Възстановяване след прекаран ковид

Последиците върху организма ни след COVID-19

За съжаление, коворнавирусът (COVID-19) е силно инфекциозно заболяване, което може да доведе до редица проблеми и негативни последици върху организма ни с дълготраен ефект. След прекарване на вируса множество пациенти споделят за усложнения, свързани с покосяване на различни части от организма им. Последиците не са за пренебрегване и варират спрямо интензитета на заболяването, продължителността, състоянието ни и други фактори.

Белодробни проблеми след прекаран ковид

Една от най-разпространената последица сред лекуваните срещу COVID инфекцията, е увреждането на дихателната система. При засягане на белия дроб е възможно да се наблюдават сигнали на тялото като затруднено дишане, недостиг на въздух, дихателна недостатъчност.

Белите дробове след COVID-19 могат да загубят еластичност, да бъде засегната газообменната функция на белодробната тъкан. Изключително проблемни са и срастванията на горните дихателни пътища, които пречат на организма и водят до усложнения. Дори да няма възпаление, дихателната недостатъчност продължава. Ако не предприемете действия още по време на самото заболяване, патологични промени в белите дробове могат да останат за цял живот, което да доведе до кашлица, сухота в гърлото, болки в гърдите, замайване и т.н.

Психически усложнения: Възстановяване на психиката

Възможно е да се развият определени психологически проблеми (депресия, тревожност). Такива хора се нуждаят от помощта на специалист – психотерапевт, който да им помогне в превъзмогването и подобрението на психическото им състояние.

Уязвимости в сърдечно-съдовата система

Вирусът може да се насочи към сърдечно-съдовата система и да я засегне. Доказани са случаи на лезии на сърдечната проводна система (например Фиброзни сърдечни лезии). Това са само част от аномалиите, които могат да засегнат тялото ни, като те са много сериозни и трудни за лечение. Признаци за този тип проблеми са сърдечната недостатъчност, задух, нарушения на ритъма и т.н.

Черният дроб след COVID-19

Неприятна е следната статистика: Голям процент пациенти с по-сериозен случай на прекаран COVID-19 страдат от чернодробно увреждане. Увреждането се състои в промени в функцията на черния дроб и изразено повишаване на чернодробните ензими.

Как да се възстановим след прекаран коронавирус?

След прекарване на коронавирус, изключително важно за възстановяването ни е да си почиваме, да се храним добре, да пазим белите си дробове и да се грижим за тяхните очистващи функции! Необходимо да се укрепят мускулите, чрез които дишаме, и мускулната сила на горните и долните крайници. Добре е да подсилим имунната система и да й помогнем във възстановяването и укрепването на белодробните тъкани.

Препоръчваме ви, също така, да се запознаете с различните видове техники на дишане и да прилагате упражнения за дишане, които редуват контролираното дишане чрез диафрагма (коремно дишане) и уста (устни). Съчетайте правилното дишане с повече сън и умерено натоварване, което трябва да ви щади и да набляга повече на движението, отколкото на вдигането на тежко. Упражненията в домашна среда са най-удачният вариант предвид пандемичната ситуация, като се уверите, че занятията са максимално щадящи тялото ви и безопасни! Ако сте прекарали много тежък ковид, следете организма си с пулсов оксиметър, за да имате информация за насищането на кръвта си с кислород.

Как да подсилим имунната си система, за да се предпазим от вируса?

За да подсилите имунната си система и да се предпазите от повторно поразяване от вируса, е добре да вземете мерки в най-кратък период. Бъдете особено внимателни, ако страдате от хронични заболявания. Възстановяването на организма ви зависи от:

 • Прием на здравословна храна
 • Здравословен начин на живот и намаляване на вредните навици
 • Топло обличане, пазене от простуда
 • Физическа активност, спорт
 • Пълноценен начин на живот и добро психическо състояние
 • Отлична хигиена и социална дистанция
 • Прием на хранителни добавки

Най-подходящата хранителна добавка от каталога на Мирта Медикус за възстановяване след прекаран Ковид е Дефиброзамин. Той подпомага естествените възстановителни сили на организма и подкрепя нормалните процеси в съединителната тъкан. Повече за този продукт по-късно в статията.

Не прибързвайте с взимането на лекарства – помислите добре дали давате всичко нужно на организма си, за да бъде той здрав и пълноценен? Ако това не е така, може би е добра идея да обмислите приемът на хранителни добавки за укрепване на тялото, които да ви помогнат във възстановяването на горните и долните дихателни пътища и естественото възстановяване от сраствания.

Запомнете, че лигавицата на горните дихателни пътища е зоната от тялото ни, която прави пряк контакт с околната среда. Тя е изключително уязвима от взаимодействието на инфекциозни и неинфекциозни агенти и микроорганизми, затова трябва да се грижим добре за нея и да я подсилваме. С прием на подходящите вещества ние повишаваме защитните способности на лигавиците на горните дихателни пътища и помагаме на тялото ни да се възстанови след прекаран ковид (COVID-19)!

Надеджни мерки за въстановяване след Ковид

Възстановяването след прекаран Ковид може да отнеме доста по-дълъг период от време и най-важното нещо е да подсилите организма си!

Мирта Медикус е тук, за да ви помогне с натурални, безопасни и ефикасни хранителни добавки.

Дефиброзамин – мощна и ефективна комбинация за възстановяване на организма!

-25%
Original price was: 20.46лв..Current price is: 15.25лв..

Дефиброзамин е комплексно действащ природен продукт, с отлично съотношение между ефективност и безопасност. Включен в комплексните хигиенно-диетични и медикаментозни препоръки, той може да бъде в услуга на лекари и пациенти, в усилията към постигане на пълноценно възстановяване и живот с по-малко усложнения!

Предназначение:

 • Подпомага естествените възстановителни сили на организма;
 • Подкрепя нормалните процеси в съединителната тъкан;
 • Благоприятства нормалния кръвен и лимфен поток и капилярна пропускливост;
 • Способства нормалната физиологична проходимост на кръвоносните съдове;
 • Благоприятства дейността на щитовидната жлеза и другите ендокринни органи;
 • Подкрепя долните и горни дихателни пътища;
 • Благоприятства нормалното състояние на опорно – двигателния апарат.

СЪСТАВКИ: Натокиназа, Бромелаин, Кверцетин, Върба кора – екстр., Сладък корен – екстр., Калиев йодид; стабилизатори: магнезиев стеарат, силициев диоксид;

17.94 лв.
Дефиброзамин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *