3 метода за бързо и ефикасно отводняване на организма

3 метода за бързо и ефикасно отводняване на организма

В тази статия ще ви опишем основните трикове за ефикасно отводняване на организма, което ви позволява да се отървете от излишното задържане на вода и “подпухнала” визия.

Обезводняване и отводняване – причини за задържане на вода и симптоми

Вероятно сте чували съвета – пий вода, за да изглеждаш по-добре. Истината е, че със сигурност е добре да пиете много течности, за да осигурите бързо и ефективно отстраняване на токсините от тялото. Но има и моменти, в които възниква проблемът на задържането на вода и така наречената “подпухнала визия”.

Тази статия има за цел да обясни причините за задържането на вода в тялото, как възниква проблемът и какво може да се направи по въпроса с отводняването.

Много хора се оплакват, че се чувстват подути или „подпухнали“ в определени моменти от живота си, като жените са особено засегнати около менструацията. Въпреки това, има хора, които имат този проблем в дългосрочен план. Има много причини за това, но най-разпространената от тях е прекомерният обем на течности, който се натрупва в тялото (задържане на течности). 

В такива моменти най-доброто решение е приемът на естествени диуретици, които НЕ вредят на тялото, а само му помагат да свърши естествените си функиции по-ефикасно:

Водата може да се натрупва в самата тъкан (интерстициално пространство) или извън клетките (подкожно). Течността може да се натрупва под повърхността на кожата, ако приемът на вода значително надвишава загубата за няколко часа. За жалост, в обездвиженото ни ежедневие пред монитор, това се случва все по-често, но не е сериозна заплаха, освен ако не продължи няколко дни.

За нещастие, обаче, много хора страдат от проблема със задържнаето на вода, което води до подуване на глезените и в части на тялото, където има много мастна тъкан. 

Причините не са свързани само с обездвижването ни. Хората, които пият огромни количества течност за кратък период от време, като маратонците и някои спортисти, също може да са изложени на риск от този тип подуване.

Счита се, че инсулиновата резистентност намалява способността за мобилизиране на мастни киселини чрез хидролиза (казано просто – проблеми с разграждането с вода). Така мазнините се натрупват повече от обикновено, което стимулира жаждата и задържането на вода. 

Много хора с диабет развиват високи нива на протеин в кръвта поради изтичане на протеин от възпалени тъкани; това причинява повече жажда и често уриниране. Хората с високи нива на глюкоза в кръвта също имат по-високи циркулиращи нива на инсулин, което намалява бъбречната перфузия (притока на кръв), така че се произвежда по-малко урина. Това води до задържане на повече течности.

В крайна сметка, в резултат на всичко това пациентите често имат наддаване на тегло, както и проблеми с жаждата и често уриниране – симптоми, които се срещат и при диабет. 

Как ефикасно да отводним организма?

Борбата със задържането на вода в организма не е лесна задача. Това важи особено за хората, които имат някакво хронично заболяване – те трябва да се консултират с терапевт, преди да приложат какъвто и да е било метод за отводняване.

И все пак, ако просто усещате, че тялото ви задържа повече вода от обикновено, то е добре да се обърнете към съставките, които влияят положително на тялото и му помагат да се отърве от излишната вода. Запознайте се добре с ползите при прием на златна пръчица, черен бъз, гръмотрън и полски хвощ. В общ състав тези продукти правят чудеса за черния дроб, благодарение на комбинацията си от активни сапонини, полифеноли, гликозиди, минерали и други ценни съставки. Уникалната природа ни дава напълно естествени антиоксиданти, от които може да се възползва всеки, затова е добре да ги приемаме под формата на хранителни добавки като Диуретик форте. Продуктът възпира на кристализиране на отпадъци в бъбречните легенчета и стимулира естествените защитни функции на колоидите, които отговарят организма да функционира правилно и да не задържа ненужни вещества и течности.

Свързани статии:

17.94 лв.
Диуретик Форте (Капсули х40)

5 thoughts on “3 метода за бързо и ефикасно отводняване на организма

  1. Ивелина says:

    Здравейте ,аз съм с ниско кръвно и имам оток на мозъка и цялата съм подута , дали топно товс лекарство ще свърши работа?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *