Имунитет след прекаран Ковид – какви са последствията от вируса?

Имунитет след прекаран Ковид – какви са последствията от вируса?

Всичко, което трябва да знаете за имунитета след ковид! Погрижете се добре за здравето си след прекарване на COVID-19. Съвети, примери, безопасно лечение.

Имунната система е огромна мрежа от органи, тъкани, клетки и протеини, които работят заедно, за да предпазят тялото от инфекция. Тази комбинация от тъкани е толкова сложна, че все още не известно напълно как работи имунната система – какво я прави по-уязвими при едни хора, а не влияе на други хора. Това, което е сигурно обаче, е че действието на имунитета от съществено значение за борбата с инфекциите, болестите и ковид.

Когато се разболеете, имунната ви система се активизира на пълни обороти, за да се бори с инфекцията. Същото важи и при разболяване с коронавирус (COVID-19). Дори да прекарате вируса по лек, безсимптомен почти незабележим начин, той може да причини щети върху имунитета ви, да доведе до възпаления и други дълготрайни неприятни симптоми. 

Добрата новина е, че имунната ви система, обикновено, се възстановява напълно след като сте преболедували се връща към нормална функция. Но тя не прави това сама! Нужна е помощ!

Какво се случва с имунната ви система, след като сте били заразени с Covid-19?

Заразени Covid19

Засега изчерпателна информация за това как точно вирусът засяга имунната система, тъй като все още сме в период  на изследване на заболяването. Към настоящия момент съществуват множество анализи и разнородни последствия и усложнения, които варират. Някои предварителни изследвания обаче показват, че вирусът може да причини дълготрайно увреждане на имунната система. Това може да ви направи по-податливи на други инфекции и заболявания. Или с други думи – нарушаването на имунитета ви след ковид може да доведе до сериозни усложнения в бъдеще, дори вследствие на проста настинка.

Има и някои доказателства, че Covid-19 може да причини хронични възпаления, което от своя страна, може да доведе до сериозни здравословни проблеми като сърдечни заболявания или диабет.

Все още е твърде рано да се знае със сигурност какви ще бъдат дългосрочните ефекти на ковид върху имунната система. Необходимо е повече време и повече клични наблюдения, за да се определи как вирусът засяга имунната система и дали води до дългосрочни здравословни проблеми.

Междувременно е важно да се грижите за имунната си система целогодишно, като се храните здравословно, спите достатъчно и спортувате. Можете също така да подсилите имунната си система, като приемате хранителни добавки и имуномодулатори, богати на мощни съставки.

Как да подсилим имунитета след прекаран ковид?

Подсилване на имунна система след Covid19

Никой никога не е 100% застрахован от разболяване. Не съществува и човек, който е 100% защитен от коронавируса. Имунната система на човек може да предпазва от микробите и вирусите, които постоянно се носят във въздуха – но частично. Колкото и силен да е организмът, той има нужда да се подсилва, дори да смятате, че не сте болнави. Ето защо е важно да засилвате имунната си система толкова често, колкото можете – и профилактично, не само когато се чувствате заплашени за здравето си.

Има много различни начини да подсилите имунната си система. Един от най-добрите начини е да се храните здравословно. Уверете се, че ядете много плодове и зеленчуци и се опитайте да избягвате преработените храни, доколкото е възможно. 

Упражненията са друг чудесен начин да засилите имунната си система – те помагат да поддържате тялото си здраво и силно.

Друго нещо, което можете да направите, за да подсилите имунната си система, е да спите достатъчно. Когато сте уморени, имунната ви система е много по-уязвима за вирусите. Опитайте се да спите добре (по 8 часа) всяка вечер в продължение на една седмица и вижте дали здравето ви не се е подобрило малко!

Не забравяйте и за стреса. Твърде много стрес може да попречи на способността на тялото ви да се бори с вируси и други микроби, така че не забравяйте да намерите начини да се отпуснете. Може да опитате йога или медитация – всичко, което ви помага да излезете от стресовата ситуация и да се отървете от стреса, трябва да помогне за засилване на имунната ви система.

Подсилване на имунната системе в забързаното ежедневие

Забързано ежедневие

Всички съвети, които изброихме досега, са страхотни, но… За жалост, в забързаното ни ежедневие почти не ни остава време да спазваме всичко. През 21 век, повечето хора се движат по-малко и се хранят нездравословно. За щастие, има съвременни решения, които могат да помогнат да се погрижим за себе си, без да губим време и усилия. Едно от тези решения са хранителните добавки – те са напълно безопасни и с естествен произход. Такъв е и имуномодулаторът Иновирон:

Иновирон – 20 капсули x 425mg

Original price was: 19.20лв..Current price is: 16.32лв..

Иновирон от Мирта Медикус.

Мощна, съвременна, оптимизирана формула за имунната и дихателната система. Срещу най-голям брой вируси!

Още

Иновирон представлява съвременна мощна формула от съставки, която се грижи за имунитета ви след ковид, като обръща специално внимание на дихателните ви пътища. Така тялото ви има възможност да се възвърне към своя нормален режим на работа, а имунната система да продължи да извършва своята защитна функция.

В състава на продукта са включени комплекс от билкови екстракти и жизненоважни витамини. Част от съставките са гъба шийтаке, ехинацея, чага, бъзак, андрографис, цинк, дълъг пипер и още.

Грижете се за тялото и подсилете имунитета след COVID-19

Грижа за тялото

Обърнете внимание на тялото си и подсилете имунитета си след COVID-19! Вашата имунна система непрекъснато работи в борбата с вирусите – помогнете й!

Вирусите са малки, едноклетъчни организми, които могат да причинят заболявания при хора и други животни. Някои вируси, като обикновена настинка и грип, са много чести и могат да ви накарат да се почувствате болни. От друга страна, коронавирусът е опасен със своите животозастрашаващи усложнения и фатални последствия.

Освен ковид, има много видове вируси и те могат да нахлуят в тялото ви по различни начини. Някои вируси влизат в тялото ви чрез въздуха, който дишате, докато други влизат чрез порязвания или рани. 

След като вирусът влезе в тялото ви, той пътува до клетките ви и започва да се възпроизвежда. Репликация е процесът, когато вирусът прави копия на себе си, за да може да се разпространи в повече клетки. 

Вашата имунна система разпознава вируса като нашественик и започва да се бори. Белите кръвни клетки атакуват чуждите частици и или ги убиват, или спират да се репликират. Ако имунната ви система не се бори с вируса, ще се разболеете много сериозно. Същевременно тялото се бори с вирусите, като произвежда протеини, наречени антитела. Тези протеини работят като “знамена”, които се придържат към вируса, докато се движи през тялото ви, маркирайки го за унищожаване. 

За да бъде силен имунитета ви след ковид, важно да помогнете на организма ви и да го подсилите със силни съставки, богати на полезни вещества като шийтаге, бъзак, андрографис, дълъг пипер, ехинацея. Така тялото ви ще  упрекпне и в бъдеще ще продължава да се справя безпроблемно с борбата със зарази. Предприемете мерки, възстановете силата на изтощеното ви тяло чрез здравословен начин на живот и прием на нужните на тялото хранителни вещества.

Бележка: Ако се интерсувате от актуалан информация за Covid-19, посетете единния информационен портал.

17.94 лв.
Иновирон (20 капсули х 425mg)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *