Алергични обриви: Видове обриви по тялото, ръцете и краката

Алергични обриви: Видове обриви по тялото, ръцете и краката

Когато си помислите за алергични обриви, първото нещо, което идва на ум, вероятно са обриви по кожата. Те могат да се появят и на различни части по тялото, като ръцете и краката.

В тази публикация ще обсъдим различните видове алергични обриви, които се появяват по човешкото тяло. Също така ще предоставим информация как да лекуваме тези обриви и да предотвратим появата им в бъдеще.

Какво е алергичен обрив?

Какво е алергичен обрив?

Алергичният обрив е вид кожен обрив, който се причинява от алергична реакция. Този тип реакция може да възникне, когато тялото влезе в контакт с вещество, към което е алергично, като цветен прашец, пърхот на домашни любимци, прахови акари и др

Свързани статии: 

Какви са различните видове алергични обриви?

Има много различни видове алергични обриви, които могат да засегнат ръцете и краката. Някои от най-често срещаните включват:

 • Копривна треска (Уртикария)
 • Екзема
 • Контактен дерматит
 • Атопичен дерматит

Всеки от тези обриви има свои специфични симптоми и възможности за лечение. Нека разгледаме по-отблизо всеки един от тях.

Копривна треска по ръцете и краката

Един от най-честите видове алергични обриви по ръцете и краката е копривна треска. Копривната треска са червени, сърбящи подутини, които могат да се появят навсякъде по тялото. Те често са причинени от алергична реакция към нещо, като храна или лекарство. Лечението на копривна треска обикновено включва прием на антихистамини, за да помогне за намаляване на сърбежа и подуването.

Екзема по лицето, ръцете и краката

Друг често срещан алергичен обрив по ръцете и краката е екземата. Екземата е хронично кожно заболяване, което причинява възпаление и сърбеж. Може да се появи навсякъде по тялото, но най-често се наблюдава на лицето, ръцете и краката. Лечението може да помогне за намаляване на симптомите. Това може да включва използване на овлажнители за поддържане на кожата хидратирана, приемане на лекарства за контролиране на възпалението и избягване на вещества, които причиняват пристъпи.

Контактен дерматит по ръцете и краката

Контактният дерматит е друг алергичен обрив, който може да засегне ръцете и краката. Това е вид кожна реакция, която възниква, когато тялото влезе в контакт с вещество, към което е алергично. Честите причинители са от козметика, аромати, метали и растения. Симптомите на контактен дерматит включват зачервяване, подуване, сърбеж и мехури. Лечението обикновено включва избягване на въздействащото вещество и използване на локални кортикостероиди за намаляване на възпалението.

Атопичен дерматит по ръцете и краката

Атопичният дерматит е друг алергичен обрив, който може да засегне ръцете и краката. Атопичният дерматит е хронично кожно заболяване, което причинява възпаление и сърбеж. Най-често засяга деца, но може да се появи и при възрастни. Третирането може да помогне за намаляване на симптомите. Това може да включва използване на овлажнители за поддържане на кожата хидратирана, приемане на лекарства и хранителни добавки за контролиране на възпалението и избягване на вещества, които причиняват пристъпи.

Лечение: Как да предотвратя алергичните обриви по тялото, ръцете и краката?

Лечение на алергични обриви

Има няколко неща, които можете да направите, за да предотвратите появата на алергични обриви по ръцете и краката. Някои от най-важните включват:

 • Избягване на прием на вещества, които причиняват алергични реакции
 • Използване на овлажнители, за да поддържате кожата хидратирана
 • Прием на лекарства за овладяване на възпалението
 • Прием на добавки, които помагат за справянето с проблема
 • Избягване на контакт с вещества, към които сте алергични.

Прием на добавки срещу алергични обриви по тялото, ръцете и краката

Едно от нещата, които е добре да предприемете, е прием на добавки срещу алергични обриви. Продуктът Алергоцин дуо от Мирта Медикус може съществено да ви помогне в борбата със състоянието, да намали симптомите и да ви помогне да предотвратите неговото развитие. Продуктът ви помага да дишате по-спокойно, освен това се грижи за самоочистващи функции на кожата, като по този начин помага за потискането на развитието на алергичните обриви по тялото, ръцете и краката. Приемът ви прави по-устойчиви на околната среда, а съставът благоприятства съединителната тъкан и нейното възстановяване при обриви. Съставките в продукта са натурални притежават антибактериални и противовъзпалителни свойства, нужни на тялото при борба с алергичен обрив по тялото, ръцете и краката!

Алергоцин Дуо – 20 капсули х 425 mg + Сироп 100 ml.

15.30лв.

Алегоцин Дуо от Мирта Медикус.

Съвременна формула със съчетано действие против алергии!

Още

Като следвате тези съвети, можете да намалите риска от развитие на алергичен обрив по ръцете и краката. Ако усетите обрив, не забравяйте да потърсите медицинска помощ незабавно. С правилното лечение и съпътстващ прием на Алергоцин Дуо можете да получите облекчение и изчистване на обривите.

15.30 лв.
Алергоцин Дуо

3 thoughts on “Алергични обриви: Видове обриви по тялото, ръцете и краката

 1. Фериде Назиф says:

  Получих обрив по ръцете след море пъпките са много дребни в горната част на ръцете сърбят мажа със Фенистил гел. Ако може някаква информация. Благодаря предварително

 2. Фериде Назиф says:

  Имам обрив по ръцете в горната част ситни пъпчици мажа със Фенистил гел. Моля за съвет. Благодаря предварително

 3. Надя says:

  Сърбеж на стъпалата леко зачервяване появил се за първи път при обуване на нови обувки вероятно , зачервяването е по гънките , успокоява се при овлажняване мазане с крем от Calendula Benadryl и пиене на capsules of Claritin . Интересно е че при последното обостряне усещам лек сърбеж и по ръцете вътрешната част и между пръстите , докато по стъпалата най вече е от вътрешната (меката част) страна .
  0884007060

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *