да се ползват и прекрасните, все още подценявани подправки – джинджифил, лукови растения, кориандър, кардамон, карамфил, розмарин, сминдух и прочее. (При труден прием вътрешно, някои от тях могат да се прилагат за студено или горещо инхалиране, т.е. или само чрез смилане и дишане, или като се варят и се диша парата.) Диворастящите треви (концентрати на мощни фитохимикали) могат да се включват през пролетта и в пресен вид (на сок, салата или супа) – коприва, лапад, глухарче, киселец, слез и редица други.

Билковите екстракти

Ефективни за по-сигурно предпазване и бързо повлияване на начални оплаквания са концентрираните билкови екстракти. Те следва да се съчетават правилно, тъй като няма единствено средство, което да свърши цялата ни необходима работа.

Така например:

  • жиловлекът действа противовъзпалително, омекотява и пречиства лигавиците
  • ехинацеята подобрява функцията на белите кръвни клетки („гвардията“ за лична имунна защита на тялото) и леко смъква повишената температура
  • кръвният здравец предпазва имунните структури и не допуска развитието на анемия;
  • гъбата шийтаке, освен че е имуномодулираща, поддържа проходимостта на малките кръвоносни съдове
  • дългият пипер загрява тялото, действа пряко противомикробно и срещу кашлиците и т.н.

Това важи и за добавките, които са под форма на субстанции:

  • аминокиселината Лизин изгражда имунитета и действа противовирусно
  • N-ацетил цистеин – е известен антиоксидант, като в случая има и ценно конкретно свойство – разводнява и така по-лесно елиминира гъстите лепкави секрети, които понякога са същинско мъчение за младия ни наследник!
  • Калцият е основен мултифункционален минерал, който действа антиалергично
  • Цинкът е микроелемент, който подобрява фагоцитозата (поглъщането на микробите от левкоцитите), а също така възстановява обмяната и апетита.
  • Витамин С (аскорбинова киселина) си остава „класика в жандра“ – засилва съпротивителните сили на целия организъм, както и повишава устойчивостта на съединителната тъкан – бариерата срещу разпространението на инфекцията.

Оказва се, че вече имаме у нас комплексен продукт, който е изграден върху основата на тези допълващи се съставки – и това е Бронховитал кидс – имуно“! Съставът му, програмиран от опитни специалисти, поддържа устойчивостта на организма към различни фактори на околната среда.

Бронховитал КИДС Имуно – сироп 100 ml

17.10лв.

Бронховитал кидс имуно, сироп, от Мирта Медикус.

За силен имунитет и пречистване. За здрави дихателни пътища.

Още

Той, както и високото качество на сиропа, гарантирано от производителя Мирта медикус, чрез спазването на необходимите европейски стандарти за производство, гарантират оптималния му ефект – особено когато се приема като част от вече очертаната цялостна програма за предпазване и лечение на най-честите смутители на детското здраве през пролетта!

8.94лв.12.90лв.

 

 

 

(Продуктите на Мирта Медикус можете да намерите в най-близката до Вас аптека.)

14.94 лв.
Бронховитал КИДС Имуно (сироп 100 ml)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *