Надеждно възстановяване след прекаран covid 19? Има как!

След преболедуване от Covid 19 или други вируси, при част от болните се наблюдава остатъчна белодробна фиброза, която претърпява обратно развитие в месеците след острата фаза или се задържа в различен обем и за различна продължителност след това. Важен момент в лечението на тези болни е да се ограничи оформянето нa белодробната фиброза още в острия стадий на болестта.

Често пъти остатъчните оплаквания се причиняват от фиброзни промени (сраствания), когато оздравяването не приключва с пълно възстановяване, а вместо това оставя дефекти, причинени от заместването на активната тъкан с фиброзна. 

Белодробните фибрози  

Снимка от Wikipedia

Голяма група от заболявания на белия дроб,  обединени по това, че увреждат най-фините структури на белия дроб – алвеолите и преградните стени между тях (интерстициума). Ето защо, тези болести се наричат още  интерстициални белодробни болести.

Причините за възникването им са твърде различни: инфекции, токсично или алергично увреждане на белия дроб от химикали, медикаменти, алергени или автоимунни заболявания. 

Понякога заболяванията имат генетична предразположеност, а при немалка част от тях, причината за възникването им  не може да се определи. Това са т.н. идиопатични интерстициални болести. Въпреки някои общи черти, тези болести имат различно протичане, лечение и прогноза. Някои са напълно лечими при правилна диагноза и лечение, а други имат хроничен и прогресиращ ход.

Възпалението e ответна реакция на организма към микробни и други дразнители. В своето начало то помага за повдигане на защитните сили на организма и елиминиране на съответните вредности.

 Когато обаче то е прекалено силно и/или продължително, могат да настъпят усложнения от страна на различни органи и системи – възпалителни, алергични, автоимунни или дегенеративни. 

Тук на помощ идват природосъобразните продукти, които мога да се прилагат продължително и в основни линии безопасно.

Те имат взаимно допълващи се (синергични) ефекти в превенцията и възстановяването от различни инфекциозни и дегенеративни състояния, особено ако те се характеризират с вероятност от образуване на сраствания, тромби и други уплътнения в организма, които пречат на нормалното функциониране на тъканите и органите. 

Разбира се, лабораторната диагностика е много важна, особено в сериозните случаи, тъй като само въз основа на нея може да се прецени степента на необходимост от една или друга активна терапия. 

Субстанции, които действат в тази посока

Серапептазата (серациопептидазата) е ензим с помощта, на който се пречистват кръвоносните съдове и самите тъкани, които се кръвоснабдяват. Така по-лесно се елиминират срастванията, запушванията от микротромби, както и отпадните продукти от „бойното поле“ на различни възпалителни и дегенеративни процеси. 

Допълнителни ползи на Серапептазата 

Противовъзпалителните му свойства са оползотворяеми при дихателни и общи, включително вирусни инфекции (много от които сгъстяват кръвта), различни отоци, ставни и мускулни проблеми, псориазис, разширени вени, хемороиди и усложненията им, фиброкистози на млечните жлези и много други. 

Той помага дори за предпазване от образуване на атеросклеротични плаки, които иначе с течение на времето са основни причинители на инфаркти, инсулти и лошо кръвоснабдяване на крайниците.

Бромелаинът е  ензим, който активизира обмяната на веществата и помага за разграждане на фибрина и отпадните органични продукти и за възстановяването на тъканите.

Действието му върху фибриновите отлагания е подчертано, като огромно негово предимство е, че това разграждане на тромби и сраствания не е съпроводено с повишена опасност от кръвоизливи, както всъщност е при повечето от лекарствата. (Това е така, защото той влияе само върху фибрина, докато те занижават и фибриногена.)

Кверцетинът е фитохимикал, който активизира ензимното детоксикиране и предпазните антиоксидантни механизми, действа ярко противовъзпалително и антиалергично.  Този „коктейл“ от предимства се прилага широко в продукти за възстановяване след боледувания и травми, при дихателни, кожни, неврологични и очни проблеми, за подпомагане на мъжката простата и т.н. 

Екстракт от върбова кора – първообраз на световно известното лекарство аспирин. Всъщност, макар че основно действащи в него са именно салицилатите, той съдържа и редица други съставки, които го правят по-ефективен и далеч по-малко рисков. 

Освен общите за тази група субстанции противовъзпалителни, противотемпературни и антиболкови свойства, активната фракция на екстракта притежава антиагрегантно действие, т.е. пречи на слепването на кръвните плочици (тромбоцитите), от което нататък следва биохимична каскада с краен резултат тромбообразуване.

Екстрактът от сладък корен е невероятно богат по състав природен ревитализатор – съдържа сапонина глициризин, ликвирицин, горчиви вещества, танини, фитохормони, антивирусни съставки, минерали, витамини и много други. Освен това той регулира ефективно алергичните, автоимунни и цитокиновите дисбаланси, действа противовъзпалително и антиязвено, отхрачващо и леко разхлабващо, помага за по-пълното усвояване на редица други полезни за организма съставки. 

Йод – незаменим микроелемент, който има отдавна установена роля за здравето на щитовидната жлеза и от там  за интензивността на обмяната на веществата. Използва се като противомикробен и антигъбичен лек, както и за специално „разнасящо“ средство при различни сраствания и уплътнения.

 д-р Светлозара Илиева дм

Дефиброзамин – мощна и ефективна комбинация за възстановяване на организма

Дефиброзамин е комплексно действащ природен продукт, с отлично съотношение между ефективност и безопасност. Включен в комплексните хигиенно-диетични и медикаментозни препоръки, той може да бъде в услуга на лекари и пациенти, в усилията към постигане на пълноценно възстановяване и живот с по-малко усложнения!

Дефиброзамин – 30 капсули х 425 mg

Дефиброзамин – 30 капсули х 425 mg

Original price was: 20.46лв..Current price is: 15.25лв..

Дефиброзамин от Мирта Медикус.

Естествено възстановяване от сраствания!

Още

ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

  • Подпомага естествените възстановителни сили на организма;
  • Подкрепя нормалните процеси в съединителната тъкан;
  • Благоприятства нормалния кръвен и лимфен поток и капилярна пропускливост;
  • Способства нормалната физиологична проходимост на кръвоносните съдове;
  • Благоприятства дейността на щитовидната жлеза и другите ендокринни органи;
  • Подкрепя долните и горни дихателни пътища;
  • Благоприятства нормалното състояние на опорно – двигателния апарат.
Състав: за 1 – 2 капсулимаксимален дневен прием 1 капсула 2 капсули
Натокиназа (Nattokinase) 120 mg 240 mg
Бромелаин (Bromelaine) 100 mg 200 mg
Кверцетин (Quercеtin) 80 mg 160 mg
Върба кора, екстракт (Cort., Salycis, extr.) 75 mg 150 mg
Сладък корен корен, екстракт 

(Rad., Liquiritiae, extr.)

50 mg 100 mg
Йод под форма на:

Калиев йодид (Potassium iodide) –

110 µg / 220 µg

85 µg 170 µg

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ДНЕВНА ДОЗА:

 За деца над 6 години и възрастни:

  •         Вариант 1 (основен – поддържащ): 1 път дневно по 1 капсула – сутрин.
  •         Вариант 2 (интензивен): 2 пъти дневно по 1 капсула – сутрин и вечер.

Препоръчителен курс на прием: 1 – 3 месеца. 

При необходимост от прием повече от 3 месеца: след третия месец се прави почивка от 20 дни.

17.94 лв.
Дефиброзамин (капсули Х20)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *