Подобряване на храносмилането при пътуване, стрес и нездравословно хранене

лактобаланс

Пробиотиците за стомах навлизат все повече в живота на средностатистическия човек.

Често наблюдавана тенденция особено при по-младите хора е да приемат храната като средство за оцеляване. Рядко обаче се отчита, че оцеляването е нещо съвсем различно от доброто здраве. Храносмилателната ни система е изключително уязвима на външни фактори. Често тези фактори не ни се виждат като проблем. Истината е, че храносмилането при пътуване, стрес и нездравословно хранене може да бъде нарушено и да се отрази на цялостното ни здравословно състояние.Поради тази причина специалистите могат да ви предпишат прием на пробиотик за стомах.

Защо пътуването, стреса и нездравословното хранене застрашават храносмилането?

Процесите на храносмилане при пътуване, стрес и нездравословно хранене не са просто застрашени. Неправилното или непълно усвояване на храната, начинът на живот и напрегнатото ежедневие са ясна предпоставка за създаването на здравословни проблеми в цялото тяло, а не само при процесите на храносмилане при пътуване, стрес и нездравословно хранене. В такива ситуации на помощ идват пробиотиците за стомах.

Когато сме под стрес, естествената психологическа реакция е да се търси начин за справяне с това състояние. В много от случаите храната е временното решение. Ако трябва да се произнесем относно това състояние като истински ентусиазирани лаици – опитваме се да „изядем“ емоциите си. Лошото е, че преглъщаме болките си и трудните моменти в живота като нездравословна миксирана храна. Шоколадът, сладоледът и пицата са винаги на прицел в такива ситуации. Това обаче може да предизвика дисбаланс в чревната флора и за да го преборим ще ни е нужен пробиотик за добро храносмилане.

За жалост такива храни вредят не само на талията ни, но и на процесите в тялото. Те създават вредна среда в стомаха, както и предразполагат към всевъзможни проблеми при отделянето на храната. Ако позволим нездравословното хранене да се превърне в част от ежедневието ни, а не просто уикенд в леглото с лоша храна и филми, рискуваме да изложим цялостното си здравословно състояние на риск. В нездравословната храна няма почти никакви реални нутриенти. От нея най-вече получаваме бързоразградими въглехидрати и наситени мазнини. Това може да затрудни функцията на храносмилателната система и черния дроб. За здрава храносмилателна система е добре да приемаме пробиотик за стомаха. На пазара могат да се намерят пробиотици за деца и възрастни.

losho-hranosmilane

Нездравословната храна ни примамва в един омагьосан кръг. Консумираме я, бързите въглехидрати се разграждат и нивата на енергия падат с нея. Нямаме енергия за движение и спортни дейности, а гладът за още вредна храна дебне. След известен период в този омагьосан кръг губим дори желанието и мотивацията за спорт.

Когато пък решим да направим дълго пътешествие, вероятно не съобразяваме факта, че пътуването, стресът и нездравословно хранене може силно да повлияят на храносмилането. Обикновено първият проблем с храносмилането по време на пътуване е констипацията. Един добър пробиотик може да ви спести това.

Простото наименование на констипацията е запек. Липсата на физическа активност, часовете прекарани в седене на седалка в колата или автобуса, комбинирани с типичното за всяко пътуване похапване на гризини и други сухи храни, обикновено водят до запек. Това е много неприятен проблем, тъй като решение за него на момента, в който ни е наистина нужно, няма. Всяко едно от леченията, които постигат резултат, отнемат време. Със сигурност обаче подходящ пробиотик при запек може да подобри значително положението ни.

probiotici pri putyvane

Проблемите с храносмилането при пътуване, стрес и нездравослновно хранене са съпътствани от подуване, както и физическата нужда за освобождаване, а те са особено мъчителни за всеки човек. Пробиотиците за подут корем и газове са едно добро решение на този проблем. Дискомфортът от лошото храносмилане може да е съпътстван от студени вълни и студена пот. Системният прием на пробиотици за стомаха може да предотврати тези проблеми на храносмилането при пътуване, стрес и нездравословно хранене.

Когато обаче стигнем до дестинацията си и може би успеем да се справим с констипацията като проблем, е възможно да се появят нови проблеми. Особено в топлия сезон е съвсем лесно да се тръшнем на легло или по-скоро на тоалетната чиния за няколко дни. Да, летните стомашни вируси дебнат отвсякъде и справянето с тях е труден процес, защото са съпроводени с диария. За щастие добър пробиотик при диария може да успокои изнервения стомах.

В моменти като този, в които осъзнаваме, че лошото храносмилане може да причини толкова много проблеми, осъзнаваме, че именно пробиотиците могат да ни спестят много главоболия.

Как ни помагат пробиотиците за стомах?

dobro hranosmilane
Темата за пробиотиците в ежедневието и като помощник при храносмилането при пътуване, стрес и нездравословно хранене стана все по-актуална в последните десет години. По телевизията и в социалните мрежи постоянно ни заливат с реклами на различни пробиотици за стомах, а с всяка следваща ние се питаме дали тази магия, която се рекламира постоянно е самата истина или като с повечето промоции и реклами е просто стратегия на бизнеса.

Ние лично не бихме го нарекли магия. Все пак това е хранителна добавка, която постига баланс в тялото ни. Разбира се, подборът и приемът на правилния за нас пробиотик може да бъде решаващо за доброто ни храносмилането при пътуване стрес и нездравословно хранене.

Как действат пробиотиците?

Пробиотиците помагат на развитието и размножаването на добрите бактерии в тялото. Те са тези, които подсилват функциите на тялото когато става дума за храносмилане при пътуване, стрес и нездравословно хранене, и подтискат развитието на лошите бактерии. Добрите бактерии в тялото са полезни за тялото и подпомагат храносмилателните функции на организма, както и по-доброто усвояване на нутриентите и хранителните вещества. По този начин ние подкрепяме не само процесите в храносмилателния тракт, но подкрепяме имунната си система, както клетъчните имунитет и дишане. Лошото храносмилане при стрес и нездравословно хранене може да бъде подобрено с подходящ пробиотик. Например, системен прием на пробиотик за подут корем и газове може да ни спести много дискомфорт.

Лактобаланс – капсули х30 & х60

Как да изберем добър пробиотик?

А сред толкова много опции, кой пробиотик да изберем, за да помогнем на процесите на храносмилане в ежедневието си?
Избирането на добър пробиотик за добро храносмилане е сложен и дълъг процес, който изисква внимание към състава на всеки продукт. Лактобаланс например е български пробиотик, създаден от Мирта Медикус с любов към здравето и природата. Това е комплексен продукт, комбинация между различни благотворни бактерии от Лактобацилус Булгарикус, Лактобацилус гасери, Лактобацилус бифидум и други.

Лактобаланс е български пробиотик, който подпомага храносмилането при пътуване, стрес и нездравословно хранене като поддържа добрата чревна флора и доброто здраве на храносмилателния тракт. Този пробиотик за възрастни подпомага нормалното функциониране на микрофлората в организма и повишава имунните рефлекси на тялото. Лактобаланс има особено добро влияние при всякакви състояния, които причиняват подуване като облекчава този неприятен симптом. Българският пробиотик на Мирта Медикус стимулира естествените процеси на очистване в организма, както и детоксикацията дори на клетъчно ниво.

Всички тези позитиви от приема на Лактобаланс не са предвидени само да подобряване на храносмилането при пътуване, стрес и нездравословно хранене, а и осигуряват комфорт за тялото и ума ни в нашето ежедневие. Лактобаланс е абсолютно натурален български пробиотик, който гарантира лекота и добро здраве за храносмилателния ни тракт във всеки един момент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *