Моментално спиране на кашлица? – Възможно ли е и как?

Моментално спиране на кашлица

Възможно ли е моментално спиране на кашлицата? Истината е, че съществуват техники, с които е възможно да се предпазим от заболявания. Вижте как…

Как да спрем кашлицата?

Кашлица, възпалено гърло и температура.

Това са често срещани симптоми, свързани с инфекции на горните дихателни пътища, грип или обикновена настинка. Те могат да бъдат причинени от широк спектър вируси и бактерии. Важно е да открием оптимално решение за спиране на кашлицата. Но какво всъщност представлява тя?

Кашлицата е важен естествен защитен механизъм за изхвърляне на дразнители от гърлото и белите дробове в устата, където след това могат да бъдат погълнати. Въпреки това, в някои случаи, тя може да стане хронична, което води до няколко вторични здравословни проблеми, като упорита остра кашлица през целия ден. Тя е неприятна и нарушава съня, причинява главоболие или води до нарушено дишане, което пречи на нормалните дейности като работа или упражнения. Хората, които изпитват някой от тези симптоми, трябва да се обърнат към своя доктор за диагноза и план за лечение за тяхното специфично състояние.

За да избегнете състояние на кашлица, болно гърло и температура е добре да подсилвате имунната система през цялата година чрез прием на нужните за тялото ви хранителни вещества. Ако все пак сте болни и искате да откриете решение за моментално спиране на кашлица, то препоръчваме да помислите за прием на продукти, които съдържат полезни билки в себе си, като Бронховитал МАКС.

Бронховитал МАКС – сироп 200ml

13.32лв.

Бронховитал МАКС от Мирта Медикус.

Подпомага самоочистващата функция на дихателните пътища.

Още

Моментално спиране на кашлица –  възможно ли е?

Няма човек сред нас, който в даден момент да не е имал настинка и да не е започнал да кашля в момента, в който усети лека сухота и болно гърло. Кашлицата е ефикасно средство, което нашата имунна система е разработила, за да ни предпази от болести, и е също толкова важна, колкото температурата или главоболието, например. Възможно е, обаче, да предприемем действия за моментално спиране на кашлицата, с които да облекчим нашето състояние:

Хидратация

Пиенето на много течности поддържа лигавицата тънка и ще улесни лесното преминаване на въздух през носа или гърлото. Някои лекарства за настинка и продукти – имуностимуланти могат да осигурят по-бързо оздравяване и облекчение от запушването на носа. Пиенето на топли течности също помага за изчистване на задръстванията в гърлото.

Тези течности могат да бъдат:

 • вода (но не студена) с мед и лимон
 • чайове
  • чай от джинджифил
  • чай от мащерка
  • чай от мента или евкалипт
  • чай от копър – подходящ при суха кашлица и бронхити
  • чай от билките подбел и слез – предпазват от дразнене лигавицата на устата и гърлото
  • чай от листа от ружа – използва се в народната медицина при кашлица, включително магарешка кашлица, пневмония и бронхити
  • чай от медуница (още наричана “белодробна билка”) – от десетилетия тази билка се използва за облекчение на респираторни заболявания като продължителни кашлици, бронхити, астма
 • пилешка супа със зеленчуци
 • отвара от индрише, подпомагаща отхрачването

Инхалации и топлина

Понякога обаче имаме нужда от нещо повече от лекарство, например парна инхалация или ментолов балсам. Когато гърлото ви боли и се чувствате сякаш някой ви стиска за гръкляна всеки път, когато кашляте, със сигурност имате нужда от моментално спиране на кашлицата. Тук естествените съставки ще ви бъдат полезни.

Какви са ползите от инхалациите?

 1. Превръщат сухата кашлица във влажна;
 2. По-бързо отхрачване при състояния на влажна кашлица;
 3. Хидратира сухата лигавица на гърлото и устата, като по този начин се облекчават дразненето и болката.

Инхалациите могат да се правят както с инхалатор, така и с подръчни средства – например тенджера с кипната вода на котлона. Използването на инхалатор позволява да се прилагат лекарства, предписани ни от специалист, което е невъзможно при вдишване на пари от съд с вода. Когато се правят инхалации на деца и бебета се препоръчва използването на пулверизатор, защото е по-безопасния за тях метод.

Инхалации при бременност

Бременни жени може да си правят инхалация с минерална вода, соден или физиологичен разтвор; инфузии с мащерка, липа, чаено дърво, живовляк, бяла ружа; настойки от мента или евкалипт. Билкови екстракти и мед могат да бъдат използвани само при парни инхалации от съд с вода, но не и с инхалатор.

Природни продукти против кашлица

Лекарствата и продуктите за отхрачване могат да помогнат за намаляване на кашлицата и усещането за дискомфорт. Също така е полезно да избягвате дразнители като прах, дим и химикали, които могат да влошат симптомите. 

Бронховитал МАКС – сироп 200ml

13.32лв.

Бронховитал МАКС от Мирта Медикус.

Подпомага самоочистващата функция на дихателните пътища.

Още

Бронховитал МАКС е природен продукт, който е богат на витамини и минерали. Той облекчава кашлицата, намалява болката и дразненето в гърлото. Освен това е добре да го приемате като природен имуностимулатор срещу настинка. Всичко това е възможно благодарение на микса от лечебни билки – черен бъз, коприва, пълзящ очиболец, великденче, теснолист живовляк и мащерка.

10.80 лв.
Бронховитал МАКС (сироп 200ml)

3 thoughts on “Моментално спиране на кашлица? – Възможно ли е и как?

 1. Елена Стоянова says:

  Здравейте! И мама суха кашлица от един месец може би? Става ли за суха кашлица Бронховитал макс? Може и т прахоляците да е? 26 години съм чистачка на жилищни входове.

 2. Елена Стоянова says:

  Здравейте! Бронховитал макс става ли за суха кашлица? Повече от един месец кашлям
  Чистачка на жилищни входове съм от 23 г.И от прахоляците може да се е обострила кашлицата ми?

 3. Камелия says:

  Здравейте, много добре се отрази сиропа на кашлицата ми! Доволна съм!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *