ИМУНОЕФЕКТ АНТИВИРАЛ УНИВЕРСАЛ сироп, 100 ml – МОЩНО СРЕДСТВО СРЕЩУ ВИРУСИТЕ! ДОЗА ЖИВОТ!

Съвременната медицина е все повече способна да се справи с широк спектър от заболявания, но в редица случаи това изисква и интелигентно съдействие от страна на самите хора.

Вирусите са вътреклетъчни микроорганизми, които се разпространяват от хора или животни, при близък контакт или ползване на общи прибори. Те не оцеляват самостоятелно в околната среда за дълги периоди, но в хранителни среди, като засъхнали пръски и секрети, могат да се задържат върху различни повърхности до няколко дни и по-рядко – седмици.

Много хора, даже при контакт с вируса, ще получат по-лека или безсимптомна негова версия. Те могат да способстват за разпространението на инфекцията, докато други, могат да заболеят по-сериозно. Това са възрастните хора и тези със сериозни проблеми със здравето, като например: сърдечна недостатъчност, диабет или хепатит. Тъй като повечето сезонни вирусни инфекции засягат дихателните органи, хората със съответни проблеми, пушачите, живеещите или работещите при неблагоприятни атмосферни условия, също следва да бъдат специално предохранявани.

Човешкият организъм не е беззащитен спрямо инфекцията!

Имунната система работи, когато се открие чуждо вещество (антиген).

Първата линия на защита на имунната система са т. нар. В-клетки, които произвеждат антитела за идентифициране на нашественика. Тогава други имунни агенти, като Т-клетките и ред специални протеини, влизат в атака срещу него. Здравето на имунната система зависи обаче от много фактори – възраст, обща обмяна, хранене и храносмилане, състояние на нормалната бактериална флора, биоритми и др.

Профилактиката на заразяването следва да се различава в зависимост от това, дали е от общи съoбражения, или имаме конкретни причини да подозираме контакт с вирусоносител.

Към обичайните хигиенни мерки, при нужда се добавят и по-строги, като:

 • по-често ползване на дезинфектанти;
 • избягване на ръкостискане;
 • носене на маски;
 • ограничаване на социалните контакти /евентуално до степен на    карантина/.

Правилното хранене, здравословният режим на живот, както и подкрепата на тялото с безвредни, ефикасни и ефективни природни продукти, могат да намалят шанса от заразяване. Ако това все пак се случи, да се увеличи шанса от леко, вместо тежко прекарване на инфекцията.

Не само имунната система е от значение, а и тясно свързаните с нея: нервна, хормонално-обменна и храносмилателна системи, както и белите дробове, черният дроб и кръвообращението.

Редуцирането, доколкото е възможно, на стреса и преумората, ведрата компания, редовното проветряване и ползване на слънцето, когато го има, са едни от основните препоръки.

Много важно е и храненето – предимно с цялостни растителни храни (за сметка на силно преработените и рафинираните) и с употреба на противомикробни и имунорегулиращи подправки (джинджифил, чесън и други лукови, чубрица, риган, карамфил, цейлонска канела и др.). В днешно време дори специално ангажираният човек е трудно да осигури комплексна поддръжка за имунната си система единствено чрез храни. Това с още по-голяма сила важи за хората, които не обръщат (или дълго време не са обръщали) специално внимание на менюто си.

Затова е препоръчително да се приемат хранителни добавки, но не наслуки, а аргументирано (и при необходимост – след консултация със специалист). Те разбира се не отменят предпазните мерки, нито (при нужда) специализираните медикаментозни и апаратни терапии, но могат широко да бъдат ползвани като безопасни имуномодулатори.

За пример ще приведа действието на някои особено перспективни суплементи:

Ехинацеята /най-добре екстрактът да съдъжа освен стрък, и корен/ е древно индианско и съвременно апробирано средство за подобряване функциите на белите кръвни телца (левкоцитите), които именно понасят основната тежест на борбата срещу вирусите. Билката подобрява и дееспособността на лигавицата на дихателните пътища. Също така,  укрепва съединителната тъкан, която служи като бариера срещу разпространението на инфекцията.

Бъзакът е повече европейско лековито средство (включително в българската народна медицина, при Петър Димков). Неговите плодове са както имуностимулиращи, така и защитават кръвоносните съдове и редица основни органи и системи от микробните токсини и различни други вредни фактори. Тонизират надбъбречните жлези, чрез което доставят на организма повече енергия, необходима за преодоляването на затруднени обстоятелства.

Андрографис паникулата е индийска билка с мощно детоксикиращо действие по отношение на черния дроб и други вътрешни органи, както и на клетъчно ниво. Има и имунозащитни влияния. Важно е да се отбележи, че по време на световната грипна епидемия в края на Първата световна война, в районите където местното население я е ползвало за превенция, почти е нямало случаи на заболели или те са прекарвали заболяването необичайно леко.

Шийтаке и Чага са топ медицински гъби. – Те съдържат уникални полизахариди, витамини, микроелементи и фитохимикали с противовирусно, антибактериално, противомикробно, противовъзпалително, противотуморно и възстановяващо кръвообращението действие.

Благоприятстват естествените имунни функции и дейността на Т-клетките. Подпомагат и нормалната чревна флора, за която има нарастващи данни, че е важна в борбата с инфекциите, както и за общото добро състояние на храносмилането и организма като цяло. Чагата освен това е и действен антиоиксидант.

 L- лизинът е незаменима аминокиселина с възстановяващи и изграждащи функции. По-специалното в нейното действие е задържащото влияние, което тя оказва върху репликацията (развитието) на многобройни вирусни щамове. Също така е основна съставка на съединително-тъканния „щит“ на различните органи, който ги предпазва от разпространението на възпалителните и дегенеративни процеси.

Витамин Сизвестни са неговите антиоксидантни и укрепващи съединителната тъкан ефекти. Допринася за подобряването на имунния отговор спрямо вируси и бактерии. Ограничава общо възпалителните и алергични реакции и възпрепятства малките кръвоизливи, които могат да усложнят състоянието при наличието на  редица заболявания. Това е и един от витамините, при които се регистрира масов дефицит, особено през зимата и пролетта.

Витамин В6 е биологичен катализатор с разнообразни функции за обмяната на веществата (поддържа нивата на неврохормоните), нервната, отделителната и имунната системи, кожата и лигавиците.

Цинкът (за предпочитане в органично свързана форма, например: цитратна), допринася незаменимо за нормалния клетъчен и хуморален имунитет. Някои силни лекарства действат противовирусно, като на клетъчно ниво подобряват усвояването именно на цинка. Цинкът способства още за нормалното белодробно и клетъчно дишане, за жлезите и обмяната на веществата, за доброто състояние на нервите, сетивата, кожата и лигавиците и т.н.

Селенът поддържа устойчивостта на организма към различните физични и химични фактори на околната среда, така допринася за защита на клетките от оксидативен стрес. Това включва и защита на левкоцитите, откъдето произтича и специалната му важност за имунната система. Приемането му като добавка е вече необходимост за повечето хора, тъй като почти отсъства от менюто им.

Суплементите могат значително да се различават според тяхното качество. Използването на екологични и точно стандартизирани, спрямо активните си съставки натурални екстракти, определено е важно предимство. Такова е и отличната усвояемост и свободата на продукта от неблагоприятни прибавки. Необходимо е научно оптимизиране на дозите на всяка от съставките му (в т.ч. и оптималните дневни дози на прием), които би следвало да се допълват по действие (комплексният подход е от решаващо значение, тъй като имунната система е сложна и е изключено, една-две съставки да имат широкоспектърното въздействие, което се търси).

Имуноефект Антивирал Универсал - Сироп за имунна система 100 мл

ИМУНОЕФЕКТ АНТИВИРАЛ УНИВЕРСАЛ – сироп 100 ml, е пример за такъв оптимизиран продукт, който е достъпен точно в момента, когато има най-голяма необходимост от него!

МОЩНА, СЪВРЕМЕННА, ОПТИМИЗИРАНА ФОРМУЛА ЗА ЗАЩИТА НА ИМУННАТА И ДИХАТЕЛНАТА СИСТЕМА!

 • Допринася за нормалния клетъчен и хуморален имунитет;
 • Благоприятства естествените имунни функции и дейността на Т-клетките;
 • Подпомага нормалните самоочистващи функции на лигавиците на дихателните пътища;
 • Способства за нормалното клетъчно дишане и обмяна на веществата;
 • Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес – антиоксидантен ефект;
 • Поддържа устойчивостта на организма към различните фактори на околната среда.

Състав :  за 20 ml –  максимален дневен прием:

L-Лизин хидрохлорид (L-Lysine hydrochloride)

240 mg

Витамин С (Ascorbic acid)

240 mg

Ехинацея – стрък и корен, екстракт (Hb. et Rad. Echinaceae, extr.)

200 mg

Шийтаке, екстракт (Lentinula Edodes, extr.)

160 mg

Чага, екстракт (Inonotus obliquus, extr.)

160 mg

Бъзак – плод, екстракт (Fr. Sambuci ebuli, extr.)

160 mg

Андрографис – стрък, екстракт (Hb., Andrographis paniculatae, extr.)

40 mg

Цинк  (Zn) под форма на:

Цинков цитрат (Zinc citrate) – 60 mg

12 mg

Витамин В6  (Pyridoxine hydrochloride)

8 mg
Селен (Se) под форма на:                                                                              Натриев селенит (Sodium selenite) – 175 mcg 80 mcg

 

Два режима на прием:

Вариант 1 – обичаен:

 • За деца от 3 до 6 години – 1 път дневно по 2,5
 • За деца и юноши от 7 до 12 години – 1 път дневно по 5
 • За възрастни и деца над 12 години – 1 път дневно по 7,5

Вариант 2 – интензивен:

 • За деца от 3 до 6 години:

първи ден – 2 пъти дневно по 4 ml;

– от втори до пети ден – 2 пъти дневно по 2,5 ml;

– след пети ден – 1 път дневно по 3 ml.

 • За деца и юноши от 7 до 12 години:

първи ден – 2 пъти дневно по 5,5 ml;

– от втори до пети ден – 2 пъти дневно по 5 ml;

– след пети ден – 1 път дневно по 7,5 ml.

 • За възрастни и деца над 12 години:

първи ден – 2 пъти дневно по 10 ml;

– от втори до пети ден – 2 пъти дневно по 7,5 ml;

– след пети ден – 1 път дневно по 10 ml.

Бъдете здрави!

21.90лв.
Имуноефект Антивирал Универсал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *