Какво се приема при Ковид: Течности и Добавки

какво се приема при ковид

COVID-19 за кратко време успя да се разпространи в световен мащаб и да отнеме хиляди животи. Също и за толкова кратко време успя да доведе до пандемия в световен мащаб, чиято цел е да се ограничи заболеваемостта от вируса.

За жалост, това е заболяване, което оставя много отпечатъци по нашия организъм и психика. Не са малко хората, прекарали болестта, които имат множество оплаквания дълго след излекуването. За нещастие, обаче, мнозина бъркат до ден днешен различните видове вируси и прибързват със “самодиагностицирането” и грешното лечение на заболяването.

Ковид – вирусът, който може да разруши имунната ни система

Всяко едно заболяване по един или друг начин оставя следите си в нашия организъм. COVID-19 е вирус, който е в състояние да атакува всяка една система на организма ни и да нанесе огромни поражения върху него.

Поддържането на здрава имунна система е един от най-важните ни приоритети. Това, че се храним добре, по никакъв начин не означава, че организмът ни е защитен. Телата ни са препълнени с вредни за организма вещества, които трудно могат да бъдат усвоени от него. А това неминуемо води до отслабване на имунната система. По този начин тя трудно ще успее да извършва дори и най-важните си функции. Това ни прави уязвими и предразположени към атаките на различните вируси и бактерии. А упоритият и коварен Ковид с лекота ще се справи с отслабената ни имунна система.

Преди да приемате каквото и да е било за лечение – уверете се какъв е вирусът, който ще лекувате!

Преди да реагирате и започнете да приемате различни лечения, е важно първо да се уверите какъв е вирусът, който ви засяга, и дали наистина сте заразени с Ковид. Съществуват различни вируси, предизвикващи респираторни инфекции, които могат да предизвикат подобни симптоми и създават опасност от объркване. Грипът, респираторните вируси и други респираторни инфекции са само някои от възможните причини за симптоми като кашлица, главоболие и умора.

Важно е да разберете, че всяка инфекция изисква индивидуален подход към лечението й. За да се определи правилната стратегия за борба с вируса, е необходима точна диагноза. Затова, ако имате симптоми, най-ефективната стъпка е да потърсите медицинска консултация и да направите тестове за определяне вида на инфекцията.

Въпреки различията между вирусите, е важно да се подчертае, че нашият имунитет играе ключова роля в справянето с всякакъв вид инфекция. Независимо от това дали става въпрос за грип, респираторни вируси или Ковид, имунната система е тази, която се бори с болестта. Затова е от съществено значение да се поддържа силна и здрава имунна система чрез правилната храна, редовна физическа активност, достатъчно сън и хидратация.

Какво се приема при Ковид?

Със сигурност ваксинацията се счита за най-надеждното средство за защита от COVID-19 за преодоляване на пандемията. Не всички хора обаче приемат ваксината като начин да се предпазят от заболяването. За тази цел при лечението на заболелите пациенти се употребяват няколко терапевтични средства, които бързо или по-бавно успяват да преборят вируса. А това малко или много зависи от имунната система на заболелия пациент.

Към списъка с употребяваните за лечението на вируса продукти са:

  • антивирусни моноклонални антитела – те са имитация на естествените антитела. Считат се за сравнително безопасни лекарства, които имат не само лечебно, но и предпазно действие. Ефикасни са в много ранен стадий на инфекцията и се прилагат чрез инжектиране;
  • антивирусни препарати за перорална употреба – препоръчва се да бъдат приложени възможно най-бързо след установяване на инфекцията, за да могат да предпазят органите и тъканите от увреждане. Под формата на таблетки те се приемат в продължение на няколко дни;
  • имуномодулатори – имат за цел да регулират силна реакция на имунната система и намират приложение при по-тежките случаи на COVID-19.

Какви течности да приемаме при боледуване от Ковид?

Приемът само на лекарствени продукти не е достатъчен, за да може организма да се пребори с вируса. По време на лечението се нуждаем от голямо количество течности, които не позволят да се стигне до обезводняване. Поддържането на силна имунна система е най-важното нещо, на което трябва да обърнем внимание, ако сме заболели. +

Кои са храните и напитките, които ще ни помогнат да постигнем това:

  • вода – пиенето на поне осем чаши вода на ден спомага за добрата хидратация на организма ни;
  • ако искате малко да се разнообразите, топлите чайове с мед, бульоните и соковете също са подходящи – освен, че ще спомогнат за облекчаване на кашлицата, те ще снабдят организма ни и с множество витамини;
  • по отношение на храната, за да подсилим имунната си система, е важно да приемаме храни, които са богати на витамин А, С, D, Е и цинк;
  • богатите на протеини храни също биха подсилили имунната ни система.

храни за силен имунитет

Най-важното е по време на боледуването да сме хидратирани и да приемаме поне някакво минимално количество калории, за да може организма ни да се пребори по-лесно с вирусната инфекция.

Защо приемът на течности при Ковид е от значение?

Известно е, че Covid-19 причинява тежки респираторни заболявания при хората. Смята се, че вирусът се разпространява основно чрез контакт с респираторни секрети, като слюнка или слуз, от заразен човек. Също така е възможно вирусът да се разпространява чрез контакт със замърсени повърхности. Затова едно от най-важните неща, които може да направите, за да предотвратите разпространението на Covid-19, е да поддържате добра хигиена. Това включва редовно миене на ръцете със сапун и вода в продължение на поне 20 секунди, избягване докосване на лицето и покриване на устата и носа, когато кихате или кашляте.

Но хигиената далеч не е единственото, което може да подобрите във вашето ежедневие – препоръчваме да увеличите приема на вода и други течности.
Важно е да останете хидратирани – грижете се за тялото си всеки ден. Пиенето на много течности помага за разреждането на секретите, което може да помогне за предотвратяване на разпространението на вируса. Когато респираторните секрети са по-вискозни, е по-вероятно те да съдържат вируса и да го разпространят към други хора. Следователно, като пиете много течности, може да помогнете за намаляване на риска от разпространение на вируса.

Има и някои други неща, които може да направите, за да предотвратите разпространението на Covid-19. Избягвайте близък контакт с болни хора и ако сте болни, останете вкъщи от работа или училище. Почиствайте и дезинфекцирайте повърхности, които често се докосват, като дръжки на врати, плотове и телефони. И накрая, не забравяйте да си почивате, за да може имунната ви система да се пребори с вируса, ако сте изложени на него.

Природни и безопасни добавки за пиене при боледуване с Ковид

Освен лекарствените продукти, течностите и силната храна, може да подсилим организма си и с подходяща хранителна добавка. Добавките са онези природни дарове, в които са съчетани всички необходими за организма ни витамини, минерали и микроелементи.

Според специалистите имунната защита на нашето тяло е един от най-важните фактори за добро здраве. Когато имунната ни система е силна, тя е бариерата, която ни предпазва от инфекции, вируси, бактерии и гъбички, които причиняват различни заболявания в човешкото тяло. Използването на добавки за имунитет, е сигурен начин да се предпазим от нашествието на болестите в нашия организъм.

Иновирон – 20 капсули x 425mg

Original price was: 19.20лв..Current price is: 16.32лв..

Иновирон от Мирта Медикус.

Мощна, съвременна, оптимизирана формула за имунната и дихателната система. Срещу най-голям брой вируси!

Още

Добавките са мощни съвременни формули с богато съдържание на билкови екстракти. Те защитават организма ни от вируси и бактерии и същевременно успокояват раздразнената вече лигавица на дихателната система и намаляват кашлицата.
Тези хранителни добавки са подходящи не само за предотвратяване на инфекции, но и за подсилване на организма в борбата с всякакъв вид бактериални и вирусни нападения. Благодарение на своите съставки, като витамини, минерали и антиоксиданти, те подпомагат ефективния имунен отговор, който е ключов в предпазването от заболявания и бързото възстановяване след всякакви инфекции – не само Ковид.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *