Вирусна инфекция: Симптоми, причини и лечение

вирусна инфекция

Популярно мнение е, че повече са случаите на обща неразположеност през по-студените месеци. Не е неимоверно грешно, че повечето хора са силно предразположение към боледуване през зимата и късната есен, а променливото време през пролетта може да стане причина за изненадващи симптоми като болно гърло и хрема. Истината е обаче, че именно в по-студените дни от годината, този общ дискомфорт и неразположеност се дължат по-скоро на настинки и грипове. Най-добре е да не чакате грипът да ви зстигне, а да вземете мерки за засилване на имунната система от по-рано.

През лятото всичко изглежда сравнително спокойно и безпроблемно. Тази идилия обаче продължава до момента, в който не се появят вируси. Естествено през зимните дни те отново съществуват и могат да бъдат причинители на недобро здравословно състояние, но са доста по-невинни от грипните заболявания и настинките, особено ако приемате мощен имуностимулатор. През лятото можем да наблюдаваме бум на вирусните инфекции, тъй като климата, високите атмосферни температури, по-близкия и открит контакт между хората създават множество предпоставки за това.

Какво са вирусите?

Честа грешка, която правим, е да бъркаме вирусите с бактериите. Това са два различни причинители на инфекции. Вирусите начално са по-мънички от бактериите. Вирусът е изграден от няколко много ясно структурирани вещества. Той има обвивка съставена от протеини и мазнини, а в сърцевината си съдържа генетичен материал. Той може да бъде или РНК или ДНК, което означава, че все пак вирусите носят някакъв вид генетична информация. Медиците вярват, че има милиони различни вируси и едва по-малко от 0,5% от тях са познати на науката.

Какво е вирусна инфекция и как се случва?

kakvo e virusna infeckiq
Вирусите могат да бъдат изключително упорити именно поради методът им на разпространение в тялото и между хората. Витамините за имунна система могат да спрат или ограничат тяхното въздействие, затова е добра практика да ги приемате през зимата.

Вирусите влизат в своя приемник, който в случая е нашето тяло. Те се захващат за клетка и проникват в нея. Именно там, те отделят свой генетичен материал. Това отделяне причинява възпроизвеждане на клетката или така нареченото делене на клетката. Когато дадена клетка умре, тя вече е размножена и отделила други заразени и заразни клетки, които продължават злодеянието в нашето тяло.

Не е задължително обаче всеки вирус да убива своите гостоприемни клетки, някои просто променят функциите им, което може да доведе до много и различни здравословни проблеми и дори заболявания.

Когато се получи струпване на много заразени от вирус клетки, при които размножаването става бързо и дори неконтролируемо, тогава може да кажем, че наблюдаваме вирусен клъстър или вирусна инфекция.

Симптоми на вирусна инфекция

simptomi-na-grip
Всяка вирусна инфекция има своите специфики в изразената симптоматика. Няколко общи неразположения обаче няма как да останат незабелязани. Най-често това са:

 • висока температура
 • общата отпадналост
 • болки в мускулите
 • болно гърло
 • кашлица
 • запушен нос
 • липса на апетит
 • главоболие и др.
 • Някои боледувания причинени от вирусна инфекция са придружени от естествен отговор от тялото като главоболие, диария и/или повръщане.

  Причини за вирусна инфекция

  Причините за вирусна инфекция могат да бъдат безкрайни. Силната имунна система обаче определено би могла да им попречи да ни повалят без усилие. Витамините за подсилване на имунната система са мошно средство в борбата с вирусите. Истината е, че те са много устойчиви клетки, които имат невероятни качества за разпространение между приемниците. Преди десетина години се смяташе, че достатъчно разстояние, което можем да определим за дистанция с болен човек, което може да ни предпази от боледуване, е между два и четири метра. В момента обаче вече е известно, че вирусите могат да „пропътуват“ повече от десет метра при кихане, което прави предпазването от вирусна инфекция в присъствието на болен почти невъзможно.

  Летните жеги, по-близкия контакт между хората, по-ниското ниво на хигиената по плажовете, къмпингите, а и дори в трамвая могат да бъдат предпоставки за развитието на вирусна инфекция в нашите тела като приемници.

  Иновирон – 20 капсули x 425mg

  Лечение на вирусна инфекция

  Вирусите могат да бъдат много леки, но и могат да ни тръшнат на легло за повече от няколко дни. Вирусните инфекции могат да бъдат описани като упорити и устойчиви, но за щастие много рядко водят до повече от силен дискомфорт. За тези, които за жалост причиняват твърде силна цитокинова буря и унищожават тялото ни, а дори в някои случаи водят до злощастен край, има измислени ваксини, които естествено не ни защитават напълно, но значително намаляват риска за заразяване и риска от сериозни симптоми и сериозни усложнения.

  Повечето вируси просто „отнемат време“. Доста от тях не изискват сериозно лечение, а дори да бъде приложено такова, то не бори вируса сам по себе си, а по-скоро симптомите и предотвратяват активното размножаване. Истината е, че телата и имунитетът ни са тези, които активно се борят с вирусна инфекция в тялото. Хапчетата за имунна система могат да са много полезни в такива ситуации.

  Антибиотиците, напълно в контраст с вярванията на повечето хора, не могат да борят вирусна инфекция. Те не спират вируса, могат да причинят множество странични ефекти и доста често могат да създадат резистентност към дадени вещества, които могат да се окажат нужни за борба с друг по-сериозен здравословен проблем. Тогава на помпш идват всякакви витамини за засилване на имунната система.

  Лечение на вирусна инфекция с билкови продукти за имунната система от Мирта Медикус

  bilkowi-produkti-za-imunitet
  Повечето медикаменти, които се препоръчват от лекарите, при поява на вирусна инфекция имат за цел не битка с вируса, а по-скоро облекчаване на симптоматиката, както и подсилване на имунната система, за да подпомогнат тялото само да се справи с вирусната инфекция. В такъв случаи е добре да се обърнем към изчистени и билкови продукти за имунната система, които са по-скоро хранителни добавки. С помощта на витамини за имунната система ще избегнем всякакъв негативен страничен ефект върху тялото ни. Такива са лесно усвоимите капсули Иновирон – хранителна добавка, създадена с любов към здравето и природата на базата на натурални съставки.

  Иновирон подсилва, както функционалния клетъчен имунитет, така и хуморалния такъв. Този продукт засилва самопочистващите естествени функциите на лигавиците, както и благоприятства клетъчното дишане. Със своите съставки като екстракти от ехинацея, шийтаке, чака, бъзак, андрографис и дълъг пипер подобрява физиологичната устойчивост на тялото ни към различни причинители на вирусна инфекция в околната среда.

  Продуктът е подходящ, както за лечение и облекчаване на симптомите по време на боледуване от вирусна инфекция, така и като средство за превантивна профилактика в рисковия сезон и при хора, които са системно изложени на рискови фактори за развитие на вирусна инфекция.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *