Запек: Причини, симптоми и лечение (Бързо справяне)

Запек: Причини, симптоми и лечение (Бързо справяне)

Запекът е често срещан проблем, който много хора изпитват в даден момент от живота си. В тази публикация в блога ще обсъдим причините за запека, както и възможности за лечение и съвети за бързо разрешаване на проблема.

Какво е запекът?

Ако сте един от многото хора, които страдат от запек, знаете колко неудобно и неприятно може да бъде това състояние. Може да сте опитвали всякакви лечения, но все пак да се борите с това състояние от много дълго време… или дори редовно!  В тази публикация в блога ще обсъдим причините за запек, както и някои възможности за лечение, които могат да помогнат за облекчение. Ще обсъдим и бърз вариант за лечение, който може да предложи незабавно облекчение и бързо справяне с проблема

Запекът е състояние, при което има затруднено изхождане или движение на храната в червата. Това може да се дължи на втвърдяване на изпражненията, запушвания в червата или други фактори. Запекът може да причини коремна болка, подуване на корема и общ дискомфорт. Важно е да потърсите лечение, ако изпитвате тези симптоми!

Причини за запек

Има много различни фактори, които могат да допринесат за запек. Те включват лоша диета, липса на упражнения, някои лекарства и медицински състояния:

 • Недостатъчно фибри във вашата диета: Фибрите помагат за улеснява на отделянето на чревното съдържание. Храните с високо съдържание на фибри включват плодове, зеленчуци, пълнозърнести и бобови храни, и др.
 • Недостатъчно вода във вашата диета: Водата е необходима за правилното храносмилане и движенията на храната в червата. Уверете се, че пиете много течности всеки ден.
 • Някои лекарства: Някои лекарства могат да причинят запек като страничен ефект. Това са болкоуспокояващи, добавки с желязо, антидепресанти и някои лекарства за кръвно налягане. Ако забележите, че ползваното от вас лекарство причинява запек, говорете с Вашия лекар за алтернативи
 • Липса на упражнения: Упражненията помагат за стимулиране на храносмилателната система и могат да помогнат за предотвратяване на запек.
 • Стрес: Стресът може да доведе до редица различни здравословни проблеми, включително запек. Опитайте се да намерите начини да се отпуснете и да намалите стреса в живота си.

Ако редовно се борите със запек, важно е да говорите с Вашия лекар, за да изключите всички основни медицински състояния, които може да са по-сериозни от очакваните от вас.

Симптоми на запек и как да се справим с тях бързо

Запекът може да причини различни симптоми, включително:

 • коремна болка или спазми
 • подуване на корема и газове
 • гадене и повръщане
 • загуба на апетит
 • отслабване
 • умора

Ако изпитвате някой от тези симптоми, важно е да посетите Вашия лекар. Съветваме ви да промените диетата си, като я разнообразите, за да се отървете от симптомите. Например, яжте повече фибри – можете да ги приемате чрез плодове, зеленчуци, ядки, пълнозърнести и бобобови храни.

Ако търсите вариант как да се справите бързо със запека, то бързото решение е Лактобаланс, който може да поръчате от онлайн магазина на Мирта Медикус или в аптечната мрежа.

Лечение и решения за бързо справяне със запек

Лечението на запек е в зависимост от причината. В повечето случаи прости промени в начина на живот, като например увеличаване на приема на фибри или пиене на повече течности, могат да помогнат за облекчаване на запека. Въпреки това, някои хора може да се нуждаят от лекарства или оперативна намеса при запек. Говорете с Вашия лекар за най-добрите възможности за лечение за Вас.

Бързо справяне със запека с Лактобаланс

Това, което можем да ви препоръчаме, е да пробвате прием на добавки като Лактобаланс, който се грижи за здравето на храносмилателната система. Този продукт помага на хора със запек, които имат нужда от малко допълнителна помощ за справяне със състоянието. Ефектът му е почти мигновен, затова е идеалното решение за бърз резултат:

Почти веднага след приема ще усетите едно “движение” в червата, което сякаш прокарва път към облекчението ви. Продуктът е любим на много хора, които имат чести проблеми с храносмилането, изпитват дразнения, болки след прием на определени храни. Препоръчваме ви да си изградите редовен режим на прием на продукта, за да заздравите храносмилателната система и да си върнете нормалния начин на живот, без притеснения при хранене. Практична опаковка в 2 разфасовки, съответно 60 капсули и 30 капсули.

14.94лв.
Лактобаланс пробиотик

2 thoughts on “Запек: Причини, симптоми и лечение (Бързо справяне)

 1. Милен says:

  Здравейте имам запек и каквото и до правя нищо не става.правя през ден упражнения,30 мин.ям зеленчуци,супи,хляб не ям въобще или тестени храни. Вода около 2.5 до 3 л. Не пия никакви хапчета килограмите са ми едни и същи, нямам загуба на тегло.здравето съм добре, ходил съм на доктор нищо ново не ми казват.

  • Mirta Medicus says:

   Здравейте, препоръчваме Ви да опитате Лактобаланс – пробиотичен комплекс, който допринася за нормално функциониране на полезната микрофлора. Имаме много добри отзиви от клиенти с дългогодишни проблеми. Приема се по 1 капсула 1 – 3 пъти дневно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *