Подсилване на имунната система при деца

В тази статия ще разгледам методи за подсилване на имунната система при децата – съвети, идеи, превантивни мерки за борба срещу вирусите и други заболявания. Разберете как да бъдете здрави вкъщи и да се грижите за малчуганите си.

Защо имунната система е значение за децата при борбата с вирусите?

С наближаването на по-студените дни, много родители се притесняват дали детето им има нужния имунитет, за да се предпази от вирусите в яслата, детската градина и училището. Оказва се, че за мнозина възрастни имунната система е нещо сложно, което работи на тайнствен и случаен принцип. Не ви ли се е струвало, че децата винаги се разболяват тогава, когато най-малко очакваме и най-вече в моментите, в които никой не може да ни замести на работа?

Всъщност имунната система е доста проста за разбиране и в основата си дори примитивна. Тя предпазва от инфекции от чужди тела, които влизат в тялото през белите дробове, храносмилателния тракт или кожата. Този механизъм се е развил с цел защита от околната среда и множеството нововъзникващи заболявания.

Тъй като е невъзможно да премахнете напълно дразнителите от околната среда, това, което можете да направите за децата си, е  да подсилите имунната система – така тя ще може ефективно да елиминира вирусите.

Как да подсилим имунната система на децата?

За да се предотврати заразяването от вируси по всяко време на годината, желателно е тялото на детето да бъде максимално укрепено. Освен това силната имунна система ще може да го предпази от всеки стрес, свързан с ежедневни проблеми в училище, смяна на сезона и смяна на местоположението.

Днес има много начини, които могат да помогнат на родителите да укрепят имунитета на децата си. Използването на витамини C и D, цинк, селен и магнезий при децата значително повишава устойчивостта към различни заболявания, така че родителите да не се притесняват през по –”опасните” студени сезони.

Ние препоръчваме Бронховитал Кидс Имуно – този сироп способства за нормална реактивност на имунната система и подкрепя естествените пречистващи функции на лигавиците на дихателните пътища – на носа, гърлото, трахеята и бронхите по време на тези по-студени сезони. Повече за този продукт и неговите свойства ще засегнем в статията малко по-късно.

Хранене и хранителни добавки за подсилване на имунната система при децата

Най-важното, което трябва да запомните е, че укрепването на имунитета при децата е възможно, ако те приемат здравословни храни, богати на питателни и полезни хранителни вещества. Дефицитът на определени вещества намалява устойчивостта към различни заболявания. Затова родителите трябва да гарантират, че детето им получава всичко необходимо за правилното му развитие.

Ако считате, че децата ви не приемат достатъчно полезна храна, е добре да обмислите прием на хранителни добавки. Това особено важи за децата, които са злояди или често посягат към нездравословни изкушения. Тук природните добавки идват на помощ със своята лесна и вкусна за прием формула, която дава цялата нужна сила на организма.

Подходяща хранителна добавка за подсилване на имунната система при децата e Бронховитал КИДС Имуно.

Предназначение

  • Способства за нормална реактивност на имунната система;
  • Подкрепя естествените пречистващи функции на лигавиците на дихателните пътища – на носа, гърлото, трахеята и бронхите;
  • Поддържа устойчивостта на организма към различни фактори на околната среда;
  • Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес;
  • Поддържа нормалното състояние на дихателната система, жлезите с външна и вътрешна секреция;
  • Способства за процесите на кръвотворене.

Състав: Теснолист живовляк, стрък – екстракт, Кръвен здравец, коренище – екстракт, Eхинацея, стрък – екстракт, Шийтаке – екстракт, Дълъг пипер, семе – екстракт, N-ацетил цистеин, L-лизин, Калциев аскорбат, Цинков цитрат; Дестилирана вода; Стабилизатори: растителен глицерин; Консервант: калиев сорбат; Регулатор на киселинност: лимонена киселина; Ароматизант: ягода.

14.94 лв.
Бронховитал КИДС Имуно (сироп 100 мл.)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *