Настинка при деца – симптоми, причини и лечение

Настинка при деца - симптоми, причини и лечение

Материалът ще ви запознае с пълна информация за настинката при деца – симптоми, причини и личение. Адаптирана информация за всеки отговорен родител, който трябва да подсили имунитета на своите деца.

Как да разпознаем настинката при децата

Симптоми на настинката

Какви са симптомите на настинката при деца?

Силно детско кашляне, течащ нос, отпадналост – познато ли ви е?

Настинките при децата са много често срещан проблем, който се засилва през студените месеци. Представляват заболяване, което се поражда заради вирус. Много е възможно детето ви да се е заразило в училище или на детската площадка, след контакт с болно дете или възрастен.

Симптомите на настинка при деца включват:

  • Кашлица (Суха или Мокра)
  • Кихане или постназално капене (течащ нос)
  • Болки в гърлото, подуване
  • Болки в мускулите 

За родителите е важно да обърнат внимание, че дори при “обикновена настинка” дихателната система е в опасност – в нея има много попаднали бактерии, които могат да причинят инфекции, когато се настанят в носа и гърлото. Вследствие на секретите, стичащи се в гърлото, се появява и кашлица.

Ако забележите някой от тези симптоми или ако детето ви също има повишена температура, трябва да се консултирате се с лекар и да предприемете мерки.

Настинките се причиняват от вируси, докато бактериалните инфекции като болки в ушите, синузит и пневмония могат да бъдат или вирусни, или бактериални (по-често бактериални). Симптомите и при двата вида обикновено са сходни – хрема, възпалено гърло, кашлица, главоболие и болки в тялото. Но има някои разлики: Вирусът зад повечето настинки причинява запушване на носа; бактериите зад пневмонията причиняват силна кашлица. 

Причини за възникване на настинка при деца

Настинки при деца причини

Може би ви се струва, че сякаш детето постоянно е болно от настинка. Това, обаче, нормално – причините за честото възникването на настинка при деца е, че организмът на подрастващите все още се развива. Следователно, имунната система също е напълно развита, което води до чести вирусни инфекции. Възможно е дори в една година малчуганите да прекарат до 8 настинки. 

Има много причини за настинка при децата. Вирусите са най-честата причина, но бактериите също могат да бъдат фактор. Децата могат да хванат вирус, като докоснат нещо, върху което има вирус, и след това разнезат заразота около носа или устата си. Бактериите могат да се разпространят и чрез контакт със слюнка или слуз от заразен човек.

Повечето настинки при деца преминават без нужда от никакво лечение в рамките на седмица или две, в случай, че правилно са диагностицирали детето и не става въпрос за нещо много по-тежко. 

Въпреки това, има някои неща, които можете да направите, за да помогнем на децата си да се почувстват по-добре. Уверете се, че пият много течности, за да останат хидратирани през целия ден. Това може да облекчи и дразненето в гърлото. 

Не давайте лекарства без рецепта, за да сваляте температурата и болката – не е добра идея да предписвате сами лечение на детето си. Грешно е и да давате на детето си лекарствата, които сте приели самие вие – те са за възрастни, не са щадящи за крехкия детски организъм. 

Можете също да използвате физиологичен спрей за нос, за да облекчите запушването. Ако симптомите на вашето дете не се подобрят или ако се влошат, консултирайте се с лекар.

Настинките при децата са често срещано явление, но това не ги прави по-малко разочароващи както за родителите, така и за децата. Познавайки симптомите и причините за настинка при децата, можете да предприемете стъпки, за да помогнете на детето си да се почувства по-добре и да се възстанови по-бързо. За повече информация по тази тема говорете с Вашия лекар или посетете уебсайта на Центъра за контрол и превенция на заболяванията.

Лечение на настинка при деца

Лечение на настинка

Много възрастни подхождат към настинката при деца с нестандартни решения за лечение – топене на краката в топла вода в леген, мазане на мас по гърлото, дори пиене на газирани напитки с цел облекчение на гърлото. Истината е, че дори някои от тези методи да носят облекчение, то е мимолетно и не е равностойно на лечение.

Правилното действие в случай на настинка при деца е подсилване на имунната система.

Тук не става въпрос за лечение с антибиотици и купуване на десетки лекарства за УНГ. Можем да допринесем за естествения имунитет на имунитет с интелигентни, съвременни средства. Приемът на хранителни добавки, например, помага на организма сам да се пребори.  За пример можем да дадем изпитаната формула на сиропа Бронховитал Кидс Универсал, който пречиства дихателните пътища и дава възможност на организма да се освободи от задушаващия капан на секретите.

Бронховитал КИДС Универсал – сироп 100 ml

14.94лв.

Бронховитал КИДС Универсал, сироп, от Мирта Медикус.

За уши, нос и гърло. За здрави дихателни пътища.

Още

Бронховитал КИДС универсал е мощна хранителна добавка под формата на вкусен сироп. Продуктът е специално разработен за деца, за да бъде приемът истински приятен и лесен. Съставките са подбрани от сърцето на природата и включват бъзак, теснолистният живовляк, петопръстник, ангелика, андрографис, дълъг пипер – уникални по рода си билки, които за жалост няма как да приемаме редовно в ежедневието си!

Доказано е, че билките помагат за лечение на настинки при деца! 

Дните стават все по-къси и по-студени, все повече деца са изложени на настинки. Да, честото миене на ръцете е намалява разпространението на вируси, но не спира тяхното съществуване. Навън виреят много други бактерии, които могат да причинят пневмония, синузит и кожни инфекции, и за жалост, те стават все по-разпространени.

Най-добрата защита срещу вирусите и настинките при деца е укрепването на имунната система. И един от най-добрите начини да направите това е чрез правилно хранене и прием на хранителни добавки. В блога на Мирта Медикус имате възможност да откриете десетки ръководства за родители, които могат да ви помогнат да се ориентирате през сезона на настинките и да предприемете ефикасни действия срещу заразяване с грип.

Настинките обикновено се подобряват в рамките на седем дни, но пневмонията обикновено отнема две седмици, за да се разреши без усложнения. Със сигурност не искате детето ви да страда за толкова дълъг период от време, затова вземете мерки предварително!

Защитете вашето дете на време и приемайте природни продукти за подсилване на организма целогодишно!

 

14.94 лв.
Бронховитал КИДС Универсал (сироп 100 ml)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *