Какви са фазите на излизане от депресия?

Какви са фазите на излизане от депресия?

В тази статия ще поговорим за етапите на излизане от депресия – симптоми, как да ги разпознаем. Научете как да излезете от депресията по безопасен начин.

Депресия и излизане от депресия, без да вреди на организма

Опитът и симптомите на клинична депресия варират от човек на човек. Клиничната депресия е сериозно заболяване, което може да бъде свързано със самоубийство или повишен риск от други заболявания, като сърдечни заболявания и диабет. Няма универсален “график” и разпределение на фазите за хората, които се възстановяват от клинична депресия; въпреки това съществуват някои общи черти за повечето хора. Те включват времеви рамки и потенциални предупредителни знаци, ако симптомите се върнат (релапс).

Вероятно ще чуете много информация за това как се излиза от депресия. Тук също няма универсално решение. Сигурно е, обаче, че депресията е пряко свързана с физическото състояние на хората и имунната им система. Затова преди да прибегнете към тежки медикаменти за лечение и “притъпяване” на негативните емоции, помислете дали сте в оптимално добрата си форма. Погрижете се първо за тялото си и му предоставяйте полезните вещества, от които то има нужда. 

Един от 100% безопасните начини, по които можете да подсилите организма си е чрез прием на хранителни добавки с богат микс от полезни за тялото съставки:

Депревитал – 40 капсули х 475mg

Original price was: 17.94лв..Current price is: 15.25лв..

Депревитал на Мирта Медикус.

Допринася за поддържането на нормална психична функция.

Още

Какви са фазите на излизане от депресия?

Ето едни от най-често срещаните фази за излизане от депресия и симптоми, с които да ги разпознаете:

Остър стадий 

Този етап обикновено продължава между две до четири седмици след първоначалното диагностициране. Признаците и симптомите през това време могат да варират според тежестта си; включително отчаяние, тъга, загуба на интерес към ежедневните дейности и суицидни мисли или поведение. Депресията може също да повлияе на способността на хората да мислят ясно, да вземат дори малки решения или да си припомнят информация. Депресията по време на този етап може да бъде придружена от тревожност и други физически симптоми, като болки в областта на главата или шията. Приемът на полезни хранителни вещества може да подобри общото състояние на тялото и да подтисне тревожността.

Късен стадий

Късният стадий на депресия е, когато негативността на индивида започва да се разпростира във всички области на живота му без изключения. Този етап е белязан от чувства, които са напълно противоположни на това, което човекът може да е изпитал по време на острия стадий. Симптомите на депресия, които се наблюдават в тази фаза, включват значителна загуба или наддаване на тегло, умора и проблеми със съня. Човекът може също да изрази гняв към другите, защото не разбират тежестта на депресията, което може да доведе до конфликт във взаимоотношенията. В този момент е обичайно хората, които са се възстановили от депресия, да рецидивират.

Етап на възстановяване

След като депресивните симптоми започнат да отшумяват, обикновено това се случва шест месеца след като индивидът навлезе в острия стадий на депресия. По време на този последен етап хората могат да почувстват облекчение и щастие, които не биха се случили по време на по-ранните етапи на депресия. Въпреки това, има други симптоми, които могат да продължат през този период за някои хора, включително загуба на интерес към дейности, които някога са се наслаждавали. С течение на времето хората, които са се възстановили от депресия, в крайна сметка ще забележат, че са в състояние отново да се наслаждават на живота без мисли или чувство на тъга или вина да ги тормозят ежедневно.

Предупредителни знаци

Предупредителните знаци варират в зависимост от етапа на депресията в момента. Например, ако някой навлиза в острия стадий на депресия, предупредителните знаци може да включват и семейството и приятелите, които виждат промяна в навиците на хранене или сън, оттегляне от социални дейности. За разлика от това, ако човек излекуван от депресия се върне към депресивните симптоми от преди възстановяването, това може да бъде придружено от липса на интерес към ежедневния живот, проблеми с концентрацията и раздразнителност.

Не забравяйте, че физическото състояние на хората оказва влияние върху депресията. Те са взаимосвързани! Колкото по-добре се храним и подсилваме своята имунна система, толкова по-малка е вероятността за влошаване на психическото ни здраве. Психиката ни и тялото ни са свързани. Точно затова е добре да изградим полезни навици за разнообразно хранене и подсилване на имунната система с хранителни добавки, които да ни поддържат в добра форма и да добавят полезното към еднообразната ни диета. Природните добавки срещу депресия като Депревитал са напълно безопасни и съдържат полезните за организма витамини и миксове от бустер съставки.

Не бързайте да прибягвате към тежките антидепресанти! Хранете се разнообразно, подсилвайте организма и ще се чувствате по-добре!

Бъдете до своите близки по време на фазите на излизане от депресия

Знанието е сила! 

Ако вие или някой, когото обичате, страдате от клинична депресия, има надежда. След като дадено лице поиска помощ, важно е те да получат подкрепа чрез терапия и/или лекарства, за да се избегне рецидив. За тези, които вече са били диагностицирани с клинична депресия, най-добре е да потърсят лечение възможно най-скоро, за да могат симптомите да бъдат отстранени бързо.

17.94 лв.
Депревитал (40 капсули х 475mg)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *